![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Să înțeleg că mintea ta obosită de atâta trudă sofistică, identifică cauza numărului mare de avorturi în credința mărturisită strict statistic de către majoritatea românilor?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În ceea ce privește "altele", printre acestea se numără atât Bisericile revenite acasă, așa zis "unite", cum ar fi BRU sau Biserica Ruteană, cât și acelea care nu au rupt niciodată legătură cu urmașul lui Petru, cum ar fi Biserica Catolică Siro-Malabareză, Biserica Maronită etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dacă nu ați observat, replica mea cu nr. de avorturi a venit vis-a-vis de "argumentul" dânsului legat de proporția pe care o au arienii în Italia, și de replica lui infatuată: "La asta ce mai aveți de zis ?!". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Atunci când spunem Una, Catolică și Apostolică Biserică, ne referim la Biserica Catolică, din care fac parte cele mai diverse rituri, și Biserici Particulare, precum ar fi Biserica Romano-Catolică, BRU sau Biserica Siro Malabareză. Prin actul de Unire, ortodocșii români s-au întors acasă, la Roma, nu în sensul că ar fi acceptat ritul roman, ci în sensul că au acceptat autoritatea Episcopului Romei, devenind astfel parte din Biserica Catolică, nu din Biserica Romano-Catolică. Last edited by Erethorn; 12.12.2011 at 20:49:21. |
|
||||
|
||||
![]()
...și purgatoriul...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Banuiam ca o sa-mi spuneti ca bisericile ortodoxe nu sint goale. Eu stiu ca ma invirt intr-un spatiu ortodox si din toate cunostintele mele ortodoxe intilnite de vreo 15 ani incoace, exceptind preotii ortodocsi, cunosc doar 3 persoane care merg duminica de duminica la biserica. Doua dintre ele sint trecute de 60 ani. Cu alte cuvinte, bolile occidentului incep sa-si faca aparitita si la noi in tara. Iar noi, cred eu, avem datoria sa mai facem si cite ceva, nu sa fim doar constatatori. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|