Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2014, 12:06:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Pana la urma, cine nu pacatuieste?

Mie nu imi place ideea de politica amestecata oarecum cu religia sau credinta. Sunt doua lucruri destul de diferite, iar daca omul e crestin, nu inseamna neaparat ca nu va face greselile si prostiile (prin prostii ma refer si la furtisagurile politicienilor) celor de dinaintea lui, in politica.
Poti sa faci prostii mai mari decat furtisagurile alea cand te crezi crestin si iesi la rampa asa dar ai de fapt capul plin de bube.

.

Last edited by AlinB; 18.03.2014 at 12:27:17.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 12:10:31
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Apropo, care era intrebarea?
Nu mai știu exact. Ceva legat de poziția lui față de ecumenism și masonerie.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 12:18:11
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Nu e vorba ca nu imi place ideea. Dar e nerealist pur si simplu. Ca om, nu se poate sa nu pacatuiesti.
Iar ideea de politician cinstit...stim bine ca nu exista. Nu avem destule exemple? Nu vedem in ce hal suntem, ca tara, din vina politicienilor, in multe? Nu vedem ca ne manipuleaza cum vor ei, iar banii care ii dam noi statului ajung in mare parte in buzunrele lor? Nu vedem ca un politician semicinstit nu rezista mai mult de cateva luni?

De fapt, imi place ideea de a trai cinstit, onest, curat... dar, ultima data cand am verificat, am vazut prea putini oameni, si cu atat mai putini politicieni care sa duca o asemenea viata...
dar pe politicieni cine ii alege?
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 12:26:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu mai știu exact. Ceva legat de poziția lui față de ecumenism și masonerie.
Probabil n-o vrut sa vorbeasca masoneria de rau?
Ca anti-ecumenismul e foarte fashion printre ortodocsii cu caramida la piept.
Vechi 18.03.2014, 18:14:30
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
Pana la urma, cine nu pacatuieste?

Mie nu imi place ideea de politica amestecata oarecum cu religia sau credinta. Sunt doua lucruri destul de diferite, iar daca omul e crestin, nu inseamna neaparat ca nu va face greselile si prostiile (prin prostii ma refer si la furtisagurile politicienilor) celor de dinaintea lui, in politica.
Pai cum sa nu iei si credinta in calcul? Ca si politician trebuie sa ti cont de credinta neamului tau. Nu poti sa fi ateu si sa conduci un popor crestin. Bine, se poate, dar nu o sa ia nici o decizie buna ptr. neam, ci ptr. ideologiile lui. Nu ne-a ajuns 50 de ani de comunism, ani in care politicianismul nu avea nimic in comun cu credinta? Pana la urma Biserica nu inseamna dealul Patriarhiei sau ierarhul. Noi toti suntem Biserica.

Am avut, in trecut, politcieni de toata cinstea. Am avut si lichele, dar erau cu mult mai multa verticalitate decat sunt acum. Nu cred ca nu exista politician bun si cinstit. Exista. Perfect nu e nimeni, dar nu sunt toti hoti si mincinosi.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 18:31:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Politicienii care ii avem se potrivesc foarte bine cu adevarata credinta a poporului roman, pe ansamblu, aia faptica, nu din acte.
Vechi 18.03.2014, 23:59:17
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Deci prietenia cu V.G. si duhovnic regulat in Sf. Munte il absolva pe om de orice greseala, oricat de penibila.
Tocmai am spus că are bubele lui ca oricare altul.

Citat:
Si eu stiu oameni care sunt sa zicem prieteni cu Danion Vasile, si asta nu-i face nici mai buni nici mai rai, sunt exact oamenii care sunt.
V.G. e om de caracter, și-l recomandă. Știu, îi vei găsi și lui V.G. bube.

Citat:
Lasa dom'le, are referinte bune, ce sa ne mai uitam in gura lui?
Poate îmi prezinți o altă variantă mai bună.

Citat:
Zi-mi si mie te rog, cat de regulat poti merge in Sf. Munte sa te spovedesti?

Adica omul are ori abonament la avion ori pacatuieste asa rar ca nu e nevoie sa-si vada duhovnicul mai des de 2 ori pe an.

Eu nu ii inteleg nici pe cei care tin musai sa aiba duhovnic undeva la o manastire la cateva sute de km unde ajung de max. 3 pe an, dar asa..e chiar ridicol.
Nu prea pricepuși. Unde am zis că se spovedește în Sf Munte, deși nu este exclus?
Oricum, e mai interesant să faci pe deșteptul și să găsești bube la alții, uneori bube care nici măcar nu există.

Last edited by ovidiu b.; 19.03.2014 at 00:03:00.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 00:01:30
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Politicienii care ii avem se potrivesc foarte bine cu adevarata credinta a poporului roman, pe ansamblu, aia faptica, nu din acte.
Trebuie ca cineva sa fie mason sau New-Age-ist, sau adept d-al lor, ca sa gandeasca asa despre poporul român, supus atâtor intemperii in decursul zecilor de ani, chiar si dupa "revolutia" care le-a fost furata de comunisti.

Am inteles dintr-o postare anterioara a cuiva, ca nu stai in Romania; dar atunci de ce te exprimi asa la adresa poporului român?!? Tu nu esti român?!? Sau ai devenit in scurt timp american, european, etc?

Si daca nu stii de ce avem acesti politicieni corupti, atunci aici e raspunsul:
Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni. Psalmi 11.8

Ceea ce vedem astazi la romanii de buna credinta, este ca deja nu mai suporta starea aceasta de fapt, si ca au inceput sa ia atitudine, dovada printre altele manifestatiile de la Pungesti, de la Bucuresti si din toata tara. Dar si justitia, care isi face datoria; incet, incet, dar se misca.

In principiu asa se spune: ca avem preotii pe care ii meritam; sau in cazul de fata, politicienii pe care ii meritam. Dar, asistand in etapa actuala la o incercare tot mai hotarata de schimbare in bine a societatii, putem concluziona, ca societatea româneasca, desi aflata intr-o perioada de cernere, se afla totusi pe drumul cel bun al insanatosirii. Prin urmare, lupta care se da astazi coruptiei, este din mila lui Dumnezeu, si nu este intamplatoare.

Vremea oamenilor de nimic apune; urmeaza o generatie noua, cu frica de Dumnezeu. Când? Sa speram, curând. Nu degeaba sunt pline bisericile ortodoxe in România. Iar ortodoxul cu credinta lui, multa sau putina, se roaga la Dumnezeu si sfintii Lui, pentru zile mai bune ca acestea.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 00:12:45
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Astăzi, am aflat mai multe despre Capsali de la un prieten care îl cunoaște personal. Omul e pe treaba lui, are duhovnic, merge regulat în Sf Munte, e prieten cu Virgiliu Gheorghe etc. Probabil că argumentele astea nu conving, dar m-am lămurit încă o dată cât de ușor putem greși în a ne da cu părerea despre cineva pe care l-am cunoscut virtual. Nu este omul perfect, o fi având și el bubele lui, dar vreau să mi-l arătați și mie pe cel care nu are nimic de reproșat.
Multumim, ovidiu b, pentru aceste rânduri. Am citit si eu unele lucruri despre Capsali si pare om de isprava.
Si atunci ce ne facem cu afirmatiile gratuite ale unora de pe aici? Cand e vorba sa aduca argumente... nu le mai au... ca de ex:

Citat:
Nu știu la celelalte, dar la mitocănie confirm. La o întrebare simplă pe care i-am pus-o pe FB m-a trimis să-mi iau medicamentele.
Ar fi bine sa scriem mai cu simt de raspundere si sa nu jignim persoanele publice in mod gratuit, adica nemeritat.
Citat:
Nu stau să caut acum prin postările de pe FB pentru că-i greoi. Era pe la începutul lunii februarie și, rememorând, mi-a zis ceva (aproximativ) că-mi răspunde după ce-i aduc nu-ș' ce certificat semnat de duhovnic.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 00:13:36
ovidiu b.
Guest

Implicit

Eu cred în afirmațiile lui Dragoș și nu cred că e rău intenționat. Repet, Capsali nu e omul perfect, are bubele lui. O fi el cum o fi, dar cu siguranță nu îi va face concurență lui EBA sau lui Becali.

Last edited by ovidiu b.; 19.03.2014 at 00:29:22.
Reply With Quote
Răspunde