Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.04.2009, 17:58:33
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_m Vezi mesajul
Important este ca stim sigura ca numai in Biserica Ortodoxa ne putem mantui..
Nu puneti o biserica in locul lui Hristos. El, prin jertfa Sa, este "responsabil" cu mantuirea. Este un lucru neplacut sa urmaresti o discutie despre mantuire in care se vorbeste prea mult despre o anumita biserica si prea putin despre Mantuitorul.

Ca sa fim putin mai pragmatici, sa vedem ce spune Sfanata Scriptura despre cei care nu se vor mantui. Care sunt acestia?

[COLOR=blue]"Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta[/COLOR]: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mostenii imparatia lui Dumnezeu. Si asa erati unii din voi (Mantuire fara schimbare nu exista). (1 Corinteni 6:9-11)

"Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si acestea sunt: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun dinaninte, cum am mai spus, [COLOR=blue]ca cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu[/COLOR]."(Galateni 5:19-21)

Nu mai dau si alte versete. Nu am gasit nicaieri in Sfanta Scriptura referiri la mantuire in functie de apartenenta la o "biserica". Mai bine am cerceta Sfanta Scriptura ca sa vedem cum stam. Sa nu ne amagim (cum spunea Sfantul Apostol Pavel).
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 20:02:10
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Nu puneti o biserica in locul lui Hristos. El, prin jertfa Sa, este "responsabil" cu mantuirea. Este un lucru neplacut sa urmaresti o discutie despre mantuire in care se vorbeste prea mult despre o anumita biserica si prea putin despre Mantuitorul.

Ca sa fim putin mai pragmatici, sa vedem ce spune Sfanata Scriptura despre cei care nu se vor mantui. Care sunt acestia?

[COLOR=blue]"Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta[/COLOR]: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mostenii imparatia lui Dumnezeu. Si asa erati unii din voi (Mantuire fara schimbare nu exista). (1 Corinteni 6:9-11)

"Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute, si acestea sunt: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun dinaninte, cum am mai spus, [COLOR=blue]ca cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu[/COLOR]."(Galateni 5:19-21)

Nu mai dau si alte versete. Nu am gasit nicaieri in Sfanta Scriptura referiri la mantuire in functie de apartenenta la o "biserica". Mai bine am cerceta Sfanta Scriptura ca sa vedem cum stam. Sa nu ne amagim (cum spunea Sfantul Apostol Pavel).
Scuze, dar cand vorbim de Biserica Ortodoxa practic nu vorbim despre Trupul lui Hristos? De aceea nu cred ca a discuta despre mantuirea care se obtine [numai] in Biserica Ortodoxa inseamna o vorbarie inutila, caci facand aceasta discutam practic despre mantuirea noastra, a Ortodocsilor, ca madulare ale Trupului lui Hristos, nu in calitate de altceva ce nu suntem...
Apoi, pe vremea cand a fost scrisa Sfanta Scriptura exista Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica? Nu, ci exista doar Biserica Ortodoxa Catolica [in sensul de Universala, nu in cel eretic, de papal, avandu-l cap pe un papa infailibil si nu pe Hristos]. Inutil sa mai prelungesc discutia cu cei care cred ca si in biserica papala exista mantuire, caci nu exista...cititi in acest sens scrierile Sfantului Nicolae Velimirovici referitoare la biserica catolica si nu mai iscati, dragi forumisti atatea polemici inutile, caci BISERICA PAPALA ESTE O ADUNARE ERETICA, AVAND IN FRUNTEA SA UN OM CARE SE CREDE INFAILIBIL SI NU PE DOMNUL IISUIS HRISTOS!!!
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 20:04:15
razvan_m
Guest

Implicit

Erata:

"existau Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica" in loc de "exista Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica"
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 20:19:27
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
cititi in acest sens scrierile Sfantului Nicolae Velimirovici referitoare la biserica catolica si nu mai iscati, dragi forumisti atatea polemici inutile, caci BISERICA PAPALA ESTE O ADUNARE ERETICA, AVAND IN FRUNTEA SA UN OM CARE SE CREDE INFAILIBIL SI NU PE DOMNUL IISUIS HRISTOS!!!
Razvan, ai putea sa ne dai titlurile scrierilor? Proloagele? unde scrie despre biserica catolica?
te rog sa imi spui si alte scrieri ale Sf Parinti despre BC.multumesc!
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 20:36:09
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Din cate observ, simplitatea si limpezimea Sfintei Scripturi in problema mantuirii este ocolita. Cuvantul lui Dumnezeu leaga mantuirea de caracterul nostru. Ce rost are sa diascutam de apartenenta la vreo biserica. Daca esti hot sau mincinos, sau betiv sau curvar, etc. nu ai ce cauta in imparatia lui Dumnezeu, indiferent de biserica din care faci parte.Simplu. Asa ne invata Cuvantul lui Dumnezeu. Decat sa ne batem capul sa vedem din ce biserica trebuie sa facem parte mai bine ne-ar preocupa caracterele noastre. Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa ne dea putere sa ne formam niste caractere frumoase, placute Domnului si bune pentru imparatia Sa.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 21:35:04
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Razvan, ai putea sa ne dai titlurile scrierilor? Proloagele? unde scrie despre biserica catolica?
te rog sa imi spui si alte scrieri ale Sf Parinti despre BC.multumesc!
Hristos a inviat!

Monica, am postat titluri de scrieri ale Sf. Nicolae Velimirovici si ale altor Sfinti despre erezia bisericii catolice pe topicul referitor la stigmatele asa-zisilor sfinti catolici.

Litanu,
Sa stii ca prima conditie pentru a te putea mantui este sa nu faci parte din vreo biserica eretica [catolica, protestanta, anglicana], ci din Adevaratul, Preasfantul si Preadulcele Trup al lui Hristos, Care este Insasi Biserica Ortodoxa. Vad ca la tine adrenalina curge in valuri [fenomen specific adolescentei] in toate madularele tale doar din dorinta de a ma contrazice. N-ai decat. Contrazicandu-ma nu dobandesti mantuirea ta personala. In niciun caz. Alte raspunsuri nu merita sa-ti mai fie date, stiind inchistarea ta in doua-trei idei fixe. Vei vorbi tu cu tine incepand de acum daca tii cu orice pret sa fii incapatinat si inchistat in idei fixe.
Domnul sa te ajute in aceasta privinta!
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 23:09:29
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
Hristos a inviat!

Litanu,
Sa stii ca prima conditie pentru a te putea mantui este sa nu faci parte din vreo biserica eretica [catolica, protestanta, anglicana], ci din Adevaratul, Preasfantul si Preadulcele Trup al lui Hristos, Care este Insasi Biserica Ortodoxa. Vad ca la tine adrenalina curge in valuri [fenomen specific adolescentei] in toate madularele tale doar din dorinta de a ma contrazice. N-ai decat. Contrazicandu-ma nu dobandesti mantuirea ta personala. In niciun caz. Alte raspunsuri nu merita sa-ti mai fie date, stiind inchistarea ta in doua-trei idei fixe. Vei vorbi tu cu tine incepand de acum daca tii cu orice pret sa fii incapatinat si inchistat in idei fixe.
Domnul sa te ajute in aceasta privinta!
Nu trebuie sa faceti pe inteleptul cu mine. Eu am dat unele citate din Sfanta Scriptura pe care le nesocotiti. Nu este vorba, in spusele mele, nici de adolescenta , nici de andrenalina. Este vorba de indignarea pe care o am cand vad ca un om se crede mai intelept decat Cuvantul lui Dumnezeu si isi permite sa-L nesocotesca. Eu v-am dat citate din spusele Sfintilor Apostoli, referitoare la conditiile mantuirii. Dvs. le-ati nesocotit si ati scos altele mai "intelepte". Nu stiu pe ce va bazati cand afirmati ca prima conditie a mantuirii este apartenenta la o anumita biserica. Pe Sfanta Scriptura, in nici un caz.

Nu cu mine va contraziceti ci cu Sfanta Scriptura. Spuneti ca eu am idei fixe. Despre mantuire as mai avea multe de spus, dar numai in armonie cu Sfanta Scriptura. Am incercat sa scot in evidenta numai un o conditie a mantuirii: necesitatea formarii unui caracter frumos. Ideile dvs. sunt mai rigide si nici nu sunt in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Nu cred ca le puteti argumenta prin ceea ce ne-a invatat Mantuitorul sau Apostolii Sai.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2009, 23:27:45
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Nu trebuie sa faceti pe inteleptul cu mine. Eu am dat unele citate din Sfanta Scriptura pe care le nesocotiti. Nu este vorba, in spusele mele, nici de adolescenta , nici de andrenalina. Este vorba de indignarea pe care o am cand vad ca un om se crede mai intelept decat Cuvantul lui Dumnezeu si isi permite sa-L nesocotesca. Eu v-am dat citate din spusele Sfintilor Apostoli, referitoare la conditiile mantuirii. Dvs. le-ati nesocotit si ati scos altele mai "intelepte". Nu stiu pe ce va bazati cand afirmati ca prima conditie a mantuirii este apartenenta la o anumita biserica. Pe Sfanta Scriptura, in nici un caz.

Nu cu mine va contraziceti ci cu Sfanta Scriptura. Spuneti ca eu am idei fixe. Despre mantuire as mai avea multe de spus, dar numai in armonie cu Sfanta Scriptura. Am incercat sa scot in evidenta numai un o conditie a mantuirii: necesitatea formarii unui caracter frumos. Ideile dvs. sunt mai rigide si nici nu sunt in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Nu cred ca le puteti argumenta prin ceea ce ne-a invatat Mantuitorul sau Apostolii Sai.
Litanu voi aveti alta viziune a Bibliei decat ortodocsii. O intelegeti altfel decat noi.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 26.04.2009, 06:53:30
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Litanu voi aveti alta viziune a Bibliei decat ortodocsii. O intelegeti altfel decat noi.
Nu poate fi vorba despre viziune asupra Bibliei. Eu am dat doar niste citate din Biblie. Ceilalti au ocolit Biblia, avand o atitudine de desconsiderare fata de ceea ce Spune Sfanta Scriptura 9ma refer doar la discutia de pe acest topic). De exemplu: descrieti-mi viziunea despre Biblie a lui "razvan-m". Veti vedea ca nu are nici o treba cu Sfanta Scriptura.

Daca desconsiderarea a ceea ce ne spun Sfintii Apostoli in paginile Scripturii, tine de o viziune asupra Bibliei, nu mai am nimic de comentat.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2009, 09:11:32
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Stiti bancul?
Un om moare si mai intai i se da voie sa faca un tur de recunoastere prin rai. Multe minuni vede, intr-o parte catolicii, intr-o parte protestantii etc, dar la un moment dat, ajungand langa o casa bine imprejmuita si inchisa, Sf. Petru ii spune in soapta: 'Aici sunt ortodosii!' 'Bine, dar de ce vorbesti in soapta?' intreaba omul. 'Ei cred ca sunt singuri!'
Fani bancul,chiar fain.

Doctor Watson are o lista cu cei mai mai creatori de bancuri din lume:

1.ecumenistii ( cei cu bancul de mai sus )
2.George Bush ( fostul presedinte USA )
3.rabinii si bancherii evrei ( Itzic,Stroul et Co )

...am dat numai podiumul,aurul argintul si bronzul.

„Conform gindirii unitare a Parintilor si a Sinoadelor, Biserica este nu numai una, ci si unica… Biserica este una si unica, pentru ca ea este trupul Unuia si Unicului Hristos. Unde nu este Dumnezeul-Om, acolo nu exista Biserica, iar unde nu exista Biserica, acolo nici Euharistia nu exista. In afara acestei identitati, adica a Bisericii si a Euharistiei, se afla erezia, falsa biserica si antibiserica. Biserica, prin dumnezeiasca Euharistie, este unitate soborniceasca si unirea lui Hristos cu credinciosii si a credinciosilor cu Hristos. Si in Euharistie si in Biserica, Dumnezeul-Om Hristos este Unul si, de asemenea, este „toate si intru toti.” (Col. 3:11).
Din unica si nedespartita Biserica a lui Hristos, in diferite timpuri, s-au desprins si s-au taiat ereticii si schismaticii, care au si incetat sa fie madulare ale Bisericii. Unii ca acestia au fost… romano-catolicii si protestantii si unitii si toata cealalta legiune eretica si schismatica. Ecumenismul e numele de obste pentru toate pseudo-crestinismele, pentru pseudo-bisericile Europei Apusene. In el se afla cu inima lor toate umanismele europene cu papismul in frunte, iar toate aceste pseudo-crestinisme, toate aceste pseudo-biserici nu sunt nimic altceva decit erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obste este acela de „pan-erezie” (erezie universala). De ce? Fiindca in cursul istoriei, felurite erezii tagaduiau sau denaturau anumite insusiri ale Dumnezeului-Om Hristos, in timp ce ereziile acestea europene indeparteaza pe Dumnezeul-Om in intregime si pun in locul Lui pe omul european. In aceasta privinta nu e nici o deosebire esentiala intre papism, protestantism, ecumenism si celelalte secte, al caror nume este „legiune”.
„Prin dogma despre infailibilitatea papei, papa a fost de fapt declarat drept Biserica si el, un om, a luat locul Dumnezeului-Om. Acesta e triumful final al umanismului, dar este in acelasi timp si „moartea a doua” a papismului iar prin el si cu el, a oricarui umanism. Totusi, inaintea Adevaratei Biserici a lui Hristos care de la aratarea Dumnezeului-Om Hristos exista in lumea noastra paminteasca ca Trup divino-uman, dogma despre infailibilitatea papei este nu numai erezie, ci o panerezie, fiindca nici o erezie nu s-a ridicat atit de radical si atit de integral impotriva Dumnezeului-Om Hristos si a Bisericii Lui, asa cum a facut papismul prin dogma despre infailibilitatea papei – om. Nu exista nici o indoiala ca dogma aceasta este erezia ereziilor, chinul chinurilor, o razvratire nemaivazuta impotriva Dumnezeului-Om Hristos. Dogma aceasta este, vai, cea mai ingrozitoare surghiunire a Domnului nostru Iisus Hristos de pe pamint, o noua tradare a lui Hristos, o noua rastignire a Domnului – numai ca nu pe crucea cea de lemn, ci pe crucea de aur a umanismului papist. Si toate acestea sunt iad, iad, iad pentru sarmana fiinta paminteasca ce se numeste om. Acolo unde il inlocuiesc pe Dumnezeul-Om Hristos cu omul, fie si cu cel numit infailibil, acolo se desparte trupul de Cap. Si dupa cum din aceasta pricina Biserica dispare de acolo, tot asa se pierde si ierarhia apostoleasca divino-umana si succesiunea apostolica sacramentala.”

Sfintul Iustin Popovici (+1979)

(Biserica Ortodoxa si ecumenismul, 2002)

Draga Fani,dupa cite inteleg ai absolvit "facultatea de " teologie " " si probabil ca ti s-a facut vaccin cu ecumenita de la fundatia soros et brave NWO ( noua ordine mondiala )...ca si Gardasilul da efecte de sterilitate si halucinatii.Acest vaccin nu are decit un singur antidot,Biserica lui Dumnezeu in care straluceste Iisus Hristos, Dumnezeul nostru,PreaSfinta Fecioara Maria,Maica Sa si Sfintii Parinti in care Dumnezeu a binevoit a se salaslui.Lasa-i pe epigoni,roaga-te pentru ei, dar cauta invataturile Sfintilor,oamenii ceresti, mintuiti...alaturi de care,sa speram ca intr-o buna zi vom fi si noi.

PS. in mesajul anterior am specificat ca un protestant din 100 a urcat muntele,poate si 2-3 catolici...stii ca in povestea cu baronul Munhausen,care cazind intr-o mlastina,s-a salvat de la inec tragindu-se de par in sus...adica este greu fara Sfinta Euharistie ( Iisus Hristos ) sa te mintuiesti.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15