![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare da din ce are, si se cuvine mai mult a plange pe cel care nu are decat sa plangi ca nu primesti ceea ce crezi ca ti se cuvine de la cel care crezi ca are.. |
|
|||
|
|||
![]()
In cazul multora acest cuvint - iarta-ma - este insusit in mediul bisericesc/clerical ca un automatism fara nici o substanta, asa cum bine ai precizat... un fel de "Va rog biletele la control"... desi tot in acelasi mediu se invata si cum trebuie sa si fi TREAZ cind o spui pe diferite tonalitati!
|
|
||||||
|
||||||
![]()
Este interpretarea parintelui Savatie.
Cearta-te cu el. Citat:
Si nu pentru ca l-a considerat indracit, Dumnezeu a vorbit cu el. N-ai decat sa te duci la o exorcizare si sa arati matale cu degetul spre cati indraciti vrei, chiar daca ai dreptate, asta nu o sa te faca sfant(a). Citat:
Citat:
Si pentru protestanti, lucrurile sunt foarte clare cand se apuca sa poceasca Scriptura. Doar ca ei nu spun "eu cred ca Scriptura zice aici asa.." ci spun "Scriptura spune..". Asa se vede duhul care le da talmacirea, ca se pun pe ei si mintea lor in locul Cartii Sfinte. Citat:
Ai fost matale de fata cand a vorbit ziaristul cu IPS? Stii in ce a constat discutia? Eu n-am vazut decat o inregistrare din care nu se intelege mare lucru, "tradusa" chiar de ziaristul in cauza. Te-am invitat si pe tine sa-mi arati partea in care se aude cum ca IPS cere bani sau alte favoruri. Nimic? Pai atunci de ce vorbesti aiurea? Citat:
Daca nu, vorbesti cu pacat. Matale stii decalogul? Porunca a 9a o stii? Citat:
Ca dumneata amesteci suspiciunile dumitale cu realitatea ti s-o fi parand normal, dar din punct de vedere psihiatric chestiile astea au un nume. Insa de aici incepem sa o luam razna ca nu mai discutam punctual ci aiureli si asa nu o sa o scoatem niciodata la capat. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic sa luam atitudine numai impotriva pacatului, nu si impotriva pacatosului. Orice om incercat de ispite, daca nu ia aminte, poate cadea intr-un pacat: cu gandul, cu vorba sau cu fapta. Banul e ochiul lui mamona. Iar caderea in pacat alunga ajutorul lui Dumnezeu. Si totusi am nadejdea ca aceasta intamplare ar putea sa-i fie mantuitoare pentru suflet. Caci si rusinea pe care o suporta acum este un canon. Si apoi, de unde sa stim ca in aceste zile IPS Teodosie nu uda pamantul cu lacrimi pentru pacatele sale? Si apoi, poate ca e cazul sa vada cat e de bine sa fii urmarit cu camera ascunsa si sa se alature celor care iau atitudine impotriva microcipului.
Dumnezeu poate ingadui sa cadem si noi intr-un pacat mai mare sau mai mic si cineva inzestrat cu o camera ascunsa sa ne transforme in vedete nationale, la stiri. De aceea, noi sa ne rugam sa ne fereasca Dumnezeu de ispite carora nu le putem sta impotriva. Cunosc o persoana care a fost atrasa intr-o cursa gratuit, fara spaga si numai Dumnezeu a ajutat-o sa dea peste cap planul celor care i-au inscenat totul. Caci Dumnezeu poate sa faca si minuni. Deci sa luam aminte si sa invatam tot ce se poate invata din cele spuse despre IPS Teodosie. Caci pacatul a fost deja comis si n-are rost sa ne certam noi pentru pacatele altuia. Important e sa ne rugam sa nu cadem si noi in ispita. Iar noi acum ne amuzam de isprava ziaristilor care s-au folosit de camera ascunsa. Ni se pare normal sa fim supravegheati, deci... Dar rasul nostru se poate transforma in plans, daca nu luam aminte si acceptam documentele electronice si microcipul. De aceea se spune in Apocalipsa ca nu vor avea liniste cei care vor avea semnul fiarei pe mana sau pe frunte. Fiind permanent supravegheati, va trebui sa ne examinam comportamentul tot timpul, dar nu de frica lui Dumnezeu, ci de frica microcipului... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul Iisus Hristos ne-a spus sa iertam de 7 ori cate 77, adica infinit de mult. Daca omul care scrie pe acest forum, crede ca ar putea aduce atingere cu cuvintele sale sensibilitatii cuiva, incepe sau sfarseste propriile-i spuse cu "Iertare". Cel care nu accepta acest gest din partea confratelui, da dovada de ingamfare, crezandu-se superior prin puterea lui de a vedea in inima fratelui si a distinge acolo ca acest cuvant nu a fost spus cu intentie, ci doar formal. Dar oare cel care nu vrea sa accepte cuvantul de iertare este mai vrednic decat cel, care isi cere iertare? Va spun ca nu, caci acesta la randul lui rare ori va spune acest cuvant. Doar pe acest forum am trait sa vad asemenea lucru! Se pare ca pentru unii cuvintele si-au pierdut sensul originar... Sa ne aducem aminte ca suntem cu totii oameni, si ca oamenii sunt supusi greselii. Iar pentru o greseala cat de mica avem acest cuvant "Iertare". Cand il auzim sau citim, sa il vedem pe cel , care il spune, inclinandu-se in fata noastra in semn de parere de rau; iar noi sa facem asijderea, ca sa se vada ca am primit acest cuvant al fratelui si l-am iertat, ca si noua sa ne fie iertate la vremea cuvenita greselile noastre facute cu vorba. Sa nu ajungem precum fariseii, care au inteles ce le spunea Domnul, dar nu acceptau cuvintele Lui, pentru ca nu credeau. Domnul ne-a lasat porunca de iubire si a dusmanului; sa ne aducem aminte de acest lucru, cand ne mai permitem pe viitor sa nu dam iertare celui care ne-o cere, fratelui nostru care poate nici nu ne-a gresit. De ce il respingem oare? Din mandrie... si e pacat! |
|
|||
|
|||
![]()
Legat de cazul IPS Teodosie si altele asemanatoare, as avea un singur regret: daca ar ajunge statul sa faca dreptate in Biserica lui Hristos, in loc ca cei in masura din Biserica sa faca lumina si sa ia masurile necesare; asta bineinteles in cazul in care IPS e gasit impovarat de dovezile aduse...
Daca Biserica = A, si dusmanul = B, ma intreb cine se bate cu cine: A cu B?; sau B cu B? Varianta Acu A nu exista. Vom vedea... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acel iertati de la finalul mesajelor mele, care nu apare mereu si nu este un automatism, este o scurtatura pentru: "Imi cer iertare de la tine si de la cei ce citesc acest mesaj daca prin cele ce am spus am atins, am ranit sau nedreptatit in vreun fel." Ii asigur pe cei pe care ii deranjeaza acest cuvant - sau pe care ii deranjeaza ca nu "simt" cainta mea (de parca ei ar trebui sa ma judece) - ca nu il voi mai posta. Laurentiu PS. Te rog hai sa nu mai continuam discutia asta inutila, e un forum despre faptele sau nefaptele PS Teodosie. Eventual putem discuta in alta parte sau privat acest gen de probleme. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din pacate cazul a inceput complet ne-crestinesc. Hristos invata ca orice indreptare trebuie sa inceapa cu o mustrare intre "doi sau trei". In cazul asta cred ca acest prim pas a fost santajul. Pentru cine nu stie sa afle: De obicei se procedeaza in felul urmator: se face o ancheta completa, dupa care se contacteaza subiectul (in cazul de fata PS Teodosie) si i se comunica: "Avem urmatoarul filmulet cu tine etc. Daca nu dai atat, il publicam". Daca subiectul nu da, se publica o prima parte (si se scrie "Vom continua in editia viitoare"). Dupa aceea, se contacteaza din nou subiectul: "Ai vazut ca am publicat? Da macar acum, cat n-am publicat tot" samd samd. Acesta e motivul pentru care orice material de genul asta se termina cu "Va urma", astfel incat santajatul sa nu stie ca nu mai urmeaza de fapt nimic, poate totusi "pica ceva" in ultima clipa. Aceste metode mi le-a povestit un ziarist. Nu stiu daca si in acest caz e la fel, dar asa pare. Asa incat, banuind ce fel de oameni stau de obicei in spatele unor astfel de anchete (nu ziaristul care a filmat, el pare a fi doar o prelungire a ziarului), va invit sa fim mai rezervati. |
|
|||
|
|||
![]()
Mullte cuvinte de folos vom afla si de aici:
25 Despre dragostea lui Dumnezeu - Sfantul Isaac Sirul http://www.crestinortodox.ro/filocal...ul-isaac-sirul |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei | maria-15 | Generalitati | 7 | 09.01.2013 14:38:47 |
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? | elom | Generalitati | 40 | 18.07.2012 13:10:38 |
Daca vinde cineva unele carti | sunsray | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 20.03.2012 22:34:34 |
IPS Teodosie | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 12.09.2009 21:08:35 |
|