![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci banuiesc ca ai sa fi la fel de impresionata de textul de mai sus, scris de Einstein cu citeva luni inainte de a muri |
|
|||
|
|||
![]()
Dragă ateule!
Ca tine au fost, sunt și vor mai fii și alții și probabil mult mai răi. Mie mi-e milă de tine. Săracul de tine! Deși în aparență ești viu, în realitate ești mort. Este plin iadul de ăștia ca tine, dar tu normal că nu crezi. Eu nu mă supăr pe oameni ca tine, căci sunteți niște biete victime ale diavolului. Pe diavol trebuie să fim supărați că vă ține într-o asemenea înșelare. Să știi că dacă îți deschizi sufletul cu toată sinceritatea către Dumnezeu, El te va ajuta cu siguranță și te va scoate din această inșelăciune groaznică. Mă voi ruga și eu pentru tine, dacă mi-ai spune numele primit la botezul pe care l-ai renegat. Și încă ceva: Așa ca pentru necredincioși și nihiliști ca tine. Spui că Dumnezeu nu există. Dacă e așa cum spui tu, apoi noi cei ce credem nu avem nimic de pierdut, dar DACĂ EXISTĂ (și aici îmi permit să-ți spun că exsistă), cine va avea de pierdut? Nu ți se pare simplu de logic? Iartă-mă te rog dacă te-am supărat! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e demonstratie de inteligenta si nici nu-i apartine lui Einstein. Da important e ca ai ramas masca!
|
|
|||
|
|||
![]()
am o nedumerire ,cum ati ajuns atei? cit ati citit sau experimentat?daca crezi in dumnezeu nu te costa nimic daca nu exista dar daca nu crezi si exista pierzi totul. e simplist ce zic dar un motiv de reflexie pr atei inversunati."crucea e nebunie pentru cei ce nu cred dar biruinta pentru cei ce cred".mie mila de voi cei atei caci aveti impresia ca le stiti pe toate dar va rataciti in intuneric si nestiinta
|
|
|||
|
|||
![]()
Esti botezat ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre Pariul lui Pascal, e un argument destul de penibil care nici macar nu e prezentat corect. Chiar nu pierd nimic daca eu cred si D-zeu nu exista? nici macar ceva timp, sau bani? Sau un mileniu (evul mediu adica)? Nu cred ca am intalnit vreun ateu care sa fi avut impresia ca le stie pe toate. Dimpotriva, cred ca noi stim extrem de bine ca avem multe limitari. Asta spre deosebire de "orto"docsi care detin adevarul, dreapta credinta si se roaga la adevaratul D-zeu care a inspirat o Biblie jenanta. Noi suntem aia care spunem ca nu avem nimic special, ca am aparut in cateva miliarde de ani in urma evolutiei care nu ne are drept scop suprem, iar voi sunteti creatie divina, centrul universului si tot noi cica suntem aroganti. Ciudat cum noi suntem cei care ne aflam in nestiinta desi religia a fost o piedica in calea stiintei. intuneric a fost atunci cand religia a fost puternica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi prea multe de zis dar incepem cu ceva simplu. Daca D-zeu nu exista chiar nu ai peridtu nimic? Te rog sa raspunzi la aceasta intrebare. Si daca exista si tu crezi doar din interes, cum ar veni sa nu pierzi nimic si sa castigi totul, crezi ca ar fi multumit de tine? Eu sper sa nu fie atotcunoscator pentru ca atunci te-a prins cu ipocrizia! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta nu este decat o povestire despre care nu se stie daca e sau nu adevarata. Dar Einstein a ramas celebru si printr-o alta zicere: "El (Dumnezeu) nu da cu zarul". Tot el mai spune: "Stiinta fara religie este imperfecta, religia fara stiinta este oarba" Ce parere aveti de asta? Mult timp s-a crezut ca aceasta este dovada credintei lui intr-un creator. Dar, intr-o scrisoare datata 3 ianuarie 1954, savantul scria: "Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Niciun fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", adauga acesta. Mai spunea, evreu fiind, ca poporul evreu in nici un caz nu sunt alesii lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Personal cred ca stiinta adevarata si religia adevarata au acelasi scop si merg mana in mana.Insa stiinta este compusa dintr-un amalgam de teorii dintre care unele se contrazic cu altele si din oameni de stiinta care se contrazic unii cu altii.De aceia as spune ca e cam putina stiinta asta adevarata si prea multe teorii sunt prezentate la rangul de fapte. |
|
|||
|
|||
![]()
In schimb nu e cazul cu religiile :)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Partener ateu | onyx235 | Nunta | 87 | 26.03.2011 21:52:20 |
Suntem crestini, intrebati-ne orice | andreicozia | Generalitati | 133 | 16.08.2010 23:01:34 |
Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 16:49:03 |
De ce sunt ateu agnostic | hmiron | Teologie si Stiinta | 43 | 30.12.2009 22:51:32 |
ateu sau crestin? | Dan-Virgil | Generalitati | 33 | 12.07.2008 21:21:58 |
|