Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2012, 10:03:07
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Draga frate Ioan, iata ce vrea sa spun prin "Tatal meu".

In rugaciunea individuala, cand vin in prezenta lui Dumnezeu, sunt doar eu si El. Intocmai ca la judecata. Pe cat de uniti suntem noi acum, ca Biserica, prin Duhul Sfant, pe atat de singuri ne vom infatisa atunci inaintea Lui. Intocmai si la rugaciunea individuala. Sunt doar eu si El. Adesea imi vin in ruga vorbele Sf.Ap. Toma: "Domnul meu si Dumnezeul meu!..." Si stau in contemplatie si in adorare, petrecand cele mai rafinate si mai savuroase bucurii pe care le-am trait vreodata (si crede-ma, pana sa Il cunosc pe Hristos mi-am oferit multe placeri lumesti).
Pe de alta parte, asa cum ii spun adesea "Robul tau..." spun deasemenea si "Tatal meu."
Insa chemarea personala "Tatal meu nu o exclude pe cea comuna "Tatal nostru", nicidecum. De multe ori, la rugaciunile in grup sau cu orice alta ocazie folosesc termenul "fratesc" , comun, "Tatal nostru".
----------------
"El Imi va zice: "Tu esti Tatal meu, Dumnezeul meu si stanca mantuirii mele!" (Ps.89:26)

Last edited by ucenic; 01.03.2012 at 10:05:09.
Reply With Quote
Vechi 29.02.2012, 13:35:21
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Cam de cand am inceput sa-mi adun gandurile si rostul meu pe lume, am considerat ca la nr. 3, trebuie sa ma opresc si sa fac macar o plecaciune, daca nu inchinaciune. Nu stiu de ce cred ca mai presus de toate este aceea ca trebuie sa facem voia Tatalui.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 29.02.2012, 14:17:45
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Din toate cele sapte cereri ale acestei rugaciuni, pe care din ele o cereti mai mult, cu mai multa ardoare? Stiu ca ar trebui pe toate la fel, dar cred ca in anumite circumstante ne dorim ceva anume mai mult. E gresit? Vi s-a intamplat si voua?
Sa ne reamintim :
Tatal nostru care esti in ceruri,
1. Sfinteasca-se numele Tau
2. Vie Imparatia Ta
3. Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant
4. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi
5. Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri
6. Si nu ne duce pe noi in ispita
7. Si ne izbaveste de cel viclean
Amin
1. Fa-ma sfinta, Doamne, este singurul lucru pe care mi-l doresc. Nici saracie, nici bogatie, nici boala, nici sanatate:numai ceea ce vrei Tu,in felul in care vrei Tu, atit.
2. Imparatia Ta sa vina in mine, in sufletul meu, astfel incit prin tot ceea ce fac sa-Ti aduc slava Tie, Doamne
3.Ma supun vointei Tale, Doamne, atit in ceea ce priveste viata fizica pe care o duc intre semenii mei (pe pamint), cit si in ceea ce priveste viata duhovniceasca, interioara
4.Te rog, Doamne, sa -mi dai piinea necesara trupului, dar mai mult te rog sa-mi dai harul de-a ma hrani cu vrednicie cu Piinea Trupului Fiului Tau.
5.Iarta-mi Doamne toate greseliele, pentru ca si eu iert toate greselile aproapelui. Iar daca nu am putut sa iert din toata inima, Tu, Doamne, da-mi harul sa-l pot ierta si sa-l pot iubi pe aproapele meu din toata inima mea
6. Nu ma lasa, Doamne, sa cad in ispita pentru ca nu vreau sa te ofensez cu nimic
7. Alunga-l pe cel viclean din sufletul meu. Numai Tu poti face asta. Iar daca sufletul meu va fi gol, il vei umple Tu, Doamne, si-ti vei face salas in sufletul meu.

Nu mai stiu unde am citit ca la aceste lucruri am putea medita atunci cind spunem aceasta rugaciune.
Reply With Quote
Vechi 29.02.2012, 14:25:29
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Chiar Evanghelia de azi spune:
22: Si raspunzand, Iisus le-a zis: "Aveti credinta in Dumnezeu.

23: Adevar va spun ca cel ce i-ar zice muntelui acestuia: Ridica-te si te arunca in mare!, si nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice.

24: De aceea va spun: Pe toate cate le cereti rugandu-va, sa credeti ca le-ati si primit , si le veti avea.

25: Iar cand stati de va rugati, iertati orice aveti impotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru Cel din ceruri sa va ierte voua gresalele voastre.

26: Iar daca voi nu iertati, nici Tatal vostru Cel din ceruri nu va va ierta voua gresalele".

Evanghelia dupa Marcu 11 (22-26)

Si asta o stiu pentru ca am intrat in sfanta biserica chiar inainte sa se citeasca. Nu e o lauda la adresa propriei persoane, ci un semn prin care Dumnezeu mi-a amintit acest lucru. Si nu e prima oara cand se intampla.
Reply With Quote
Vechi 29.02.2012, 15:58:29
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Eu nu am fost miscat mai mult de o anumita cerere. Si nici nu m-am intrebat pana acum daca am mai multa nevoie de implinirea unei cereri fata de celelalte.

Bun lucru este sa simtim ca vorbim cu Dumnezeu in toata rugaciunea, nu doar intr-o parte a ei. Daca vibram la o cerere tot e un castig fata de rugaciunea rostita mecanic.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2012, 21:56:32
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
cel mai greu lucru pana la urma dupa parerea mea e iertarea pacatelor noastre, care e conditionata de iertarea gresitilor nostri.
Bine ai punctat! E singura cerere CONDITIONATA. De ce ne-am ruga pentru paine,sau pentru altceva,cand Domnul Insusi a zis sa cautam mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui,si toate se vor adauga noua.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2012, 00:47:26
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Foarte importante imi par toate cererile din rugaciunea aceasta dumnezeiasca.
Ma impresioneaza ca Dumnezeu doreste sa ne raportam la El ca la Parintele nostru, ca vrea sa-I spunem "Tata".
Si esential e sa-L simtim, sa-L experiem ca Parinte, nu doar sa-L numim astfel. Iar ca avem un Tata in ceruri nu vom simti decat atunci cand, prin lucrarea Duhului Sfant, Il vom avea pe Fiul in inimile noastre.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2012, 07:57:01
acvilla77's Avatar
acvilla77 acvilla77 is offline
Member

Data înregistrării: 13.06.2011
Locație: Romania<Bucuresti
Send a message via Skype™ to acvilla77
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Foarte importante imi par toate cererile din rugaciunea aceasta dumnezeiasca.
Ma impresioneaza ca Dumnezeu doreste sa ne raportam la El ca la Parintele nostru, ca vrea sa-I spunem "Tata".
Si esential e sa-L simtim, sa-L experiem ca Parinte, nu doar sa-L numim astfel. Iar ca avem un Tata in ceruri nu vom simti decat atunci cand, prin lucrarea Duhului Sfant, Il vom avea pe Fiul in inimile noastre.
legat de comentariu:nimic nu este in plus in aceasta rugaciune,pentru ca Hristos a spus '...iar voi,asa sa va rugati:...' , iar nu selectati si va rugati.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2012, 13:37:24
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Ati observat ceva?
Rugaciunea contine o singura negatie : "si nu ne duce pe noi in ispita, / Ci ne izbaveste de cel rau"
Conform "legii atractiei", tot ce gandim la modul pozitiv se indeplineste, iar ceea ce gandim negativ, de asemeni se implineste.
Dar poate ca aici e o exceptie : poate nu ne putem izbavi decat infruntand ispita. Poate ar fi trebuit sa se spuna : du-ne pe noi in ispita, dar ne izbaveste de cel rau.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2012, 19:52:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Ati observat ceva?
Rugaciunea contine o singura negatie : "si nu ne duce pe noi in ispita, / Ci ne izbaveste de cel rau"
Conform "legii atractiei", tot ce gandim la modul pozitiv se indeplineste, iar ceea ce gandim negativ, de asemeni se implineste.
Dar poate ca aici e o exceptie : poate nu ne putem izbavi decat infruntand ispita. Poate ar fi trebuit sa se spuna : du-ne pe noi in ispita, dar ne izbaveste de cel rau.
Noi cerem biruinta asupra ispitei , dovedind increderea nestramutata in Bunul Dumnezeu , care nu va permite nicicand ispitirea noastra peste puterile de care dispunem , avand convingerea ca prin credinta , nadejde si dragoste , putem birui raul ! Deci pe acestea trebuie musai sa le dobandim!
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tatal Nostru - intrebare unamic Rugaciuni 13 14.10.2010 00:21:13
Tatal NOSTRU andreicozia Rugaciuni 23 26.09.2010 23:49:59
Rugaciunea Tatal Nostru tatvioro Rugaciuni 6 05.02.2010 07:56:24
Tatal nostru gavriil Rugaciuni 42 28.11.2009 14:56:55
Tatal Nostru Ratacitorul Biserica Ortodoxa Romana 10 19.01.2009 05:03:21