Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2011, 09:01:53
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Bairstow, încerci să ne dovedești că relația personală cu Iisus ar fi "alegerea unei biserici", ori acceptarea unei "femei lovită la cap", ori "a accepta pe sfinții Bisericii". Acum realizezi cât de aberant este demersul tău?
Nu mai vorbesc de filmulețele de pe Youtube aduse ca "probă" pentru poziția oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea! Ele nici măcar n-au fost postate de un adventist (probabil cu excepția ultimului). Mergi te rog la sursă când mai vrei să critici doctrina bisericii mele. Mulțumesc.
Nu vi se pare ca va ofensati aiurea? Unii au spus ca relatia personala cu Domnul nostru presupune mersul la Sfinta Liturghie (ati spus ca e formalism), altii au spus ca inseamna citirea si urmarea invataturilor sfintilor (ati spus ca e gresit). V-am intrebat ce inseamna pentru dumneavoastra acest lucru si nu ati raspuns. In afara de a acuza in permanenta ca e gresit ce fac ceilalti si de a va ridica pe dumneavoastra insiva in slavi (ati ajuns sa sugerati ca Domnul nostru a fost adventist!!!!!!!), si in afara de celebrul deja porc-simbata-nu rugaciune pentru morti, aveti ceva sa ne INVATATI, sau sa transmiteti? Va rog sa excludeti tot ce inseamna "nu e bine cum procedeaza ceilalti". O invatatura noua sau veche , pe care nu o practica bisericile traditionale.

Si inca o data (pentru ca pina acum ati fost doar acuzator si nu constructiv): ce insemana pentru dumneavoastra o relatie personala cu Domnul nostru Isus Cristos?

Last edited by nutucutu; 14.11.2011 at 09:10:55.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 09:22:11
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu vi se pare ca va ofensati aiurea? Unii au spus ca relatia personala cu Domnul nostru presupune mersul la Sfinta Liturghie (ati spus ca e formalism)
Când am spus? Dar ca să nu căutați în van... vă spun acum: poate să devină un simplu formalism, la fel cum și mersul la adunare al unui adventist poate deveni un simplu formalism.

Citat:
altii au spus ca inseamna citirea si urmarea invataturilor sfintilor (ati spus ca e gresit).
Când am spus? De data aceasta chiar vă las să căutați unde și când am spus textual așa ceva. Succes!

Citat:
V-am intrebat ce inseamna pentru dumneavoastra acest lucru si nu ati raspuns.
Și v-am răspuns că dacă mă întrebați, cu plăcere vă răspund.

Citat:
In afara de a acuza in permanenta ca e gresit ce fac ceilalti si de a va ridica pe dumneavoastra insiva in slavi (ati ajuns sa sugerati ca Domnul nostru a fost adventist!!!!!!!)
Aceasta e impresia pe care v-am lăsat-o? Uite, fac o dezmințire pentru dumneavoastră personal... Și apropo, o altă impresie greșită în aceeași frază: era vorba de sf. ap. Pavel, nu de de Domnul Isus. Și nu am spus că a fost adventist, ci "adventist". Ceea ce e o diferență ca între un om calm și unul care urlă cu 7 de [!].

Citat:
Si inca o data (pentru ca pina acum ati fost doar acuzator si nu constructor): ce insemana pentru dumneavoastra o relatie personala cu Domnul nostru Isus Cristos?
Și acum pentru că în sfârșit m-ați întrebat, vă răspund.
Pentru mine relația mea personală cu Domnul Isus înseamnă bref: rugăciune, studiu, ascultare [de El prin punerea în practică a învățăturii Lui]. Cu umilință recunosc că nu excelez în niciuna din aceste direcții și-L rog să mă ierte. Să mă ierte de asemenea și frații mei cărora le-am demonstrat prin purtarea mea că nu excelez în relația mea personală cu El, căci aceasta inevitabil se reflectă și asupra semenilor.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 10:20:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Aceasta e impresia pe care v-am lăsat-o? Uite, fac o dezmințire pentru dumneavoastră personal... Și apropo, o altă impresie greșită în aceeași frază: era vorba de sf. ap. Pavel, nu de de Domnul Isus. Și nu am spus că a fost adventist, ci "adventist". Ceea ce e o diferență ca între un om calm și unul care urlă cu 7 de [!].
Da, era vorba despre sfintul apostol Pavel, insa tot mi se pare ABERANT (scuze ca urlu)
Citat:
Și acum pentru că în sfârșit m-ați întrebat, vă răspund.
Pentru mine relația mea personală cu Domnul Isus înseamnă bref: rugăciune, studiu, ascultare [de El prin punerea în practică a învățăturii Lui]. Cu umilință recunosc că nu excelez în niciuna din aceste direcții și-L rog să mă ierte. Să mă ierte de asemenea și frații mei cărora le-am demonstrat prin purtarea mea că nu excelez în relația mea personală cu El, căci aceasta inevitabil se reflectă și asupra semenilor.
Daca studiul va conduce la mindria care va face sa spuneti "adventistii sint mai pregatiti decit multi preoti" cred ca ar fi mai bine sa va rugati mai mult si studiati mai putin pentru ca mindria impiedica omul sa aiba o relatie personala cu Domnul nostru, spun sfintii nostri. Sa dea Domnul sa va rugati mai mult, sa acuzati mai putin, sa studiati in acea maniera care duce la cunoasterea si umilinta adevarata, iar la final sa ajungeti la comuniunea deplina cu EL si cu sfintii lui (pe care o gasiti in Biserica Catolica).

PS Cind spuneam "ati spus/acuzat" ma refeream la adventistii de pe forum, nu numai la dumneavoastra
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 10:38:10
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Daca studiul va conduce la mindria care va face sa spuneti "adventistii sint mai pregatiti decit multi preoti"
Lasă-l să spună și să o și creadă.
Sau poate chiar o fi așa.
Numai că: ce legătură este între studiu/cunoștințe și har?
Răspuns: nici una.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 10:46:16
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Da, era vorba despre sfintul apostol Pavel, insa tot mi se pare ABERANT (scuze ca urlu)
Ce vi se pare încă "ABERANT"? Faptul că sf. ap. Pavel:
- era păstor de suflete și predicator al Evangheliei?
- era un așteptător fervent al revenirii Domnului Christos?
- era păzitor al zilei a șaptea din săptămână?

Apreciez că ați trecut de la urlat la strigat (acel strigăt majuscular). Bineînțeles că vă scuz...

Citat:
Daca studiul va conduce la mindria care va face sa spuneti "adventistii sint mai pregatiti decit multi preoti"
Vă rog citiți mai atent postările mele, nu e nevoie să răspundeți pe loc, căci vedeți, "graba strică treaba". Avem și aici de-a face cu cuțitul fără mâner și fără lamă Afirmația aceea "a mea" era de fapt a altuia, iar afirmația lui suna un pic altfel în sensul că unii copii adventiști și unii preoți.

Citat:
cred ca ar fi mai bine sa va rugati mai mult si studiati mai putin pentru ca mindria impiedica omul sa aiba o relatie personala cu Domnul nostru, spun sfintii nostri.
Comiteți o mare greșeală sfătuindu- sau sfătuindu-ne să studiez/m mai puțin. Neglijarea studiului Scripturii a dus la apariția multor erezii printre creștini, iar aceste erezii - cred că sunteți de acord cu mine- va duce la pierderea multor suflete. Studiul sincer și sârguincios al Scripturii nu duce la mândrie, decât la cel care face caz de aceasta. În același timp, parada cu rugăciunea și devoțiunea personală chiar duce la mândrie fariseică. O spune Cel mai Mare Sfânt al nostru: Luca 18,12.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 11:00:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Comiteți o mare greșeală sfătuindu- sau sfătuindu-ne să studiez/m mai puțin.... Neglijarea studiului Scripturii a dus la apariția multor erezii printre creștini, iar aceste erezii - cred că sunteți de acord cu mine- va duce la pierderea multor suflete.
Una dintre cele mai mari erezii este aceea care afirma ca Domnul nostru Isus Cristos, Dumnezeu fiind, a fost mort si nu a existat. Aceasta erezie a dus la aparitia cultului adventist de ziua a 7-a.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 11:11:39
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Nu am zis ca sunt oficiale. Dar daca ultimul e clar postat de un adventist primele doua sunt si ele mai mult ca sigur postate de alti adventisti. Inainte de a explica relatia ortodocsilor cu Iisus m-am amuzat copios urmarind in parte ultimul videoclip din cele prezentate. De exemplu in minutul 38secunda49 se spune :ca sabatul sau sfant este evidenta ca cineva l-a ales pe El Salvator si Creator. Deci conform acestei definitii evreii sunt mai apropiati de Dumnezeu deoarece respecta sabatul fata de majoritatea crestinilor care nu il respecta! Apoi daca aceasta este evidenta ca cineva l-a ales pe Dumnezeu inseamna ca evrei sunt inaintea noastra!
Biserica nu poate fi restaurata de catre un om (EGWhite)sau de catre un grup de oameni (penticostalii)deoarece ea nu poate fi biruita (voi sunteti sarea pamantului...si portile iadului nu o pot birui...).
Cat despre relatia personala a unui ortodox cu Iisus ea se poate face prin acceptarea Sfintei Treimi si recunoasterea miresei sale (adica a bisericii).si se face prin rugaciuni si cereri. Ce e in afara bisericii nu reprezinta nimic . (vezi Nt care ne invata sa nu ne rugam cu ereticii iar pe cel pacatos sa-l dam afara din biserica.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 11:15:42
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Eu nu imi doresc sa intru in discutii cu voi si mai ales cu tine.
Daca nu vrei sa intri in discutii cu noi, atunci ce iti doresti? Sa arunci cu acuzatii mincinoase (in mod reptat) fara ca macar sa fii apostrofat pentru aceasta?

Citat:
Cine a postat acele canale sunt mai mult ca sigur adventistii si sunt aproape convins ca asta se discuta in biserica adventista.
Ai postat 3 link-ri. Ceea ce se gaseste in primele 2, nici macar nu se discuta in biserica adventista. Si tocmai "noutatile" din acele 2 link-uri le-ai pus in carca adventistilor. Asteptam scuzele tale.

Al 3-lea link (mult diferit de primele 2 si preluat dintr-un alt calup) cred ca este postat de un adventist.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 11:27:03
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
Una dintre cele mai mari erezii este aceea care afirma ca Domnul nostru Isus Cristos, Dumnezeu fiind, a fost mort si nu a existat. Aceasta erezie a dus la aparitia cultului adventist de ziua a 7-a.
E foarte ciudata aceasta afirmatie deoarece Iisus a zis:daramati acest templu si in 3 zile il voi reconstrui! Daca el il reconstruieste la loc inseamna ca el este si in toate simturile sale cand ar face lucru acesta! De aceea se si spune: a inviat din morti confirmand cele zise de el evreilor cu privire la templu care reprezenta defapt trupul sau.Tocmai de aceea, cand a inviat din morti, ucenicii Lui si-au adus aminte ca le spusese vorbele acestea si au crezut Scriptura si cuvintele pe care le spusese Isus. (Ioan.2:22)Faptul ca in alte locuri se vorbeste si despre faptul ca Dumnezeu l-a inviat din morti nu contrazice scriptura deoarece Iisus este de o fiinta cu Tatal. Cand primii oameni se inchina lui Iisus ei nu se inchina fapturii ci se inchina lui Dumnezeu care a luat trup omenesc. Iisus nu moare ca sa invie in trupul Mariei el este Duh si ia finta omeneasca prin intermediul Maicii Sale Cand El moare pe cruce nu moare El ca persoana deoarece El este Dumnezeu ci moare doar trupul sau . Vezi si :
El a fost omorat in trup, dar a fost inviat in duh,in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare,
Traducerea mai corecta: El cel drept pentru cei nedrepti, ca sa ne aduca pe noi la Dumnezeu, omorat fiind cu trupul, dar viu facut cu duhul,Cu care S-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare,Apoi eu am zis ca sunt doua curente in biserica adventista. Doua opinii. Deci nu am spus ca asta e pozitia bisericii adventiste. De exemplu eram in anul 1992 (aproximativ). Si daca sunteti de atunci ati recunoaste ca multi crestini adventi credeau in revenirea lui Iisus inainte de anul 2000. Spun asta deoarece am fost atunci cu un vecin la astfel de adunari si cand ii intrebam ei spuneau ca nici nu se pune problema ca Iisus sa nu vina pana in acel an
Si la noi sunt curente dar ele vin mai mult din superstitii si nu din cea ce spune preotul.

Last edited by bairstow; 14.11.2011 at 11:35:46.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2011, 11:35:25
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu am zis ca sunt oficiale. Dar daca ultimul e clar postat de un adventist primele doua sunt si ele mai mult ca sigur postate de alti adventisti.
Esti perseverent in minciuna. Tine-o tot asa si vei vedea unde o sa ajungi.

Ce ai zice daca iau 2 link-uri postate de mormoni si unul postat de un ortodox si ti le bag pe gat?

Vorbeai de asemanari. Hai sa-ti arat o deosebire mare, chiar in ceea ce tu zicei ca apartine adventistilor. Ma refer la interpretarea profetiei din Apocalipsa referitoare la lovitura primita de fiara si vindecarea ranei, in mod uimitor. In primele 2 link-uri (clar neadventiste) se vorbeste despre un om (Ioan Paul al II-lea) care a suferit o tentativa de asasinat. In al 3-lea link (adventist) se face referire la un cadru istoric mult mai larg (evenimentul din anul 1798 si apoi cel din anul 1929) si este vizata o institutie (papalitatea) nu un om.

Daca tot esti pasionat de adventismul de ziua a saptea, iti recomnad cate link-uri adventiste (din care poti afla tot ce vrei despre adventisti) Vino cu acuzatii fondate din resurse adventiste si nimeni nu va avea ce sa-ti reproseze.
http://www.revelatia.ro/docs/evenimentele_finale.html

http://www.revelatia.ro/docs/db_cp.html (20 de seminarii adventiste despre profetii)

http://www.adventist.ro/index/ (site oficial al adventistilor de ziua a saptea)

P.S. Daca tot vrei sa-i acuzi pe adventisti de ceva , vei gasi lucruri adevarate. Nu este nevoie sa vii cu minciuni.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a plans Iisus Hristos ? Marin56 Intrebari utilizatori 8 23.06.2011 09:26:43
Iisus Hristos in contemporaneitate Rodica50 Intrebari utilizatori 0 01.12.2010 20:12:58
Exista Iisus Hristos? iustin10 Generalitati 104 28.09.2010 15:45:28
Cum a devenit Iisus un Hristos ionela7 Vrajitoria 19 21.09.2010 13:08:18
Iisus Hristos ancah Biserica Ortodoxa Romana 10 09.05.2008 21:30:22