Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2009, 14:26:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
In continuare, as zice si ca oamenii lumesti nu pot intelege vesnicia, pentru ca ea nu este transparenta pentru universul cazut decat in masura in care universul se deschide spre ea. Si aceasta deschidere nu se face decat in Hristos, prin Hristos, care leaga lumescul de nelumesc dar si temporalitatea noastra de vesnicia divina.

Daca omul intelege - prin credinta lucratoare - vesnicia timpului lui Dumnezeu, atunci intelegerea vesniciei iadului vine de la sine.
Exista cineva care a inteles si poate explica si altora?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 14:33:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Treci la ortodoxie si o sa intelegi incetul cu incetul.

Topcat, tu esti f simpatic. Dar ceea ce stii tu, stie toata lumea, nimic spectaculos.
Despre ortodoxie se spune (nu mai stiu cine) ca este cel mai bine pazit secret al timpurilor noastre. Nu ca este tainuita invatatura ei (dimpotriva) ci pt ca mintea moderna este incapabila sa o priceapa.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 15:14:45
Atreides's Avatar
Atreides Atreides is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2009
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Treci la ortodoxie si o sa intelegi incetul cu incetul.

Topcat, tu esti f simpatic. Dar ceea ce stii tu, stie toata lumea, nimic spectaculos.
Despre ortodoxie se spune (nu mai stiu cine) ca este cel mai bine pazit secret al timpurilor noastre. Nu ca este tainuita invatatura ei (dimpotriva) ci pt ca mintea moderna este incapabila sa o priceapa.
Mintea ultraconservatoare nu poate sa priceapa nimic(Flat Earth FTW),dar apoi propria religie:D.
Vechi 02.11.2009, 16:17:13
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Atreides Vezi mesajul
Mintea ultraconservatoare nu poate sa priceapa nimic(Flat Earth FTW),dar apoi propria religie:D.
Defineste-ti termenii.. ce este aceea minte ultraconservatoare?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 17:55:51
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pai uite, vezi, aici e deosebirea, pentru ca eu n-am vorbit nimic despre "a explica", ci despre "a intelege".

Nu toate adevarurile se inteleg prin gandire.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 17:56:23
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Vorbesti si tu sa te afli in treaba.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 18:40:15
Atreides's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Defineste-ti termenii.. ce este aceea minte ultraconservatoare?
Citeste posturile lui Traditie1 si te vei lamuri.La viata mea,am mai cunoscut si eu oameni ce se considerau conservatori,dar anumiti utilizatori ai forumului depasesc orice limita a bunului simt.
Vechi 02.11.2009, 19:00:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Pai uite, vezi, aici e deosebirea, pentru ca eu n-am vorbit nimic despre "a explica", ci despre "a intelege".

Nu toate adevarurile se inteleg prin gandire.
Te-ai uitat de curiozitate in dex sa vezi ce inseamna a intelege?
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 20:04:28
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citeste posturile lui Traditie1 si te vei lamuri.La viata mea,am mai cunoscut si eu oameni ce se considerau conservatori,dar anumiti utilizatori ai forumului depasesc orice limita a bunului simt.
Conservator este o persoana atasat de valorile trecutului, care considera ca a) daca un lucru este cu adevarat valoros, atunci aceasta valoare nu este conditionata/limitata de timp si loc; b) oamenii din trecut nu erau mai tampiti decat cei de azi.
Un conservator respinge noul de dragul noului, progresul de dragul progresului etc.
Opusul unui conservator ar fi un inovator, care considera ca.. el stie mai bine.

Din punctul meu de vedere, a fi conservator nu este un lucru rau. Mai ales astazi, cand toata lumea alearga dupa nou, ultimul.. a fi conservator inseamna ca omul s-a oprit din goana si a stat un moment sa reflecteze la ce inseamna valoare.

Cat despre Traditie.. are un topic in care iti poti expune parerea despre el, daca vrei neaparat. Cu "bun simt", desigur.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 20:34:22
Atreides's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Conservator este o persoana atasat de valorile trecutului, care considera ca a) daca un lucru este cu adevarat valoros, atunci aceasta valoare nu este conditionata/limitata de timp si loc; b) oamenii din trecut nu erau mai tampiti decat cei de azi.
Un conservator respinge noul de dragul noului, progresul de dragul progresului etc.
Opusul unui conservator ar fi un inovator, care considera ca.. el stie mai bine.

Din punctul meu de vedere, a fi conservator nu este un lucru rau. Mai ales astazi, cand toata lumea alearga dupa nou, ultimul.. a fi conservator inseamna ca omul s-a oprit din goana si a stat un moment sa reflecteze la ce inseamna valoare.

Cat despre Traditie.. are un topic in care iti poti expune parerea despre el, daca vrei neaparat. Cu "bun simt", desigur.
Nu am zis ca a fi conservator e rau,ci a fi ultraconservator,adica fanatic.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01