![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu raspunsul la asta il puteai gasi chair in articolul despre evolutionism de pe wikipedia, nu trebuia sa cauti prea mult. Nu stiu daca tu credeai ca evolutionismul l-a inventat Darwin, chiar bunicul sau, Erasmus, a scris in 1796 o carte numita Zoonomia, in care expunea cateva idei din gandirea (filozofia) evolutionista. Prima carte de acest gen a fost scrisa in 1751, un scriitor francez spunand ca modificarile de-a lungul generatiilor duc la aparitia de noi rase si specii. Gasesti aici o prezentare mai pe larg, cu titlurile de care ai intrebat: http://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria...u%C8%9Bioniste Observi cum se numeste articolul: Istoria gandirii evolutioniste. Citat:
In plus, stiinta arata de fapt ca Facerea este adevarata si ca oamenii de stiinta s-au inselat in trecut (daca il numim pe Darwin om de stiinta). Asadar cei care sunt de partea stiintei sunt eu si ceilalti, nu cei care cred in niste teorii eronate, comparabile cu pamantul e patrat si sustinut de patru elefanti. Pe timpul lui Darwin stiinta era mai putin dezvoltata o sa vezi in cartea sa o gramada de arguemente care azi sunt complet gresite. Atat se stia in acele timpuri. la fel, acum 50 de ani se stia mai putin fata de cat se stie azi. Si tot ce a descoperit stiinta intre timp a elimnat cate un arguement sustinut de evolutionism. Practic nu a mai ramas niciun argument in favoarea acestei teorii, ca si in cazul Big-Bang-ului. Noi ne bucuram ca si stiinta arata ca revelatia din Sfanta Scriptura e adevarata, in timp ce unii credinciosi se supara din cauza asta, cautand sa apere pana in panzele albe teoria evolutionista. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum citez: "Teoria este o categorie filozofică, (corelată cu categoria practică) ce desemnează reflectarea abstractă, conceptuală a realității obiective." "Teoria științifică, fiind strâns legată de experiment, confirmă și dezvoltă ipoteza, căreia îi conferă certitudine și generalitate." Acum intelegi de ce energia intunecata e doar o teorie filozofica, o ipoteza? Ti-am dat citatul din link, nu exista nimic care sa demonstreze existenta ei Pe langa asta singura sustinere e acetei teorii e existenta Big-Bang-ului. la fel, singura sustinere a Big-Bangului e acesta energie (altfel ar ramane doar expansiunea accelerata). Daca nu exista energia intunecata nu exista Big-Bang. la fel, daca nu exista Big- Bang nu exista nici energia intunecata. Tu daca spui ca nu exista Big-Bang nu contrazici nimic din stiinta, doar o ipoteza filozofica, care nu se sprijina pe nimic. Eu daca spun ca nu exista Big-Bang si energia intunecata sunt cu totul de partea stiintei si adevarului, pentru ca afirm ceva adevarat si demonstrat stiintific, ca universul se extinde accelerat, deci nu a avut loc nicio explozie. Asta spun si ateii, dar ei au o scuza, nu cunosc Facerea si nu cred in revelatie. E imposibil sa spun eu asa ceva pentru ca as minti, eu stiu care e adevarul, l-a revelat chiar Cel ce a creat lumea, as fi un mincinos. Nu putem fi ateo-credinciosi. |
|
|||
|
|||
![]()
Fals. Știința nu anagajează viața, de aceea nu o poate înțelege și nici nu o poate crea. Sfințenia însă tocmai viața o angajează. Iar sfântul desăvârșit, care și-a angajat viața și a arătat că o poate și crea, înviind morți și făcând ochi unde nu erau, e singur Iisus. De ce oare nu-L recunoaște știința, medicina? Ba nici măcar nu-L pomenește. Cunoștința adevărului n-o poate prinde savantul prin știință, ci numai dacă și-a împins știința până la toate marginile și i-a recunoscut neputința. Dar să nu uităm de Sfinții Părinți, căci ei au fost străbătuți de adevăr în măsura la care au ajuns să-L cunoască pe Dumnezeu. Și nu putem nega că sfinți care au tâlcuit Facerea au ajuns la măsuri înalte (chiar la revelația Adevărului). Dar, vezi tu, e prea greu pentru tine să accepți ”părerile personale ale unor sfinți”, căci tu vrei să-ți explici viața prin prisma pseudo-științei și nu a sfinților.
Last edited by ovidiu b.; 29.10.2013 at 22:57:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Macar iehovistii au ce au doar cu transfuziile.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 30.10.2013 at 13:19:02. |
|
|||
|
|||
![]()
După logica ta nici nu mă mir că vaccinurile = medicină.
Meritul este al celui care a descoperit legile sau al Celui care le-a creat? Cine urmărește aplicarea lor? Știința sau Autorul lor? Știința, cunoscând legile, de ce nu creează și ea viața? De ce știința, medicina nu-L recunoaște pe Iisus? Ba nici măcar nu-L pomenește? ![]() Lasă măi nene Alin că e ortodox a sfinda poziția sfinților părinți (pardon "părerile lor personale" și a "demonstra că tâlcuirile sfinților sunt echivalente cu revelația" - cât dispreț, câtă lipsă de respect). Nu degeaba Cătălin vă tot amintește de ecumenism...deși uneori exagerează. |
|
||||
|
||||
![]()
Ba degeaba, nu vezi că nu se lipește nimic?
|
|||
|
|||
![]()
Poate, totuși, într-un final se va înțelege că Evanghelia și logica lumească nu se împacă. Cărțile patristice sunt scrise cu Duhul lui Dumnezeu si tot cu Duhul lui Dumnezeu Sfintii Părinți au făcut erminiile, iar cel care crede că va putea cunoaște tainele lui Dumnezeu cu teoria exterioară, științifică, seamănă cu neghiobul care vrea să vadă Raiul cu telescopul.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai surse de informații greșite, Teoria Big Bang este o teorie științifică.
|
|||
|
|||
![]()
Informatii sunt de tot felul, dar nu oricine le poate procesa.
Ei au ramas fixati pe interpretarea filosofica, slabutza de altfel, data de unii atei, gen: Universul s-a creat singur, nu este nevoie de Dumnezeu. Ori, BigBang -ul e departe de a clarifica asa ceva.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
evolutionismul compromis | padrevicentiu | Generalitati | 476 | 23.09.2013 03:54:06 |
De ce evolutionismul teist este o erezie? | nadut | Teologie si Stiinta | 372 | 27.11.2012 12:41:07 |
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA | saccsiv | Homosexualitatea | 170 | 06.03.2012 14:51:43 |
Venirea Antihristului | ancah | Biserica Romano-Catolica | 16 | 23.04.2008 02:29:50 |
un vis se pregateste sa moara | quasar | Generalitati | 52 | 03.02.2008 18:58:43 |
|