![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi trebuie sa tindem spre asemanarea cu Iisus, acordand importanta cuvenita virtutilor si cautand in primul rand comori sufletesti. Omul zilelor noastre se poate mantui din ce in ce mai greu, deoarece acum se pune accent mare pe valorile materiale. Pacatele au devenit moda secolului. Iar oamenii vor sa duca o viata fara Dumnezeu. Scopul vietuirii crestine este obtinerea mantuirii si mai ales, asa cum spunea Sfantul Serafim de Sarov, dobandirea Duhului Sfant. Pentru dobandirea unei comori pamantesti trecatoare oamenii sunt capabili de mari sacrificii. La fel procedeaza si cei care vor sa-si agoniseasca niste comori vesnice. Nu e putin lucru sa traiesti o permanenta stare de fericire care stii ca se poate prelungi si in vesnicie. Asa cum spunea Sfantul Siluan Athonitul, cine a gustat aceasta fericire, apoi o pierde din mandrie sau din cauza altui pacat, nu are liniste pana nu o afla din nou. |
|
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Deut 13:2. Și se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ți-a grăit el, și-ți va zice atunci: Să mergem după alți dumnezei, pe care tu nu-i știi și să le slujim acelora, 3. Să nu asculți cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise, că prin aceasta vă ispitește Domnul Dumnezeul vostru, ca să afle de iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră și din tot sufletul vostru. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Maleahi 3:6. "Că Eu sunt Domnul și nu M-am schimbat și voi n-ați încetat să fiți fiii lui Iacov. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
E simplu, ceea ce trebuie sa facem toti si ne sfatuiesc si parintii: sa lasam mandria deoparte, ca altfel ni se urca de tot la cap.
|
|
|||
|
|||
![]()
Multitudinea de informatii trebuie interpretate cit mai corect posibil intro forma unitara.
Daca Mesia a fost promis (in lipsa conceptului de Fiu-cu toate ca Zaharia tocmai scrisese amintind de cei doi Fii) cu mentiunea ca e va naste din fecioara precum si alte elemente de recunoastere -ca va fi vindut pe 30 de arginti- atunci evreii mai profunzi au cautat sa vada daca nu cumva El este Acela , si chiar unii dintre farisei stiau ca trebuie sa vina Mesia si Mangaeitorul. Lor IIsus li sa revelat dupa puterea fiecaruia de simtire chiar si impotriva vointei lor iar celor care nu puteau purta in sinea lor ideea prezentei unei alte autoritati spirituale ori din interese "de grup" (apararea credintei si a bisericii) nu au dorit sa fie Mesia cautind doar posibile specte negative Iisus nu li sa descoperit. Iisus nu are nimic de cistigat daca este recunoscut insa noi avem de cistigat chiar si numai prin faptul de a nu contesta si acauta nod in paura insa cu atit mai mult avem de cistigat daca urmam invataturile lui ca un elev care trece de lao clasa inferioara la una superioara. Lucrurile trebuie intelese intuitiv, pe cit posibil din punctul lui Dumnezeu de vedere. Uneori trebuie sesizate nu doar comparatiile, metaforele, simbolurile dar si exagerarea ca forma de stil prin care se accentueaza unele aspecte de mai mare necesitate. Legamintul nu a fost intrerupt ci el a fost cumva upgradat "Eu nu am venit sa stric Legea ci sa o implinesc (imbogatesc/completez)". Faptul ca punerea in practica a invataturii Sale da roade , faptul ca Dumnezeu da revelatii confirmind faptul ca Iisus este calea (ca arhetip al desavirsirii noastre viitoare) da nu doar credinta ci si certitudini. perceptia lui Iisus nu trebuie facuta doar mental dar si intuitiv sau mai bin spus cu o anumita impartialitate care sa permita perceptia corecta incluisv a binecuvintarilor si puterii profunzimii cuvintelor Sale . Simboistica luptei iudeilor si fariseilor cu Iisus este continuta in povestea lui Iacov care a fost provocat de catre Dumnezeu insa el in orgoliul lui s-a dat drept o persoana corecta si anume fratele Fiului lui Dumnezeu , Dumnezeu bineinteles s-a lasat invins si drept rasplata i- dat un nume nou si alte bonusuri de care nici el nu este constient. Necesitatea crucificarii vine din necesitatea manifestarii iertarii ca putere divina cu ajutorul careia a lucrat o anume lucrare despre care noua ne este explicat doar vag , abstract-conceptual. Si de care beneficiaza toate popoarele de atunci in veac. Era deci de asteptat ca iudeii "oile pierdute" sa nu il poata recunoaste toti caci nu aveai exercitiul esentei pe care urma sa o aduca inlauntrul nostru si anume iertarea findca nu cred ca mai erau altii in lume la ora aia in afara de ei care sa mai aibe legea talionului. Insa nu trebuie judecati iudeii atit de aspru fiindca daca stam sa ne gindim bine citi oare dintre noi daca am fi trait acele vremuri am fi putut accepta sa iasim din cuvintul preotilor. Chiar si astazi daca ar veni Dumnezeu personal spunind ca este El insusi nu l-am crede decit daca ar face mari semne exterioare credibile sau/si revelatii interioare ocolind atenti dezimformarile si marturiile false imotriva-i din partea celor care se vor simti deranjati de o astfel de prezenta inopinata si cu totul incredibila. Asa incit pentru cineva care are o cultura spirituala adecvata, care deja traieste ceea ce El predica este floare la ureche auzind prima data sa poata simti realitatea Sa sprirituala. Cum a fost Ghandi de ex. care nu a avut nevoie decit de o singura citire a Bibliei fara alta calauzire exterioara. Punind in practica atit individual cit si la nivel de mase iertarea a reusit pe baza unitatii poporului -fara opozitie armata- eliberarea intregului popor (eretic) de sub ocupatia unui popor "crestin". |
|
||||
|
||||
![]()
1. De ce s-a numit Iisus și nu Emanuel, spre împlinirea profeției? (deci deja o contradicție cu Vechiul Testament)
2. Cum se poate naște un om doar dintr-un ovul nefecundat? 3. Unde s-a înălțat după înviere? Neștiindu-se pe atunci de vid, de imposibilitatea vieții în spațiu, de însuși spațiul, nu e posibil ca înălțarea să fi fost un pretex de-a ascunde moartea și de-a propovădui învierea (deși, poate, neadevărată) pentru câștigarea cât mai multor adepți? Last edited by Kronos; 23.06.2011 at 22:35:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci daca alegem sa nu credem, inseamna ca "ni s'a urcat la cap"? Ar trebui ca dumnezeu sa ne inchida in camera si sa nu ne lase la tv o saptamana, pt impertinenta asta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Kronos ti se scurge clepsidra aia si tu tot nu vrei sa intelegi ca a crede inseamna a crede...
Hristos nu S-a inaltat in cosmos pentru ca nu S-a inaltat tot in lumea asta vazuta, S-a dus in cea nevazuta, cea vesnica, imateriala, desavarsita, care nu este ca asta limitata si stricacioasa... S-a inaltat la cer si un nor L-a acoperit ca sa nu faca hocus pocus ca magicienii si sa iasa fum... Dumnezeu are o finete, o gingasie cand face lucrurile, nu stiu daca ai observat asta, uita-te la flori, uita-te la frumusetile lumii asteia cat de frumos sunt toate aranjate si migaloase... daca nu crezi in vesnicie si in lumea nevazuta nu te mai chinui sa intelegi Inaltarea... daca nu crezi in Dumnezeu care a facut toata lumea asta vazuta, care a facut ochi din lut, nu vei putea crede in ovulul nefecundat... pfff, cata bataie de cap! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te-ai gandit ca intelepciunea omului difera mult de Intelepciunea lui Dumnezeu? Nu e usor sa crezi ca Iisus Hristos este Dumnezeu Fiul, Care S-a intrupat de la Duhul Sfant si Maria Fecioara. Dumnezeu ne cunoaste limitarile. Cand va fi necesar sa intelegi, iti va da Dumnezeu capacitatea de a intelelge. |
|
|||
|
|||
![]()
Desigur ca daca alege cineva sa fie ateu nu e ceva laudabil din punctul de vedere al unui credincios. Eu i-am adresat lui "guru" un mesaj, ca am observat ca s-ar putea ca si din cauza asta sa aiba probleme de credinta.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestinismul practic | andravenache | Morala Crestina | 11 | 12.09.2012 02:36:02 |
Crestinismul lui Eminescu | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 29 | 30.01.2010 15:38:33 |
Am respins Crestinismul | Razvan_Mihai | Generalitati | 41 | 29.12.2009 14:42:59 |
Crestinismul si animalele | cod_gabriel | Generalitati | 6 | 01.10.2007 00:26:09 |
|