Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2013, 08:50:09
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

^asa au ramas altii fixati pe faptul ca un Creator ne-a facut din țărână.
Daca te gandesti bine, poti exclude ambele variante. Ideea e ca n-o sa aflam niciodata adevarul la intrebarea: "cum a aparut pamantul si viata?" si cel mai cuminte ar si sa nici nu ne chinuim prea tare sa aflam, pentru ca n-o s-o facem...

Ca exista un Creator, ca ne-a creeat si ne-a uitat, ca am aparut din neant, asta n-o sa poata fi demonstrata curand, poate chiar niciodata. Presupun ca Pamantul este mult mai vechi decat ne dam noi seama, iar primii oameni au murit demult; nu ne poate zice nimeni cum am aparut noi, oamenii.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2013, 09:29:34
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Când o să dai colțu' o să afli asta.
Și Doamne ferește să nu fie prea târziu!
Reply With Quote
Vechi 07.11.2013, 12:46:37
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Ai surse de informații greșite, Teoria Big Bang este o teorie științifică.
Te credem pe cuvant, daca zici tu inseamna ca asa trebuie sa fie. Sunt aproape sigur ca nu ai citit decat ultimul mesaj, nu si mesajele dinainte cu explicatii.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2013, 12:51:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Informatii sunt de tot felul, dar nu oricine le poate procesa.
Ei au ramas fixati pe interpretarea filosofica, slabutza de altfel, data de unii atei, gen: Universul s-a creat singur, nu este nevoie de Dumnezeu.
Ori, BigBang -ul e departe de a clarifica asa ceva.
Dieferenta e alta: noi credem in Domnul si in revelatie, evolutionistii (si cei teisti), cred in oamenii de stiinta si diversele teorii lansate de oamneii de stiinta de-a lungul timpului (de exemplu soarele se invarte in jurul pamantului, animalele se nasc in mal, teoria lui Lamark, darwinism, etc.). Noi cercetam, pentrua asa scrie si in Sfanta Scriptura, ceilalti cred orbeste in oamenii de stiinta si stiinta, fara sa verifice.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2013, 12:55:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
^asa au ramas altii fixati pe faptul ca un Creator ne-a facut din țărână.
Dupa aia te superi cand cineva te repede, cand tu de fapt ne jignesti pe noi si credinta noastra. Poti renunta putin la mandrie si sa accepti ca e posibil ca tu sa nu le stii pe toate, iar altii sa stie mai mult? Am observat ca asta e o mare problema pentru multi, desi nu stiu prea multe, cred ca ei sunt cei care stiu tot ce se stie. Ce zici, un doctor chirurg stie mai multe decat noi despre chirurgie? Sau ne bagam peste el in operatie sa ii aratam cum sa opereze?
P.S. De exemplu poti spune ca nu stii foarte multe in legatura cu un anumit subiect, dar parerea ta e ce vrei sa spui acolo. Tu de fapt spui ca stii tot in legatura cu acel subiect si ce spui e litera de lege axioma. Eventul cei care nu au aceeasi parere cu tine sunt inapoiati.

Last edited by catalin2; 07.11.2013 at 13:00:56.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2013, 13:04:24
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Poti renunta putin la mandrie
Nu cred că poate.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2013, 12:23:55
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Dieferenta e alta: noi credem in Domnul si in revelatie, evolutionistii (si cei teisti), cred in oamenii de stiinta si diversele teorii lansate de oamneii de stiinta de-a lungul timpului (de exemplu soarele se invarte in jurul pamantului
Acum sincer, tu pe ce planetă trăiești? Ești total rupt de realitate.
Deschide o carte de istorie sau caută pe internet și ai să vezi că Galileo Galilei a fost acuzat de erezie și pus sub arest pe viață pentru că a promovat heliocentrismul.

Dacă aș fi lângă tine te aș trage de ureche pentru stupiditatea care ai reușit să o formulezi.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2013, 13:45:00
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum sincer, tu pe ce planetă trăiești? Ești total rupt de realitate.
Deschide o carte de istorie sau caută pe internet și ai să vezi că Galileo Galilei a fost acuzat de erezie și pus sub arest pe viață pentru că a promovat heliocentrismul.
Dacă aș fi lângă tine te aș trage de ureche pentru stupiditatea care ai reușit să o formulezi.
Vezi ce repede ai confirmat ce am spus eu in continuarea mesajului: "Noi cercetam, pentru ca asa scrie si in Sfanta Scriptura, sa cercetam, ceilalti cred orbeste in oamenii de stiinta si stiinta, fara sa verifice."?
De data asta nici macar oamenii de stiinta nu i-ai crezut, ci doar ce ai inteles tu din afirmatiile ateilor. Si, desi nu te obosesti sa-ti folosesti ratiunea pentru a cauta raspunsurile, tot tu crezi ca esti cel mai invatat.
Tu trebuie sa cauti pe internet sa vezi ce era geocentrismul. Era o teroie stiintifica unanim acceptata de oamenii de stiinta pana la Galilei. Desi au fost si ganditori antici greci care au afirmat heliocentrismul. In acele timpuri daca spuneai ca nu soarele se invarte in jurul pamantului erai facut ignorant si inapoiat de cei ce credeau in oamenii de stiinta, pentru ca toti ganditorii din acea epoca spuneau ca Soarele se invarte in jurul Pamantului. Daca citeai cu atentie mesajul meu vedeai ca asta subliniam si eu, ca doar si ca broasete se nasc din mal nu mai e valabil azi, era in antichitate.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2013, 18:07:20
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Vezi ce repede ai confirmat ce am spus eu in continuarea mesajului: "Noi cercetam, pentru ca asa scrie si in Sfanta Scriptura, sa cercetam, ceilalti cred orbeste in oamenii de stiinta si stiinta, fara sa verifice."?
Bine că noi credem în știință „orbește” însă tu ești acela care face și crede în tot ce zice o carte.

Citat:
De data asta nici macar oamenii de stiinta nu i-ai crezut, ci doar ce ai inteles tu din afirmatiile ateilor. Si, desi nu te obosesti sa-ti folosesti ratiunea pentru a cauta raspunsurile, tot tu crezi ca esti cel mai invatat.
Tu trebuie sa cauti pe internet sa vezi ce era geocentrismul. Era o teroie stiintifica unanim acceptata de oamenii de stiinta pana la Galilei. Desi au fost si ganditori antici greci care au afirmat heliocentrismul. In acele timpuri daca spuneai ca nu soarele se invarte in jurul pamantului erai facut ignorant si inapoiat de cei ce credeau in oamenii de stiinta, pentru ca toti ganditorii din acea epoca spuneau ca Soarele se invarte in jurul Pamantului. Daca citeai cu atentie mesajul meu vedeai ca asta subliniam si eu, ca doar si ca broasete se nasc din mal nu mai e valabil azi, era in antichitate.
Ție îți lipsesc niște cunoștine de bază despre știință. Orice teorie/model în știință se poate schimba când sunt aduse date noi.
Geocentrismul era corect în acea perioadă pentru că așa arătau datele de atunci nu pentru că oamenii de știință s-au întâlnit la o bere și au ajuns la comun de acord că așa este.
Degeaba vi tu și îmi zici că erau gânditori antici greci care au afirmat heliocentrismul pentru că până la Copernicus nu a venit nimeni cu un model matematic care să afirme acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2013, 19:33:58
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
Ție îți lipsesc niște cunoștine de bază despre știință. Orice teorie/model în știință se poate schimba când sunt aduse date noi.
Si tie iti lipsesc niste cunostinte de baza pentru ca nu esti informat de faptul ca nici heliocentrismul nu raspunde la toate intrebarile.

Citat:
Geocentrismul era corect în acea perioadă pentru că așa arătau datele de atunci
Geocentrismul e corect si acum .Ia intereseaza-te ce sistem foloseste NASA la lansarea unui satelit sau a unei navete. Incredibil ...dar adevarat ... foloseste modelul geocentric ... ca si Biblia.Din 2, una :
ori Biblia are dreptate ,ori are dreptate Biblia.Tu ce varianta alegi?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43