![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. 56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.(In6,53.55-56 Cât timp rămâne El în acela care s-a împărtășit? Doar în ziua respectivă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acuma, eu zic ce scrie, ce am înțeles, nu ce fac :). N-am mai ajunat, fie și cu apă, de multă vreme. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca situatia nu-I tocmai roza caci nu-mi place apa si deci beau foarte putina(deci nu elimin destule toxine)iar durerea de cap vine de la faptul ca incerc sa nu beau cafea,mai ales in zilele de post negru-insa organismul meu este dependent de cofeina,avand 2-3 cafele/zi in restul zilelor. In rest,starea ar trebui sa fie mai buna caci nu mananc dulciuri,produse procesate sau congelate,nici macar conserve sau bauturi acidulate si sucuri cu zahar +coloranti. De asemeni nu mananc carne,produse lactate sau oua iar"laptele"de migdale sau caju il fac in casa. In fine,ma pregatesc acum de vacanta la munte,la marginea padurii(Lake Tahoe,CA) si deci implicit si de imbunatatirea starii de functionare.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este bine ca poti sa tolerezi asa cantitate de lichide,eu nici vorba;dar multumesc de idei,am sa incerc sa beau mai multe ceaiuri.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va rog fratilor, aveti grija cu extremele astea si mai informati-va si voi, mai intrebati medici, nu faceti asa, de capul vostru. Este periculos. Si prea putine dar si prea multe lichide strica. Si compotorile alea ar fi bune in cantitati moderate. Cum spune userul de mai sus, cred ca se ajunge la a trai numai...pe WC. Yasmina - incearca sa bei lichide care iti plac si iti fac bine. Si max. 3 litri repartizati pe toata ziua. In astia 3 litri intra si o supa/ciorba si ce mai bei la micul dejun. Si mai este si apa din alimente! Deci ceaiuri de plante, sucuri naturale de fructe sau legume, apa minerala, compoturi etc. Si cu postul negru e bine de intrebat un preot si un medic. Nu toti pot sau au voie sa-l tina. Iar legat de durerea de cap ar fi bine sa-ti faci niste analize de sange, sa vezi situatia mineralelor in organism. Vorbesc foarte serios si te rog s-o iei in serios. Fa-ti un control, ca e posibil cu asa diete stricte sa ai lipsa unele lucruri (fier, magneziu, calciu etc.) si astea produc dureri de cap. La fel si lui Florin ii recomand sa verifice sangele si la ei si la copii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să presupunem(ipotetic) că până la următoarea Liturghie nu am comis niciun păcat; deci nu mai merg la Liturghie? Dacă merg nu mai am nevoie să mă împărtășesc cu trupul și sângele Lui? E important să știu de ce merg la Liturghie; că așa-i obiceiul turmei? Doamne ferește! Tocmai împărtășirea demonstrează(precum rugăciunea inimii) că sunt primul dintre cei slabi, că am nevoie ca eu să fiu în El și El în mine, că mi-e necesară comuniunea cu El, că sunt preocupat de viața de veci pe care El mi-a adus-o la cunoscutință; exact acesta e sensul Liturghiei. Prin împărtășirea de azi(să zicem) e important să știu că nu sunt egalul lui Hristos, ci, eventual, bucuros că sunt creștin și că-L urmez(azi). Last edited by Demetrius; 31.08.2013 at 17:05:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Datoria noastra este de a-l primi cum se cuvine si de a avea grija sa-L pastram viu in sufletele noastre pe Hristos cat mai mult timp. Caci cu pacatele, Il putem rastigni si noi pe Iisus din inimile noastre. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.(Mt5,45) Osânda vine de la ”umbrela” pe care-o folosesc ca ploaia să nu mă ”ude”, dar și de la ”umbra” pe care o caut ca să mă feresc de soarele pe care El îl face să răsară peste toți. Prin urmare, doar de mine depinde vrednicia împărtșirii mele pentru că El e garantat prezent in Cuminecătură. Aceleași informații le-ar fi putut ”nuanța” și Iisus la cina cea de taină când a instituit Euharistia în fața celor 12 apostoli(Mc14,22-24) spunându-le: Luați, mâncați, acesta este Trupul Meu...”; de la El am învățat că ele(nuanțele) nu există și nu le-am numit ca să nu existe. Last edited by Demetrius; 01.09.2013 at 00:01:25. |
|