![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar pentru ca ai facut publica rugaciunea, permite-mi un comentariu asupra unui cuvant din rugaciune. O voi lua voit doar ca pe un text, ca pe o afirmatie notata sa zicem pe o foaie de hartie care mi-a ajuns pe o cale sau alta sub ochi. Depersonalizez voit tocmai pentru a nu implica sentimentele, persoana care face aceasta rugaciune. Si adresez rugamintea sa accepti ca prin aceasta nu doresc sub nici o forma sa critic cu sens de osandire sau ironie sau depreciere ci, doar sa exprim pe cat imi sta in putinta, propria mea convingere in privinta Bisericii si a vietii crestinului. Asa cum probabil ai banuit, ma voi referi la cuvantul "meu" din formularea "Tatal meu". Nu voi spune ca exista aici o forma de egoism, nu asta ma preocupa, nu aici vad relevanta. Nuanta asta s-a dezbatut suficient de mult si nu aici simt ca am ceva personal de spus. Asadar, tintesc din start 3 momente cheie: Raiul, Amestecarea limbilor in Babilon, Cincizecimea. Si pun iarasi amorsa: individul nu e persoana, iar Dumnezeu face legamant cu persoana umana, cu persoane aflate in comuniune, nicidecum cu indivizi. Uite ce iese acum in mintea mea! (iertare) Last edited by ioan cezar; 01.03.2012 at 09:24:22. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tatal Nostru - intrebare | unamic | Rugaciuni | 13 | 14.10.2010 00:21:13 |
Tatal NOSTRU | andreicozia | Rugaciuni | 23 | 26.09.2010 23:49:59 |
Rugaciunea Tatal Nostru | tatvioro | Rugaciuni | 6 | 05.02.2010 07:56:24 |
Tatal nostru | gavriil | Rugaciuni | 42 | 28.11.2009 14:56:55 |
Tatal Nostru | Ratacitorul | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 19.01.2009 05:03:21 |
|