Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2011, 20:09:02
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Iar argumentele dumneavoastră de apologet amator se coboară din nou la nivelul curții grădiniței: ba tu ! ba tu! Noi avortăm, dar voi luați anticoncepționale ! Și ce dacă noi avortăm, înseamnă că voi sunteți mai buni ?!

Plus că nu înțeleg de ce credeți că v-am comparat neapărat cu Occidentul catolic. Din acest punct de vedere, al masacrului inocenților, stați foarte prost și într-o comparație cu Turcia.
Să înțeleg că: fie dumneata nu ești român de vreme ce te autoexcluzi de la apartenența la un popor campion în prunucideri fie ai dat în paranoia antiortodoxă și nu-ți mai e clară propria identitate etnică!

Să înțeleg că mintea ta obosită de atâta trudă sofistică, identifică cauza numărului mare de avorturi în credința mărturisită strict statistic de către majoritatea românilor?
Vechi 12.12.2011, 20:10:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Si eu cind trec pe linga minastiri ortodoxe intru in ele. Dupa cum am fost si la slujbe ortodoxe atunci cind n-am avut alternativa catolica. Iar cind am fost in Turcia am intrat si in moschei si am i-am vizitat si pe dervisi. Pentru ca eu cred ca suflarea de viata pe care Domnul Dumnezeu a suflat-o asupra fiecarui om face ca esenta omului sa fie una buna, iar omul nu-si gaseste implinirea decit in Dumnezeu, oricare ar fi confesiunea acestui om. Dupa toate aceste vizite (si analize) mi-am intarit convingerea ca Biserica Catolica ne da intregul adevar revelat de Duhul Sfint pina in acest moment. Aceasta este credinta mea.

Pe mine nu ma bucura ca bisericile ortodoxe sint goale; pentru ca daca ar fi pline de oameni cu adevarat sfinti, acei oameni s-ar ruga pentru toata lumea si in special pentru cei pacatosi; iar eu, ca o persoana cu multe pacate, as fi salvata de rugaciunile acelor oameni sfinti care se roaga dezinteresat pentru toata lumea.

Referitor la Martorii lui Iehova si Italia, habar n-am de unde ati luat aceste date; pe net nu le-am gasit. Oricum, eu nu m-as bucura ca vecinul are o capra raioasa pentru ca s-ar putea ca raia caprei vecinului sa molipseasca si capra mea.
Aceste date se gasesc in Turnul de Veghe. Supravegetorul de district pe judetul in care locuiesc eu ( Vrancea) este italian (supravegetor este echivalent cu episcop). Dumneavoastra ati afirmat ca anumiti oameni nu gasesc divinitatea in BO si din acest motiv au trecut la BRC iar aici l-au sasit in sfarsit pe Dumnezeu, lovind subtil in clerul ortodox ceea ce nu este corect. Si apropos bisericile ortodoxe NU SUNT GOALE, sunteti gresit informata. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:13:25
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
esti smecher prietene, se vede ca esti avocat! Cand zici ALTELE, la care biserici te referi? Doamne ajuta!
Ești deja a treia persoană care se leagă din senin de profesia mea. Au oare ortodocșii alergie la lege și la cei care o slujesc ?

În ceea ce privește "altele", printre acestea se numără atât Bisericile revenite acasă, așa zis "unite", cum ar fi BRU sau Biserica Ruteană, cât și acelea care nu au rupt niciodată legătură cu urmașul lui Petru, cum ar fi Biserica Catolică Siro-Malabareză, Biserica Maronită etc.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:18:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Să înțeleg că: fie dumneata nu ești român de vreme ce te autoexcluzi de la apartenența la un popor campion în prunucideri fie ai dat în paranoia antiortodoxă și nu-ți mai e clară propria identitate etnică!
Nu, domnule, nu sunt român.

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Să înțeleg că mintea ta obosită de atâta trudă sofistică, identifică cauza numărului mare de avorturi în credința mărturisită strict statistic de către majoritatea românilor?
O să identific și o să demonstrez exact cauza masacrului inocenților din România, atunci când onorabilul Stefan Florin o să demonstreze în ce fel catolicismul este cauza Martorilor lui Jehova.

Dacă nu ați observat, replica mea cu nr. de avorturi a venit vis-a-vis de "argumentul" dânsului legat de proporția pe care o au arienii în Italia, și de replica lui infatuată: "La asta ce mai aveți de zis ?!".
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:25:08
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ești deja a treia persoană care se leagă din senin de profesia mea. Au oare ortodocșii alergie la lege și la cei care o slujesc ?

În ceea ce privește "altele", printre acestea se numără atât Bisericile revenite acasă, așa zis "unite", cum ar fi BRU sau Biserica Ruteană, cât și acelea care nu au rupt niciodată legătură cu urmașul lui Petru, cum ar fi Biserica Catolică Siro-Malabareză, Biserica Maronită etc.
prietene, nu te supara! Cand am zis ca este smecher si avocat am zis-o ca pe o lauda, deci ti-am facut un compliment. BRU a luat fiinta oficial la 16 iulie 1716, deci cum poti tu sa zici ca pe aceasta biserica a infiintat-o Hristos! Din afirmatiile tale sa inteleg ca BO este eretica pt ca ea nu este acasa nu? Cu urmasul lui Petru...las-o balta! Ai argumente scripturistice pt aceste afirmatii? Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:42:52
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Nu, domnule, nu sunt român.
O să identific și o să demonstrez exact cauza masacrului inocenților din România, atunci când onorabilul Stefan Florin o să demonstreze în ce fel catolicismul este cauza Martorilor lui Jehova.

Dacă nu ați observat, replica mea cu nr. de avorturi a venit vis-a-vis de "argumentul" dânsului legat de proporția pe care o au arienii în Italia, și de replica lui infatuată: "La asta ce mai aveți de zis ?!".
Amândoi ați făcut erori de apreciere din cauza zelului polemic excesiv , deși atât înmulțirea neoarienilor dintr-o țară, cât și numărul mare de avorturi, pot fi semne ale ineficienței pastorale.
Vechi 12.12.2011, 20:46:32
Banned

Implicit

Citat:
prietene, nu te supara! Cand am zis ca este smecher si avocat am zis-o ca pe o lauda, deci ti-am facut un compliment. BRU a luat fiinta oficial la 16 iulie 1716, deci cum poti tu sa zici ca pe aceasta biserica a infiintat-o Hristos!
Păi nici n-am spus. BRU este o Biserică particulară din cadrul Bisericii Universale.

Atunci când spunem Una, Catolică și Apostolică Biserică, ne referim la Biserica Catolică, din care fac parte cele mai diverse rituri, și Biserici Particulare, precum ar fi Biserica Romano-Catolică, BRU sau Biserica Siro Malabareză.

Prin actul de Unire, ortodocșii români s-au întors acasă, la Roma, nu în sensul că ar fi acceptat ritul roman, ci în sensul că au acceptat autoritatea Episcopului Romei, devenind astfel parte din Biserica Catolică, nu din Biserica Romano-Catolică.

Last edited by Erethorn; 12.12.2011 at 20:49:21.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 20:53:23
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

...și purgatoriul...
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 21:08:04
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
Aceste date se gasesc in Turnul de Veghe. Supravegetorul de district pe judetul in care locuiesc eu ( Vrancea) este italian (supravegetor este echivalent cu episcop). Dumneavoastra ati afirmat ca anumiti oameni nu gasesc divinitatea in BO si din acest motiv au trecut la BRC iar aici l-au sasit in sfarsit pe Dumnezeu, lovind subtil in clerul ortodox ceea ce nu este corect. Si apropos bisericile ortodoxe NU SUNT GOALE, sunteti gresit informata. Doamne ajuta!
Nici vorba de asa ceva. Am vorbit la modul general; sint multi ortodocsi care au trecut la secte. Iar intentia mea nu era sa lovesc in clerul ortodox, era sa "lovesc" in aceasta conceptie pe care am gasit-o frecvent la ortodocsi: daca un ortodox a trecut la o alta confesiune, acestuia i se atribuie o gramda de epitete. Insa nu am vazut niciodata un ortodox care sa se fi intrebat: "oare ce puteam eu sa fac pentru salvarea lui si nu am facut?"

Banuiam ca o sa-mi spuneti ca bisericile ortodoxe nu sint goale. Eu stiu ca ma invirt intr-un spatiu ortodox si din toate cunostintele mele ortodoxe intilnite de vreo 15 ani incoace, exceptind preotii ortodocsi, cunosc doar 3 persoane care merg duminica de duminica la biserica. Doua dintre ele sint trecute de 60 ani.

Cu alte cuvinte, bolile occidentului incep sa-si faca aparitita si la noi in tara. Iar noi, cred eu, avem datoria sa mai facem si cite ceva, nu sa fim doar constatatori.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 21:42:27
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi nici n-am spus. BRU este o Biserică particulară din cadrul Bisericii Universale.

Atunci când spunem Una, Catolică și Apostolică Biserică, ne referim la Biserica Catolică, din care fac parte cele mai diverse rituri, și Biserici Particulare, precum ar fi Biserica Romano-Catolică, BRU sau Biserica Siro Malabareză.

Prin actul de Unire, ortodocșii români s-au întors acasă, la Roma, nu în sensul că ar fi acceptat ritul roman, ci în sensul că au acceptat autoritatea Episcopului Romei, devenind astfel parte din Biserica Catolică, nu din Biserica Romano-Catolică.
mda...vechia poveste referitoare la autoritatea papei! Argumente biblice ai privind acesta autoritate a papei? Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56