![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Unitatea bisericii, cel putin asa o vad eu, este intai de toate o unitate de credinta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in ziua de azi am aratat ce spun catolicii. Iata ce am discutat la subiectul despre Filioque, la care ati participat si dvs. In link-ul dat de dl. Mihnea http://catholicpatristics.blogspot.c.../filioque.html era si un citat din Martin Jugie care spune: "Fr. Francis Dvornik of pious memory says ...that under Patriarch Sisinnios of Constantinople (996-998), who was in communion with Rome, the name of St. Photios was added to the list of saintly patriarchs " Asadar ca Sf. Fotie cel Mare era de fapt sfant si pentru catolici inainte de schisma. Citat:
Citat:
Cardinalul Baronius (1538-1607) și cardinalul Hergenrother. In link-ul greco-catolci se spune ca acestia au fost indusi in eroare de ceea ce au spus adversarii Sf. Fotie la sinodul 869. Ceea ce pare doar o scuza, pentru ca sinodul din 879 n-a avut legatyra cu sinodul 869, nu au fost in acelasi timp. Deci iata sursele erorilor. Iar cum scrie si istoricul catolic (care, sa ne intelegem, nu e anticatolic, ci pro), pana in sec. XII-XIII (se spune de sinodul Lateran, dar au fost patru consecutive in 100 de ani) se stia ca sinodul 869 a fost anulat si despre sinodul 879. Apoi, cum nu de putin ori s-a intamplat, BC a schimbat istoria introducand un neadevar. Si toti papii de atunci au afirmat acest neadevar, la fel cu cel despre decretele falsificate. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am citit ca de catolici in general, pentru ca aceasta contrazice primatul. Dar daca sunt si catolici care au aceeasi parere ca cea adevarata inseamna ca sunt cu un pas mai aproape de ortodoxie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Povestea cu documente se gaseste in acel link. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar vreți să spuneți că ați cercetat și n-ați găsit nimic ?! |
|
|||
|
|||
![]()
NU ai observat ca Erethorn a scris in mesajul dinainte de un sfant catolic? Iar cineva a spus de Sf. Ambrozie al Milanului. Mai sunt si alti patriarhi si sfinti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Uitați, acum e corectă afirmația.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am spus despre un sfânt care a fost ales Papă prin vot popular ca urmare a unui semn divin, nu de unul care a fost numit de împărat ca urmare a unor neînțelegeri politice. Învățați să faceți diferența.
|
|
|||
|
|||
![]()
Viata Sfantului Fotie cel Mare intr-o lucrare mai ampla: http://www.manastirea-sireti.md/uplo...ntinopolei.pdf
|
|