Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2024, 23:14:22
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Când dau de ei, automat îi abordez să-mi satisfac cerințele destul de dese de dialog Biblic.
Păi da ți-e lene să faci tu exegeză biblică și patristică și preferi să iei părerile rumegate ale altora că ești puturoșel.

Citat:
Chiar recent am revăzut cazul “fostului preot ortodox”, că așa era mereu etichetat in scop propagandistic, bineînțeles ,Daniel Cristian Florea,celebru și chiar unic in peisajul religios autohton de acum 13 ani.

Pentru cine nu este in temă cu acest caz, așa pe scurt,este vorba de un preot ortodox,care fiind “in funcție”,a devenit prieten cu anumite persoane aparținând parcă cultului baptist, întrucât parohia unde fusese trimis era cam “goală” și “săracă”.
Probabil majoritatea frecventau culte neoprotestante,mi se pare este era vorba de zona de sud-vest a țării.Iar acest preot ortodox a început și el sa freventeze anumite “evanghelizări”și dupa un curs Biblic de 2 săptămâni ,la care a fost invitat,preotul alături de soția s-au botezat cu botezul “noutestamentar” și au făcut “Legământ” cu Iisus Hristos.
Deja nu spui toată povestea, așazisul părinte Florea era de fapt un pilos al sistemului, nepot de ceva preot, care a avansat prea repede, poate furase locul altuia care ar fi prețuit altfel postul fiindcă făcea din vocație.

În mod normal nu trebuia să ajungă așa repede la o parohie, iar parohia de la sat pe vremea când era el sigur era mai mare decât acum cu depopularea României, că nu era un sat limitrof unei reședințe de oraș la 5 km de ea de tip Florești sau comuna Voluntari, e altceva.

Citat:
Ideea este că acum vreo 5 ani a revenit iar în Biserica Ortodoxă, însă nu a rămas prea mult și iar a ieșit din ea,revenind la mișcări neoprotestante.
Transmiți informații incomplete - revenise la o grupare schismatică din Italia, cu un pseudo-mitropolit cu care BOR și celelalte Biserici autocefale ortodoxe nu sunt în comuniune.

Citat:
Un du-te vino cu care sunt obișnuit și eu, și îmi dau seama că omul are o căutare sinceră,dar o luptă imensă din partea Diavolului.

De vreo 2 ani nu se mai știe nimic de acest om.Dacă cineva deține informații despre el,rog sa le împărtășiți.
Parțial ai dreptate când zici că avea luptă, dar nu știi dacă nu i s-au declanșat aceste ispite pentru faptul că a fost ticălos față de ortodoxie când mințea în mărturia lui.

De fapt era într-o stare de despărțire față de soție și avea tot felul de escapade și aventuri, pt asta fusese tras pe dreapta și nu mai ajungea la banii din zeciuială așa că și-a căutat o altă exploatație ca orice oportunist.
O parte din pozele cu el în ipostaze jenante pe care le trimitea femeilor le-au pus chiar așazișii lui frați pe internet o scurtă perioadă că au zburat încălcând dreptul la viață privată, de mânie că a trecut la ceva ce părea ortodox la suprafață.

Ulterior când au văzut că e riscul să tragă pe alții după el într-o formă ortodoxie ce pentru neoprotestanți care nu știau să facă diferența din exterior părea ortodoxie, i s-a dat un post să facă ceva misiune cu diferiți neoprotestanți căzuți în păcate grele și cam atât se știe public despre el.

Last edited by Iorest; 24.10.2024 at 23:22:21.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2024, 00:04:27
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Cum nu fac "exegeză", "frate" Iorest,da ți-e lene ție să o citești pe toată:))

Mulțumesc că ai venit și pe secția asta "secte/culte".

Am intrat puțin pe un vechi domeniu de interes, și anume teologia reformată/protestantă și mișcările neoprotestante.

Sunt "puturos" in sensul că nu merg efectiv "pe teren" în ultima vreme cel puțin,dar incerc sa compensez prin studiu, informare,citire,scris etc.

Și bineînțeles dialog cu persoanele interesate.

Îți recomand și linkul cu acel videoclip din Republica Moldova, referitor la conflictul dintre "creștini vs Lume"....

Pe mine sincer m-a dus direct in Fapte și misiunea apostolică.

Efectiv textul biblic a devenit viu.
Vechi 25.10.2024, 00:16:22
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum nu fac "exegeză", "frate" Iorest,da ți-e lene ție să o citești pe toată:))
Exegeză și studiu patristic nu părerelistic.

Citat:
Mulțumesc că ai venit și pe secția asta "secte/culte".
Întâmplător mi se părea interesant cum prinsese atâta avânt șarlatanul Florea, când colo era ca în viețile sfinților, unor înșelați dracul le dă o râvnă pentru ca să-i prăbușească și mai rău de pe stânci spre surparea lor definitivă.

Citat:
Îți recomand și linkul cu acel videoclip din Republica Moldova, referitor la conflictul dintre "creștini vs Lume"....

Pe mine sincer m-a dus direct in Fapte și misiunea apostolică.

Efectiv textul biblic a devenit viu.
Nu suportă comparație, pe vremea creștinismului primii misionari erau doar ei, aici în R.M. era deja creștinism și veniseră niște emisari ai occidentalismului să-i învețe pe ei pe creștinii locului cum stă treaba cu credința.

E similar cu a încerca să-i înveți pe greci despre Apostolul Pavel, și strămoșilor lor le-a vorbit Pavel în Areopagul Grecesc, în Corintul Grecesc, în Asia Mică Grecească, mare parte din Noul Testament s-a scris în greacă veche.
Ca și cum te-ai duce tu să le propovăduiești interpretarea dogmatică baptistă unor călugări în muntele Athos, să înveți pe niște oameni care se roagă minim 8 ore pe zi.

Adică vii tu după ultima ploaie de pe un continent care nici nu fusese descoperit în vremea lui Iisus tocmai pentru că e nesemnificativ în iconomia Evangheliei să dai lecții altora care erau deja acolo.

Last edited by Iorest; 25.10.2024 at 00:19:10.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2024, 00:37:13
Senior Member

Implicit

Ești foarte activ în ultima vreme pe forum și chiar am să-ți dau niște niște "subiecte" sau dileme pe care oricum nu prea am cu cine le discuta și ca de obicei,unele le pun pe forum.

(Mai lasă și tu politica și pune mâna pe Biblie.) :)

Acestea sunt cam in această sferă din zona neoprotestanta.

N-am timp acum sa elaborez,dar voi reveni când am așezat ideile în pagină.

In mare parte am atins cam toate subiectele pe care le am in plan, însă le-am tratat de multe ori separat prin subiecte și topicuri diverse.

Dar vreau sa adun piesele cât de cât împreună.

Hai totuși să schițăm niște linii.

1.Până la urma prin Sfânta Scriptură vorbește Creatorul Universului.
2.Deci in Sfânta Scriptură găsești Cuvinte lui Dumnezeu.
3.Mă tot obsedează această ideea de o vreme Lumea și oamenii din Lume vs Dumnezeu și cei care îl urmează pe El.
4.Incep sa simt și să nu mai am inima împietrită și pe diavol cu putere asupra mea.
5.Toate informațiile asimilate de-a lungul timpului și toate confuziile și lucrurile care părea complicate înainte,acum devin din ce in ce mai clare.
6.BIBLIA CAPĂTĂ SENS PENTRU MINE

IN SFÂRȘIT
Vechi 25.10.2024, 00:44:12
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ești foarte activ în ultima vreme pe forum și chiar am să-ți dau niște niște "subiecte" sau dileme pe care oricum nu prea am cu cine le discuta și ca de obicei,unele le pun pe forum.

(Mai lasă și tu politica și pune mâna pe Biblie.) :)
Ziarul Lumina: Politică și religie în „Republica“ lui Platon

Mi se pare esențială politica, cum poți să pui în aplicare virtuțile și grija față de aproapele la nivelul unor mari comunități dacă nu prin politică ?

Pilda înmulțirii peștilor și a pâinilor nu era și despre purtarea de grijă față de aproapele istovit și înfometat care venise de la drum lung ?
Vechi 25.10.2024, 00:55:58
Senior Member

Implicit

Coloseni 2:8 VDC

[8] Luați seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia și cu o amăgire deșartă după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după Hristos.

Vezi că teologia creștină se bazează mai mult pe Platon decât pe Sfânta Scriptură....

Să nu mai vorbim despre politica și celelalte sisteme care stau la baza LUMII....
Vechi 25.10.2024, 01:07:37
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Coloseni 2:8 VDC

[8] Luați seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia și cu o amăgire deșartă după datina oamenilor, după învățăturile începătoare ale lumii, și nu după Hristos.

Vezi că teologia creștină se bazează mai mult pe Platon decât pe Sfânta Scriptură....

Să nu mai vorbim despre politica și celelalte sisteme care stau la baza LUMII....
Platon e un precursor al creștinismului, a pregătit terenul pt receptarea mesajului Evanghelic.
Vechi 25.10.2024, 01:36:48
Senior Member

Implicit

Platon a vorbit Lumii despre Lume.

El nu poate să-ți ofere nimic altceva decât orice alt om, chiar fiind cel mai înțelept dintre oameni.

El a intuit un Dumnezeu rațional.

Platon l-a umanizat pe Dumnezeu.

Iar Sfânta Scriptură încearcă să-l divinizeze pe Om.

Tu vrei să-L cobori pe Dumnezeu la urechea ta, să-ți servească ție in funcție de nevoile tale?

Sau vrei sa cunoști Vocea lui Dumnezeu, respinsă în mod repetat de om.

Vocea lui Dumnezeu este cea a proorocilor, apostolilor și celor care îl mărturisesc in mod sincer și viu pe Hristos.

Eu l-am mărturisit toată viața pe Satan.... Mi-a ajuns zic
Vechi 25.10.2024, 01:48:38
Senior Member

Implicit

Stai puțin că ceva nu-i în regulă....Avem rolurile inversate....

Devin fundamentalist biblic....Pfff
Vechi 25.10.2024, 01:56:04
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu vrei să-L cobori pe Dumnezeu la urechea ta, să-ți servească ție in funcție de nevoile tale?

Sau vrei sa cunoști Vocea lui Dumnezeu, respinsă în mod repetat de om.

Vocea lui Dumnezeu este cea a proorocilor, apostolilor și celor care îl mărturisesc in mod sincer și viu pe Hristos.
Păi nici tu nu iei în considerare toți proorocii apostoli și mărturisitorii hristofori, fiindcă altfel nu te opreai numai la primele secole ale creștinismului.