![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau, cei adevarati s-au separat demult, in 1924. Cei care simt si cred ca si cei adevarati sa se roage lui Dumnezeu sa le dea curaj ca sa poata, acum, in ceasul al 11-lea, sa faca cale intoarsa pe drumul ce duce la Biserica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, mihailt, nu-i blogul unui catolic, ci al unui "ortodox" ecumenist de-al vostru!
Aici [http://vera.vesti.ru/doc.html?id=237432], daca stii ruseste, il poti asculta in persoana. Sau incearca aici [http://www.microsofttranslator.com/B...3Fid%3D237432], unde gasesti o traducere automata a emisiunii in engleza. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Eu nu stiu unde si cum lucreaza Duhul Sfant, dar stiu ca sinoadele acelea nu erau Sinoade Ecumenice. Si mai stiu ca Duhul Sfant nu a parasit Bisericille pe Stil Nou, exista prea multe minuni care dovedesc asta. 2. "Inovatiile eretice" e un termen cam vag, nu as baga toate inovatiile in aceeasi oala. Vezi sa Semnul Sfintei Cruci s-a schimbat de-a lungul vremii, la inceput nu se facea asa cum se face astazi. Astea nu au fost "inovatii"? Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci de atunci, Sfanta Biserica Ortodoxa, cu Sinoadele ei nu a mai legat si dezlegat nimic nu, vazand ca Soboarele n'au fost ecumenice?!? Citat:
Uite ce zice Sfantul Vasile cel Mare: ״Chiar dacă schismaticii s-au înșelat în lucruri ce nu sunt dogme, de vreme ce Capul Bisericii este Hristos, după cuvintele Sfântului Apostol, din care toți membrii trăiesc și primesc creștere spirituală, s-au depărtat singuri de armonia mădularelor Trupului și nu mai sunt mădulare (ale acelui Trup) și nici nu mai au harul Duhului Sfânt… Hai sa nu ne ascundem in spatele cuvintelor (dupa 19 pagini de topic). Nou-calendaristii sunt sub anatema. Uite aici ce spune Sfantul Ignatie Brianceaninov: Cuvântul anatemă înseamnă îndepărtare, lepădare (blestemul lui Dumnezeu). Atunci când Biserica predă anatemei o învățătură oarecare, înseamnă că această învățătură conține hulă asupra Duhului Sfânt. Așadar, pentru mântuire, aceasta trebuie să fie respinsă și îndepărtată, tot așa cum otrava este ținută departe de hrană. Atunci când o persoană este predată anatemei, înseamnă că și-a însușit învățătura hulitoare în mod irevocabil, lipsindu-se de mântuire el însuși și lipsindu-i pe apropiații săi, cărora le-a transmis felul său de gândire. Iar când acea persoană se hotărăște să părăsească învățătura hulitoare și să primească învățătura Bisericii Ortodoxe, potrivit hotărârii Bisericii, este datoare să anatematizeze falsa învățătură de care era legat mai înainte și care îl ducea la pierzanie, îl înstrăina de Dumnezeu, îl silea să-L dușmănească pe Dumnezeu, să hulească pe Duhul Sfânt, și îl ținea în părtășie cu satana. Last edited by Antoni0; 22.11.2009 at 20:23:37. |
|
||||
|
||||
![]()
De ce bagi inovatia draceasca care a adus schisma in Biserica Ortodoxa (adica calendarul gregorian si care e sub ANATEMA) cu semnul Sfintei Cruci in aceeasi categorie? Dar hai sa bagam si cinstirea Sfintei Cruci sau cinstirea Maicii Domnului in aceeasi oala, vazand ca in primul secol nu erau cinstite...
Comportamentul asta de a ascunde si nega Adevarul e tipic papistasilor. Le arati alb pe negru ca nu e asa dar ei tot o tin pe a lor. Asa faci si tu frate Bogdan. Constiinta nu'ti zice nimic? |
|
|||
|
|||
![]()
Tu realizezi cate sute de mii de minuni ale Duhului Sfant negi, minuni intamplate in Bisericile pe Stil Nou in ultimii 85 de ani? Nu ti-e frica ca s-ar putea sa hulesti Duhul lui Dumnezeu?
Ma mai intreb si eu ceva, oare impotriva celor care nu sunt in comuniune cu restul ortodocsilor nu au fost date anateme? Ma refer la cei pe vechi nu sunt in comuniune mai cu nimeni, ba mai mult, s-au tot fragmentat si dezbinat intre ei ca protestantii. In Hristos este unitate (spunea un duhovnic), la voi nu prea se vede unitatea asta. Dupa cum ii spunzeam si lui Orthodoxia.i.thanatos, daca v-ati uni voi toti astia pe vechi, poate ati fi mai convingatori... Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi ca si Sf. Iosif Isihastul (Pestereanul) s-a dezis de miscarea zelotista care nega harul in Bisericile pe Stil Nou. Bogdan. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citeste ce inseamna din nou ce inseamna anatema. Eu vin din lumea catolica. Si aici sunt mii si mii de "minuni". Tu crezi ca Duhul Sfant inca mai lucreaza la catolici? Citat:
Voi vedeti Ortodoxia oficiala exact cum vad catolicii pe papa, o jurisdictie pamanteana infailibila. Ati adoptat o inovatie care a adus schisma in Ortodoxie, sunteti sub anatema impotriva calendarului papistas; sunteti in CMB deci participati la asa zisa "teorie a ramurilor" data anatemei de catre ROCOR! Dar nu e de mirare. Nici jidovii nu au vazut in persoana Mantuitorului pe Fiul lui Dumnezeu. Asa si o parte din voi, ascund Adevarul! Dar aduti aminte ca avem o constiinta, care lucreaza! ,,Trebuie să realizăm și să ne aducem aminte că Ortodoxia nu este numai ceea ce este numit întotdeauna în mod oficial ,,ortodox”, pentru că în vremurile noastre mincinoase și rele apariția pretutindeni în lume a pseudo-Ortodoxiei, care își înalță capul și se statornicește printre oameni, este un fapt extrem de dureros, dar, din nefericire, deja incontestabil. Această falsă Ortodoxie se luptă ca o fiară să ia locul adevăratei Ortodoxii, așa cum, la vremea sa, antihrist se va strădui să-L înlăture și să-L înlocuiască pe Hristos cu sine” de Arhiepiscopul Averchie |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi am pastrat intacta Sfanta Traditie! Dar voi vedeti asta ca un zel, un moft fara dragoste! Dar dragostea fara adevar nu e dragoste! Uiti de minunea din Atena cand s'a aratat Sfanta Cruce pe cer. Uiti de minunea din Finlanda, la manastirea Varlaam cand s'a aratat Maica Domnului si a zis calugarului (nu'mi aduc aminte numele) sa tina Predania Sfintilor Parinti daca vrea sa se mantuiasca si sa nu asculte de lucrarile "desteptilor". Uiti de Sfantul Serafim Sobolev, care s'a impotrivit calendarului gregorian. Uiti de Sfantul Ierarh Glicherie. Uiti de marele Sfantul Kuksa din Odessa care a numit calendarul gregorian, calendarul antihristului. Uite aici, alta parere a unui monah catalogat "rebel" de ortodoxia oficiala: http://traditiaortodoxa.wordpress.co...-la-esfigmenu/ Si citeste ce zice si Danion Vasile: http://www.danionvasile.ro/blog/2009...ui-bisericesc/ Duhul Sfant mai lucreaza in BOR numai din Mila Dumnezeiasca, pentru acei oameni smeriti care nu cunosc minciuna. Dar noi? Dar tu? Ce o sa raspunzi in fata Judecatorului Atotputernic? C'ai facut ascultare? Ascultare de cine? De niste ierarhi eretici? Last edited by Antoni0; 23.11.2009 at 18:50:28. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|