Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2025, 20:13:14
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Măi Iustine, mi-ai devenit drag, și mă bucur mult când încă mai descopăr oameni interesați de Dumnezeu.

Eu am ajuns la iudaism din mai multe circumstanțe, despre care nu vreau neapărat să vorbesc acum.

Nu aș spune că urmez neapărat iudaismul la literă,sau că urmez o religie anume.

Însă viziunile mele sunt cumva între iudaism mesianic și martorii lui Iehova.

Adică ori exclud complet creștinismul și noul testament,ori dacă îl accept o fac doar cu Iisus în poziția de Profet/Mesia.

Pe mine nu mă interesează să îl resping pe Iisus sau sau atac Biserica.

Pe mine mă interesează Adevărul revelat de Biblie și Dumnezeu.

Eu nu vorbesc de la mine.

Tot ce am spus de când am început aceste discuții cu tine au fost fundamentate pe Biblie.

Deci nu-i logica umană,ci Logica Revelată.

Poți verifica și vei vedea că ce am spun este aproape în totalitate în acord cu Iudaismul și parțial cu cultele creștine non Trinitare,gen Martorii lui Iehova, unitarienii și alții.

Pentru tine Soluția este sa aprofundezi studiul biblic, dacă vrei să înțelegi Revelația.

Yeshua sau Iisus înseamnă YHWH mântuiește

Eu sunt cel ce sunt,sau Eu sunt este apelativul lui YHWH.

Trinitatea nu este biblică,și nu are nicio treabă cu iudaismul sau Dumnezeu.

Dacă vrei să studiezi Biblia, ieși din zona interpretărilor filosofice,teologice clasice sau bisericești.

Biblia sau mai degrabă Vechiul Testament se poate studia doar in “cheie” iudaică.

Noul testament deja a fost scris de filosofi,sau in cheie grecească,cu influențele filosofiei grecești,și mai ales ale școlii din Alexandria.

Nu are nicio treabă cu Revelația din Vechiul Testament,ci este mai degrabă un produs splendid al omului și gândirii sale,care a profitat de pe urma unui Profet crucificat și renegat de poporul său.

Iar motorul lumii din acel timp Imperiul Roman,a viralizat acesta noua religie ca si cum i-ar aparține.

Și vedem asta chiar și în prezent!

Nu-i vorba despre nicio revelație supranaturală,tot ce tine de Creștinism de atunci și până acum este strict produs uman,angrenat de om, distribuit de om,condus de om etc.

De ce?

Fiindcă Creștinismul este o religie inventată și produsă de om,nu rezultatul unei Revelații divine.

La fel că orice alte Religii!

Majoritatea religiilor din prezent își prezintă legitimitatea in baza unei Singure Revelații autentice originale.

Toate cultele creștine,Islamul,Bahai,Mormonii,Martorii lui Iehova etc…

Toate își iau pretenția de Adevăr din singura Revelație Autentică

Cea din Iudaism!!!!

Însă toate au distorsionat Adevărul in scopuri egoiste!