Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2009, 12:11:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Mutatiile apar fie prin erori spontane in timpul reproducerii ADN-ului,fie ulterior prin efectul agentilor fizici sau chimici asupra ADN-ului.Evolutionistii cum observa o mutatie incep sa vorbeasca despre macro-evolutie.Macro-evolutia : o specie se transforma in alta.
Indiferent de cat de numeroase ar fi mutatiile ele nu produc nici o evolutie.Pentru evolutie este nevoie de:

-Mecanism pentru ca procesele naturale sa faca substantele chimice moarte sa se uneasca pentru a forma o celula vie(evolutie chimica)

-Un mecanism pentru a crea informatia(ADN)

-Mecanism pentru a invinge a doua lege a termodinamicii

-Un mecanism pentru schimbare(evolutie biologica):mutatii , selectie naturala;

Macroevolutie: o specie se transforma in alta(teoria evolutionistilor)
Microevolutie: erori aleatoare in ADN, NU evolutie

Asadar putem vorbi despre microevolutie si nu despre macroevolutie.
Uite ce zice Jonathan Wells(doctor in biologie moleculara) : "Nu exista nici o dovada ca mutatiile in ADN pot produce o schimbare necesara evolutiei."
Vechi 24.11.2009, 12:31:56
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Si de ce ar crea un organism care impiedica schimbarea?De ce azi nu mai evolueaza nimic?:)

Selecția naturală lucrează NUMAI cu informații existente
“Selecția naturală poate acționa numai asupra acelor proprietăți biologice care există deja; nu poate crea proprietăți pentru a răspunde unor nevoi de adaptare.”

Componentele nu funcționează până când toate interdependențele nu sunt prezente iar sistemul funcționează și îi conferă organismului o anumită valoare pentru supraviețuire.”

Problema este aceea că însuși sistemul selecției naturale pe care-l propunea Darwin tinde să elimine componentele interdependente ale sistemelor complexe pe măsură ce acestea se dezvoltă.

Argumentul tau cu selectia naturala cade.
Cred ca nu inteleg ce vrei sa spui, selectia naturala nu e un organism

Si cred ca nici tu nu intelegi ce am spus, ti-am dat un exemplu de simulare care arata posibilitatea coevolutiei si cresterea informatiei prin mutatie punctuala si selectie naturala.

Citat:
Arata-mi un caz de mutatie actual , care a dus la cresterea informatiei.
Uite bacteria care a inceput sa manince nylon: http://www.nmsr.org/nylon.htm
Vechi 24.11.2009, 13:26:00
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Selectia naturala functioneaza doar la informatii si componente(ale organismului) existente.Schimbarea adaptiva prin instrainarea de vechile mecanisme si componente si schimbarea unor functii cu altele devinind independente fata de vechile componente este imposibila.Cam asta inseamna afirmatiile:

“Selecția naturală poate acționa numai asupra acelor proprietăți biologice care există deja; nu poate crea proprietăți pentru a răspunde unor nevoi de adaptare.”

Componentele nu funcționează până când toate interdependențele nu sunt prezente iar sistemul funcționează și îi conferă organismului o anumită valoare pentru supraviețuire.”

Problema este aceea că însuși sistemul selecției naturale pe care-l propunea Darwin tinde să elimine componentele interdependente ale sistemelor complexe pe măsură ce acestea se dezvoltă.

----------------------------------------------------------------------------------------

Cum a ajuns pestele amfibian si taratoare prin mutatie punctuala?Nu presupune o mutatie la o scala mult mai mare?Pestele respira prin branhii si traieste doar in apa, cum s-a schimbat asha drastic ajungand sa respire chiar prin plamani?Pestele are solzi, are aripi si coada si buze groase.Cum a ajuns sa aiba membre, solzii sa se transforme in piele?
Vechi 24.11.2009, 13:31:22
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Topcat in ceea ce priveste existenta lui Dumnezeu nu mai are rost sa mai aduc atatea si atatea lucruri pe care tu cu nonsalanta le negi.E problema ta,insa tot nu pot sa inteleg cum un om care pretinde ca gandeste stiintific refuza sa accepte existenta lui Dumnezeu.Pesemne ca ai avut cateva experiente neplacute de crezi asa ceva,de aceea nu te judec.Insa oricat de mult ai nega existenta divinitatii tot vei realiza ca El exista.Cel mai important este ca aceasta sa nu fie prea tarziu.
In ceea ce priveste dovezile aduse de mine cu toate intrebarile la care te-am suspus si la care nu ai raspuns deloc,eu nu cred ca trebuie sa le tratezi "dovezi de ignoranta".Vezi bine ca nu sunt ignorant.Faptul ca nu accept o anumita idee asta nu inseamna ca sunt ignorant.Am toate motivele sa cred ca evolutia este falsa,tu pana acum nu mi-ai adus nici un motiv sa cred ca e adevarata.
Uite o sa mai aduc si alte "dovezi".
Vad ca Danut 7 a amintit printre altii despre dinozauri.Am citit si m-am documentat despre acest subiect si o sa iti aduc in discutie cateva lucruri.Ca sa nu zici ca sunt ignorant o sa dezbat problema atat din perspectiva creationista cat si evolutionista,iar prin obiectivitate sa decidem mai apoi care perspectiva are dreptate.
Dinozaurii sunt folositi mai mult decat orice altceva pentru a-i indoctrina pe copii si pe adulti cu ideea ca pamantul are o vechime de milioane de ani.Subiectul existentei dinozaurilor si a disparitiei lor pentru multi constituie un mister.
Potrivit evolutionistilor:dinozaurii au aparut prima data cu aproximativ 235 milioane de ani in urma-cu mult inainte de aparitia omului.Nici o fiinta umana nu a trait vreodata concomitent cu dinozaurii.Prezenta lor este descoperita in straturile de fosile de pe pamant,straturi care s-au depozitat de-a lungul a milioane de ani.EI au reusit sa se adapteze atat de bine,ca grup de animale,incat in cele din urma au ajuns sa "stapaneasca"pamantul.Insa,cu aproximativ 65 de milioane de ani in urma,s-a intamplat ceva ce a schimbat in intregime aceasta stare de fapt-dinozaurii au disparut.Majoritatea evolutionistilor cred ca un cataclism-cum ar fi impactul cu un asteroid- i-a ucis.Multi evolutionisti pretind insa ca unii dinozauri au evoluat,transformandu-se in pasari,si astfel ei nu au disparut,ci "zboara" si azi in lumea noastra.
Potrivit bibliei:dinozaurii au existat pentru prima data acum aproximativ 6000 de ani.Dumnezeu a creat dinozaurii,impreuna cu celelalte fiare ale campului,in ziua a sasea a Creatiei:

Geneza 1:20 Dumnezeu a zis: "Să mișune apele de viețuitoare, și să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului."
Geneza 1:21 Dumnezeu a făcut peștii cei mari și toate viețuitoarele care se mișcă și de care mișună apele, după soiurile lor; a făcut și orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune.
Geneza 1:22 Dumnezeu le-a binecuvântat, și a zis: "Creșteți, înmulțiți-vă, și umpleți apele mărilor; să se înmulțească și păsările pe pământ".
Geneza 1:23 Astfel a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a cincea.
Geneza 1:24 Dumnezeu a zis: "Să dea pământul viețuitoare după soiul lor, vite, târâtoare și fiare pământești, după soiul lor." Și așa a fost.
Geneza 1:25 Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor și toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bun
Geneza 1:31 Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; și iată că erau foarte bune. Astfel a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a șasea.

Adam si Eva,au fost,de asemenea,creati in ziua a sasea-deci dinozaurii au trait in acelasi timp cu oamenii,nu la distanta de acestia de ere intregi.Dinozaurii n-ar fi putut sa dispara inainte de aparitia omului pentru simplul fapt ca ei nu au existat anterior.Iar moartea,varsarea de sange si suferinta sunt toate rezultate ale pacatului adamic

Romani 5:12 De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, și prin păcat a intrat moartea, și astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toți au păcătuit...
Romani 5:14 Totuși moartea a domnit, de la Adam până la Moise, chiar peste cei ce nu păcătuiseră printr-o călcare de lege asemănătoare cu a lui Adam, care este o icoană preînchipuitoare a Celui ce avea să vină.
1 Corinteni 15:21 Căci dacă moartea a venit prin om, tot prin om a venit și învierea morților.
1 Corinteni 15:22 Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Hristos;
Reprezentanti ai tuturor animalelor terestre,zburatoare si taratoare,deci se poate deduce ca si soiuri de dinozauri,au intrat in arca lui Noe.Toti cei ce au ramas pe dinafara au murit in urma potopului-iar multe din ramasitele lor au devenit fosile.DUpa potop(aproximativ 4500 de ani in urma),animalele terestre salvate(deci inclusiv dinozaurii) au iesit din arca si au continuat sa traiasca alaturi de oameni.Datorita pacatului,sentinta blestemului si potopului au schimbat total infatisarea pamantului.Schimbarea de clima dupa potop,lipsa de hrana,diferitele boli si activitatile omului au dus la disparitia multor rase de animale.Dinozaurii,la fel ca multe alte fapturi,au pierit.Deci din perspectiva creationista nu este nici un mister disparitia dinozaurilor.
Ce explicatie dai faptului ca vechimea straturilor in care au fost gasite diferitele fosile corespunde ordinii complexitatii acestora? De ce nu s-au gasit fosile de dinozaur si om in aceleasi straturi?
Cum crezi ca ar fi incaput 1 milion doua sute cincizeci de specii de animale in arca lui Noe, fiecare intr-un asemenea numar incit sa asigure supravietuirea speciei dupa potop?
Vechi 24.11.2009, 13:35:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Selectia naturala functioneaza doar la informatii si componente(ale organismului) existente.Schimbarea adaptiva prin instrainarea de vechile mecanisme si componente si schimbarea unor functii cu altele devinind independente fata de vechile componente este imposibila.Cam asta inseamna afirmatiile:

----------------------------------------------------------------------------------------

Cum a ajuns pestele amfibian si taratoare prin mutatie punctuala?Nu presupune o mutatie la o scala mult mai mare?Pestele respira prin branhii si traieste doar in apa, cum s-a schimbat asha drastic ajungand sa respire chiar prin plamani?Pestele are solzi, are aripi si coada si buze groase.Cum a ajuns sa aiba membre, solzii sa se transforme in piele?
Am inteles afirmatiile tale, nu am vazut vreo dovada. Din contra, ti-am dat un exemplu ce contrazice ceea ce spun creationistii.
Vad ca doresti sa mentii argumentul complexitatii ireductibile, refutata demult.
Vechi 24.11.2009, 13:41:14
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Am inteles afirmatiile tale, nu am vazut vreo dovada. Din contra, ti-am dat un exemplu ce contrazice ceea ce spun creationistii.
Vad ca doresti sa mentii argumentul complexitatii ireductibile, refutata demult.
va trebui sa vi cu un exemplu mai mare decat o bacterie;nici nu stiu daca bacteria intra in regnul animal;
Vechi 24.11.2009, 13:45:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
va trebui sa vi cu un exemplu mai mare decat o bacterie;nici nu stiu daca bacteria intra in regnul animal;
Tin sa iti amintesc ca argumentul creationist era "nu exista mutatii care sa produca informatie", da?
Vechi 24.11.2009, 13:49:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Macar te-ai uitat pe linkul ce ti l-am dat, in powerpoint? http://www.creationism.info.ro/blog7...nea-omului.htm numaru 2

Linkul citeaza si evolutionisti si apoi "ii combate".

ca raspuns la: Nu s-a găsit nici un os de la laba piciorului, șold sau femur
Vechi 24.11.2009, 14:04:57
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

De la mutatia aia pana la "de la peste la pasare" e drum lung cale batuta.Pana la evolutionism e cale multa de la bacteria asta.Mutatia aia nu a schimbat nimic in constitutia bacteriei in afara unor gene si in afara faptului ca "mananca" nylon.Sunt sigur ca, chestii de genu asta probabil mai exista in natura, dar de la schimbarea "unor gusturi" pana la schimbarea constitutiei inca mai e de mers.
Vechi 24.11.2009, 14:07:38
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul

ca raspuns la: Nu s-a găsit nici un os de la laba piciorului, șold sau femur
frumoasa maimuta;toate fosilele astea nu au nici o legatura directa cu omul;
Subiect închis

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49