![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Totuși până încep alt topic strict despre asta,redau aici dacă tot suntem pe subiect…
Pasajele unde Sfânta Scriptură, interzice in mod explicit reprezentarea lui Dumnezeu,in orice fel. Deci mare atenție, aici nu vorbim despre închinarea la idolii din vremea respectivă,sau adorarea altor dumnezei sau zei aparținând altor popoare. Ne referim strict la reprezentarea lui Dumnezeu adevărat,cel revelat. Redau varianta traducerii Bisericii Catolice, pentru neutralitate. Deuteronomul 4:15-19 VBRC2020 [15] Păziți-vă cu grijă sufletele, căci nu ați văzut nicio ÎNFĂȚIȘARE în ziua în care v-a vorbit Domnul Dumnezeul vostru pe Hóreb, din mijlocul focului, [16] ca să nu greșiți și să vă faceți vreun CHIP CIOPLIT, o ÎNFĂȚIȘARE a vreunui IDOL sau CHIPUL vreunui OM sau al vreunei FEMEI [17] sau CHIPUL vreunui animal de pe pământ sau CHIPUL vreunei păsări care zboară în ceruri [18] sau chipul vreunei târâtoare de pe pământ sau chipul vreunui pește care este în apele de sub pământ; [19] ca nu cumva să-ți ridici ochii spre cer și să vezi SOARELE, LUNA și STELELE, toată OȘTIREA CERURILOR și să fii AMĂGIT să te ÎNCHINI înaintea lor și să le SLUJEȘTI [acestor lucruri] pe care Domnul Dumnezeul tău le-a împărțit TUTUROR POPOARELOR de sub toate CERURILE! Pasaj lung,dar explicit! Isaia 40:18 VBRC2020 [18] Cu cine voiți să îl asemănați pe Dumnezeu? Și cu ce imagine vreți să-l comparați? Iar aici scurt și la obiect!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Că e tot reprezentare din cer, și văd că erai cu islamul în sus și jos ? Steaua e și a lui David, vezi că nu există cult care să nu aibă minim o reprezentare, chipul vreunui Pește - deci nici peștele pe care-l pun pe mașină neoprotestanții.
|
|||
|
|||
![]()
Ambele sunt simbolic profane adoptate doar in vederea unei identități culturale, fără fundament sacramental.
Atâta timp cât nu implica adorație,sau reprezentare sacră,ci sunt doar simboluri de identitate, precum Crucea la creștini,nu văd o problemă. Însă în esență, și chiar conform Sfintei Scripturi,este extrem de eronat să încerci să-L reprezinți pe Dumnezeu, chiar dacă o faci prin personaje omenești,sau chiar prin Fiul Său. Ca sa nu mai vorbesc despre închinare adusa acestora... Indiferent de cum i se spune la închinarea respectivă, că o faci unui sfânt,unei icoane făcătoare de minuni,unui preot sau patriarh.... Chiar dacă există pasaje care vorbesc despre închinarea la IISUS,dar el era viu și Fiul Lui Dumnezeu, văzut de acele persoane: Ioan 9:38 VBRC2020 [38] El i-a zis: „Cred, Doamne”; și l-a adorat. Matei 28:9 VBRC2020 [9] Și, iată, Isus le-a ieșit în întâmpinare și le-a zis: „Bucurați-vă!”. Iar ele, apropiindu-se, i-au cuprins picioarele și l-au adorat. Matei 28:17 VBRC2020 [17] Cum l-au văzut, s-au prosternat în fața lui, dar unii se îndoiau. Deci catolicii au termeni precum: adorat și prosternat... Nu zic că este greșit neapărat să reprezinți scene spirituale, să expui grafic, artistic, sacramental anumit scene religioase, chiar să îl reprezinți pe Iisus, apostolii sau Fecioara Maria, inclusiv alte personaje din istorie... Zic că este greșită închinarea către aceștia sau confundarea acestora cu DUMNEZEU , însă IISUS fiind deja adorat încă din Noul Testament, poate fi considerat Dumnezeu și incarnarea lui, dă o fată lui Dumnezeu,deci automat un Chip... Însă intrăm în teorii prea adânci... Peștele la neoprotestanti,este chiar extrem de păgân:)) Dar, n-am chef să extind acum cu peștele, însă rămâne deschisă chestiunea.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 04.03.2025 at 01:49:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Musulmanii au și o clădire în Mecca unde e o piatră considerată sacră sau picată din rai: Hajerul Aswad este o piatră neagră strălucitoare care se găsește în colțul de est al sanctuarului. Musulmanii cred că această piatră e trimisă din rai. https://ro.wikipedia.org/wiki/Kaaba Hajerul Aswad este o piatră neagră strălucitoare care se găsește în colțul de est al sanctuarului. Musulmanii cred că această piatră e trimisă din rai. În urma izbucnirii unui incendiu, din cauza căldurii, această piatră s-a fărâmițat în 15 bucățele. Astăzi bucățile acestei pietre sunt păstrate într-un suport din plumb și argint, încastrat în colțul estic al Kaabei. Partea care este vizibilă are 16,5 x 20 cm. Și direcția închinăciunilor e spre Kaaba.
|
|||
|
|||
![]()
Nu măi,este un loc sacru,o Casa a lui Allah...
Coran 2:125 – „Și [amintindu-ți] când am făcut Casa [Kaaba] un loc de adunare pentru oameni și un loc sigur: Luați locul lui Avraam ca loc de rugăciune!” Coran 22:26 – „Și [amintește-ți] când i-am arătat lui Avraam locul Casei [Kaaba], [spunându-i]: ‘Nu-Mi asocia nimic și curăță Casa Mea pentru cei care o înconjoară, pentru cei care stau [în rugăciune] și pentru cei care se închină [în plecăciune și prosternare].’” Sahih al-Bukhari, Umar ibn al-Khattab : "Știu că ești doar o piatră și că nu poți nici să faci rău, nici să aduci vreun beneficiu. Dacă nu l-aș fi văzut pe Profet sărutându-te, nu te-aș fi sărutat.” Să nu confundăm închinarea adusa lui Dumnezeu,Allah,cu venerarea unui loc sacru, asociat cu Allah, Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Părțile Kaabei. Hajerul Aswad este o piatră neagră strălucitoare care se găsește în colțul de est al sanctuarului. Musulmanii cred că această piatră e trimisă din rai. În urma izbucnirii unui incendiu, din cauza căldurii, această piatră s-a fărâmițat în 15 bucățele. Iar direcția de închinăciune este Kaaba unde e piatra, chiar și locul înconjurat este tot Kaaba, unde scrie că Patriarhul Avraam ar fi trecut prin Arabia Saudită ?
|
||||
|
||||
![]()
Buna dimineata. Nu am citit totul, dar o sa revin. Am revenit sa scriu un mesaj repede. Am uitat sa scriu ceva, de un alt verset pe care neo-protestantii il folosesc pentru atacuri impotriva Ortodoxiei.
Legat de Capitolul 2 Isaia (chiar tot capitolul), Isaia 2:6. Isaia 2:7 si in special Isaia 2:8 : "Pământul ei este plin de idoli și locuitorii se închină la lucrul mâinilor lor, înaintea celor făcuți de degetele lor." Fix un penticostal ma tot spama cu mesaje in legatura cu acest verset ca sa faca referire la Ortodoxie. Deci practic, uitati-va la gravitatea pacatului. El ia acest verset din Biblie (scos din context), si il foloseste ca arma impotriva Ortodoxiei, ceea ce este foarte grav. Acel verset (si tot capitolul 2) este vorba despre Israel si viitorul sau (inclusiv viitorul altor popoare unde idolii reprezinta banul, puterea si forta militara. Omul uita de Dumnezeu si se concentreaza pe acesti idoli), dar si despre Judecata Domnului si despre pace, nicidecum nu vorbeste despre Ortodoxie ca fiind ceva rau. Dupa cum am spus, ei cred ca icoanele, Sf. Moaste sunt idoli.....dar uita ca fac pacat impotriva Duhului Sfant. Icoanele se sfintesc mereu de Duhul Sfant atunci cand preotul cheama Duhul la slujba de sfintire lunara cu apa sfintita la noi, iar din nou aceste icoane reprezinta firea umana a Sfintilor. De asta am decis sa nu mai vorbesc cu aceste persoane, pentru ca ori de cate ori ei damneaza icoanele, Sfintii, Maica Domnului, damneaza Duhul Sfant si practic se damneaza pe ei insisi, si nu este nevoie sa ma consum sa ii judec. Insa am vrut sa postez observatiile si sa aveti grija sa nu picati in plasa conversatiilor cu acesti neo-protestanti care se dau drept "Ortodocsi", dar urasc icoanele/Sf.Impartasanie, etc. (pentru ca acestia nu sunt ortodocsi) Exemplu de idoli adevarati interzisi: https://www.youtube.com/watch?v=uNCfWQzjSTI Alti idoli: https://www.youtube.com/watch?v=kw0QVwt7LVI Tot un alt neo-protestant ma intreba unde scrie ca banii sunt idoli in Biblie......offff.....e atat de greu sa iti dai seama, cand te uiti la faptele unui om iubitor de bani.....!! Nu trebuie sa scrie in Biblie asta, sa iti dea mura in gura. Iti dai seama singur daca gandesti. Edit: si da scrie in Biblie despre pilda bogatului nemilostiv, si de ce banul este idol. S-a facut si o ecranizare scurta despre asta.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." Last edited by Adr.iu91; 04.03.2025 at 11:37:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Banul este idol. Căci zisa Domnul Dumnezeu in Biblie: Nu puteți sa slujiti la doi stapani. Căci veți iubi pe unul și-l veți urî pe celalalt. Nu puteți sluji și lui Dumnezeu, și lui Mammona - Matei 6:24. Este foarte important de reținut ca Mammona este idolatrizarea banului și demonul zgârceniei (avaritiei). Ulterior având și sfere mai largi precum războaiele, puterea si uitarea de Dumnezeu, pana la gradul în care omul se consideră Dumnezeu
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ai merge să te înregistrezi cu un cult și în Statele Unite și în alte țări, n-ai putea să dai copy paste la tot că e furt intelectual.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde scrie ăia,unde scrie ăia:) Păi știi destul de bine că mereu vin cu argumente, uite unde scrie,și să îți aduc argumente chiar din Sfânta Scriptură, legat inclusiv de piatră, deși conform pasajului pe care l-am oferit din Deuteronom 4:15-19, chiar și ei intră sub incidența idolatriei, chiar dacă indirect.Crestinii tradiționali intră în plin iar evreii cel mai puțin. Geografic nu este poziționată "acțiunea" in Arabia Saudită(Mecca,Kaaba), ci mai degrabă în Canaan .l(Palestina/Israel). Deci există un altar construit de Avram: Geneza 12:7 VBRC2020 [7] Domnul i s-a arătat lui Abrám și i-a spus: „Voi da țara aceasta descendenței tale”. Și [Abrám] a zidit acolo un altar Domnului, care i se arătase. Și există o Piatră găsită de Iacob, împreună cu celebra Scară către Cer: Geneza 28:10-19 VBRC2020 [10] Iacób a ieșit din Béer-Șéba și a mers spre Harán. [11] A ajuns la un anumit loc și a rămas acolo peste noapte, căci soarele apusese; a luat [o piatră] dintre pietrele din acel loc, a pus-o sub cap și s-a culcat în acel loc. [12] Și a avut un vis. Iată, o scară sprijinită de pământ, al cărei vârf atingea cerul; iar îngerii lui Dumnezeu urcau și coborau pe ea, [13] iar Domnul, care era deasupra ei, i-a spus: „Eu sunt Domnul Dumnezeul lui Abrahám, tatăl tău, și Dumnezeul lui Isáac. Pământul pe care dormi ți-l voi da ție și descendeței tale [14] și va fi descendența ta ca pulberea pământului. Ei se vor răspândi spre vest și spre est, spre nord și spre sud. În tine și în descendența ta vor fi binecuvântate toate familiile pământului. [15] Iată, eu sunt cu tine și te voi păzi oriunde vei merge; te voi aduce înapoi în pământul acesta, căci nu te voi părăsi până nu voi împlini ceea ce ți-am spus”. [16] Iacób s-a trezit din somnul său și a spus: „Într-adevăr, Domnul este în locul acesta, și eu nu știam!”. [17] S-a speriat și a zis: „Cât de înfricoșător este locul acesta! El nu-i altceva decât casa lui Dumnezeu; aceasta este poarta cerului!”. [18] Iacób s-a sculat dimineața și a luat piatra pe care o pusese sub cap, acolo a pus-o ca o stelă și a turnat untdelemn peste vârful ei. [19] A dat locului aceluia numele de Bétel, dar, la început, numele cetății era Luz. Însă nu are treabă cu Kaaba acest pasaj,ci doar am încercat să ofer din Sfânta Scriptură ceva asemănător cu o Piatră ce poate fi fizic "sacră". Mai degrabă este un pasaj invocat și folosit in Biserica Ortodoxă, referitor la "piatra de temelie" a construirii unei biserici,sau mai degrabă un ritual de sfințire a sfântului altar,cu mir sau untdelemn sfințit.... Dar deja aici intrăm în altele...
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 04.03.2025 at 15:43:04. |
|