Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2026, 09:08:55
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Nunu, cea veche din Dealul Mitropoliei,cea nouă am văzut-o doar din exterior.

Că tot ziceai de Frăsinei,ei bine întotdeauna când aveam aceste escapade, ajungeam la un momentdat într-o biserică.

Catedrala Patriarhală,a fost un asemenea loc, fiindcă București era deseori un punct intermediar sau chiar destinație atunci când voiam să "plec".

Aici mă refer la acele escapade spirituale din adolescență, când voiam de multe ori sa intru în monahism sau pur și simplu să plec undeva, oriunde, însă la mine "refugiile" sunt întotdeauna de ordin religios/spiritual.

Desigur,cu excepția perioadei sataniste, oculte, păgâne unde refugiul a fost "Lumea",cu toate plăcerile ei.

Revenind la București, Mănăstirea Antim rețin că a fost deasemenea un loc un am cerut deasemenea să intru în monahism,nu doar Frăsinei.

Însă la vreo câțiva ani după episodul Frăsinei... Cred că aveam atunci vreo 18 ani,cel puțin.

Totuși, cât despre situația actuală,pot spune că îmi aduc aminte că Ortodoxia nu se abordează așa....

Îți trebuie o anumită pregătire,o anumită condiție,o anumită stare, conduită fizică, psihică etc.

Desigur voi trata extins fiecare chestiune, însă acum doar pe menționez.

Știm cu toții cât de importante sunt în Ortodoxie,postul și curăția trupească sau în termeni mai actuali

VEGANISM și Abstinența sexuală

Veți găsi pe YouTube destule videoclipuri în care se promovează beneficiile "fastingului"(post negru),_semen retenion"(adică să nu ejaculezi) etc.

Ei bine eu am avut deseori încercări mai mult sau mai puțin reușite de "ascetism " în felul meu.

Însă rețeta nu-i să devi vegan, să practici abstinența sexuală sau să nu mănânci nimic...

Asta au făcut oameni în trecut și o fac și în prezent din varii motive.

Ideea este să folosești aceste instrumente într-un anumit SCOP!

Și Ortodoxia are tocmai aceste Instrumente!

Ultima dată când am căzut în genunchi, și am fost capabil să mă rog și să simt că sunt ascultat a fost tot acum câteva zile,cred că înainte să particip la Sfânta Liturghie de duminică.

Față de Fecioara Maria....Nu știu dacă am avut vreodată revolte sau stări negative.

Poate am mai menționat, însă mama mea a încercat mulți ani să rămână însărcinată, și mi-a povestit odată că doar după ce s-a rugat la Mănăstirea de la Nicula,acolo unde este icoana făcătoare de minuni,a reușit să mă aibe pe mine.

Așa că poate Sfânta Fecioară,a mai vegheat de-a lungul timpului să nu fiu înghițit cu totul.

Ce m-a făcut să cad în genunchi și pur și simplu să inchid ochii și să rostesc doar Sfânta Fecioară iartă -ma și roagă pe Dumnezeu să mă primească....Plus alte inovații așa spontane și scurte...Maica Domnului ajută -ma....

Adică mai degrabă revederea lui, într-o variantă mai documentată, fiindcă studiasem acestea chiar atunci când eram "dedicat" și mi-au rămas în minte.

Însă deasemenea văzusem și un documentar făcut de protestanți în care încercau să demonstreze "biblic" că toate aceste apariții sunt de fapt ale diavolului,cu scopul de a înșela și de a duce oameni de la închinarea către Dumnezeu, așa cum cere Biblia.

A fost un eveniment destul de unic filmat în Egipt,care nu-i unic decât prin faptul că a fost extrem de bine documentat, filmat, fotografiat și a avut sute de mii de martori.

Însă evenimente ca acesta au avut loc și au loc în continuare.

Este vorba de

APARIȚIILE FECIOAREI MARIA din Zeitoun , Egipt din anul 1968,care au durat vreo 3 ani.

Mi se par unul dintre cele mai clare și de necontestat minuni,care poate fi un fel de Toma Necredinciosul....

VINO SI VEZI!

https://youtu.be/bo6UKQEC0T0?si=yosCBmCCZH3P8Yp0

JUDECĂȚI SINGURI DACĂ ESTE DE LA DUMNEZEU SAU SATAN!

Mai ales cei care au fost și poate încă sunt în Rătăcire și Înșelare...

Până la urma acesta este scopul acestui topic!

Last edited by Seraphim7; 26.02.2026 at 09:26:04.
Reply With Quote