Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2005, 14:38:19
alecsandru alecsandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floryna
Si mie Hrisos mi-a schimbat viata...nu stiu cum am putut trai atata timp in intuneric...Cateodata simt nevoia insa sa Ii ofer Lui Dumnezeu o pocainta adevarata pentru ca sunt convinsa ca nu ma caiesc destul ptr ce am facut.Oricum nu m-as putea niciodata intoarce la viata pacatoasa pe care o traiam.Nelinistea mea este si in legatura ceea ce am facut inainte...ma intreb daca, avand trecutul pe care il am, ma va putea accepta cineva asa?
Poti sa-mi spui de ce consideri tu ca este asa de grav, trecutul tau? :hmmm:
Reply With Quote
Vechi 01.11.2005, 17:39:08
daliapantelimon daliapantelimon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.10.2005
Implicit

Citat:
As vrea sa aflu parerile celor care au cunoscut pacatul si acum traiesc bucuria pocaintei si speranta iertarii.
Urma pacatului nu este numaidecat ceva negativ, din contra...poate fi o suferinta care sa duca la bucurie. Desi erai in pacat, Domnul s-a uitat la tine, te-a ridicat, te-a curatit, te-a vindecat. Daca nu era aceasta uram a pacatului...poate ca nici nu ai fi putut constientiza cine esti de fapt si unde poti ajunge. Cunosc zeci de oameni care nu au cunoscut caderea, dar care sunt plini de mandrie din cauza aceasta. Ori pentru Dumnezeu...conteaza enorm pocainta si smerenia fiului ratacitor, nu furia fiului care nu a gresit niciodata.
Mantuieste-te![color=red]
Reply With Quote
Vechi 01.11.2005, 19:02:40
floryna floryna is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alecsandru
Citat:
Si mie Hrisos mi-a schimbat viata...nu stiu cum am putut trai atata timp in intuneric...Cateodata simt nevoia insa sa Ii ofer Lui Dumnezeu o pocainta adevarata pentru ca sunt convinsa ca nu ma caiesc destul ptr ce am facut.Oricum nu m-as putea niciodata intoarce la viata pacatoasa pe care o traiam.Nelinistea mea este si in legatura ceea ce am facut inainte...ma intreb daca, avand trecutul pe care il am, ma va putea accepta cineva asa?
Poti sa-mi spui de ce consideri tu ca este asa de grav, trecutul tau? :hmmm:
Cel mai grav lucru din viata unui om este pacatul.Si daca eu nu implineam voia Lui Dumnezeu, deci pacatuiam, incalcand aproape toate poruncile Lui (as renunta la "aproape", dar mi-e frica sa nu smintesc pe multi), atunci cum sa nu fie grav?
Totusi nu-mi pierd nadejdea ca voi fi iertata!
Reply With Quote
Vechi 02.11.2005, 09:49:46
Abell's Avatar
Abell Abell is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.09.2005
Locație: Suceava
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Abell
Implicit

Citat:
Nelinistea mea este si in legatura ceea ce am facut inainte...ma intreb daca, avand trecutul pe care il am, ma va putea accepta cineva asa?
Marele adevar este ca Isus Hristos ne iubeste si ne accepta asa cum suntem nu cum ar trebui sa fim. Daca iertarea noastra ar depinde de efortul nostru ar fi dezastru pentru ca niciodata nu ne-am putea ridica la standardul Sau. In vechime a dat legea ca sa dovedeasca lumea vinovata si nimeni nu aputut sa implineasca legea inafara de Domnul Nostru Iisus Hristos. Acum domneste legea Harului "Prin har suntem mantuiti prin credinta si aceasta nu e de la voi: este darul Lui Dumnezeu" Efeseni 2:8. De aceea nu te mai invinui singura pentru ca Domnul te cunoaste stie trecutul tau dar a decis sa-l uite sa-l arunce in marea uitarii. Tu crede aceasta iertare pentru ca sa intamplat. Iisus a venit in lume ca sa dea viata nu sa o ia. Daca Dumnezeu uita tu de ce nu uiti? Dumnezeu Tatal cand se uita la noi se uita porin fiul Sau. Iisus ne acopera trecutul si pacatele noastre. Noi ii cerem iertare ne pocaim si El ne acopera cu slava Sa. Tatal cand se uita la noi il vede pe Fiul Sau pentru ca El ne acopera.
Iertarea e un dar nemeritat primit prin moartea Lui. Merita Sa-L slavim si sa traim toata viata langa El.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2005, 12:33:43
alecsandru alecsandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2005
Implicit

Citat:
Nelinistea mea este si in legatura ceea ce am facut inainte...ma intreb daca, avand trecutul pe care il am, ma va putea accepta cineva asa?
Te v-a putea accepta cineva, doar in masura in care tu te vei accepta! Abia de aici incolo incepe sau poate incepe binele!
Reply With Quote
Vechi 03.11.2005, 14:17:09
floryna floryna is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.10.2005
Implicit

:)Vreau sa va multumesc pentru sfaturile incurajatoare pe care mi le-ati dat.Intr-adevar aveam nevoie de aceste vorbe.Voi incerca sa ma accept asa cum sunt, cu trecutul pe care il am, repetandu-mi mereu ca, prin Taina Spovedaniei, Dumnezeu m-a iertat!Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa ne mantuim si sa ne intlnim intr-un coltisor din Rai!
Reply With Quote
Vechi 17.01.2006, 09:08:46
Mircea
Guest

Implicit

,,Tot omul este pacatos" a spus Proorocul David intr-unul din psalmii sai. Deci nu trebuie sa deznadajduim atunci cand cadem, ci sa ne ridicam si prin pocainta sa iesim din starea pacatoasa. ,,Veniti la mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihnii pe voi."Domnul a spus aceste cuvinte si atunci avand acest liman spre care sa nazuim, avem totul. diavolul este viclean, el ne indeamna sa pacatuim si dupa ce o facem, ne arata urmarile pacatului, ingrozindu0ne si incercand sa ne arunce in deznadejde. Dumnezeu este Pastorul cel Bun care pt. fiecare oaie isi pune viata Sa. Cata Dragoste! Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 26.07.2007, 15:04:36
ilma ilma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2007
Implicit

Toti cadem in pacat si cred ca nu exista unul care sa nu-si dea seama cat greseste.Important este sa continuam lupta.Preafericitul Augustin spunea :"Ai cazut,ridica-te!Ai cazut iar,ridica-te!".Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 26.07.2007, 15:12:11
mihaela_dadp mihaela_dadp is offline
Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ilma
Toti cadem in pacat si cred ca nu exista unul care sa nu-si dea seama cat greseste.Important este sa continuam lupta.Preafericitul Augustin spunea :"Ai cazut,ridica-te!Ai cazut iar,ridica-te!".Doamne ajuta!
Da ilma dar e mai usor sa previi decat sa vindeci...................si in plus de asta nu toate ranile se pot vindeca.......raman semne,sechele.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2007, 15:29:47
ilma ilma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2007
Implicit

Stiu asta,dar conteaza sa mergem mai departe.Dumnezeu ne iarta daca vede in noi pocainta,dorinta de schimbare si multa vointa de lupta.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
stiu ca este f cunoscut, dar ... INFORMARE... F Important! guest100 Stiri, actualitati, anunturi 0 28.03.2012 13:10:18
Intrebare pentru cei convertiti:cum L-ati cunoscut pe Dumnezeu? laurastifter Generalitati 14 22.12.2011 18:05:25
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
O intrebare pentru teologi sau pentru cei care cunosc Delirul Generalitati 7 21.02.2010 19:51:02
Un verset cunoscut Florin-Ionut Generalitati 1 08.08.2008 09:49:46