![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca m-am exprimat cam neclar. Nu presupun, ci inteleg, ca in cazul botezului casei lui Cornelius, "S-a pogorat Duhul Sfant peste toti cei ce ascultau Cuvantul" (Fapte 10:44). Acestia, care au primit Duhul Sfant pentru ca ascultau Cuvantul, au fost botezati (vers.47,48). Vedeti vre-un copil in aceasta actiune?
Citat:
Parintii sunt datori sa-si creasca copii intr-un mediu si spirit crestin, in asa fel incat, atunci cand vor putea alege, sa-L aleaga pe Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tu nu vezi ca negi puterea Sf. Duh? Aceasta este un pacat foarte mare. Ai spus ca botezul tau ortodox a fost o "baita cu coregrafie". Este o exprimare hulitoare, imi pare foarte rau pt. tine ca nu esti capabil sa intelegi. Botezul este o Taina. Este lucrarea Sf. Duh, iar ceea ce vorbesti tu este pacat impotriva Duhului Sfant. Citat:
Nu a fost destul de clar? Nimeni nu contesta ce spui despre educatie, botezul nu tine loc de educatie crestina. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu am gasit in acest articol "savant" invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli, referitoare, in mod clar, la botez. O sa va dau eu cateva astfel de invataturi: "Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit".(Mate 16:16) "Dar, cand au crezut pe Filip, care propovaduia Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu si a Numelui lui Iisus, au fost botezati, atat barbati cat si femei" (Fapte 8:12) "Uite apa; ce ma impiedca sa fiu botezat?" Filip a zis: "Daca crezi din tota inima, se poate" (Fapte 8:36,37) Am dat cateva exemple, din care reiese ca o conditie a botezului crestin este credinta celui care se boteaza. Aceasta credinta, trebuie marturisita, la botez, spune Sfantul Apostol Petru (1 Petru 3:21) Mantuitorul si Sfintii Apostoli conditioneaza botezul de: propovaduirea Evangheliei, ascultare, credinta si marturisirea credintei. Dvs. (si cei ca dvs.) doriti sa desfiintati invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Apostolilor Sai cu niste nascociri aparute mai tarziu (si de care nu aveti curajul sa va debarasati). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu se poate numi botez ceea ce mi s-a facut cand eram bebelus. Eu nu eram prezent acolo (ma refer la prezenta constienta). Iar Sfanta Scriptura ne invata ca cel botezat trebuie sa creada si sa-si marturiseasca propria credinta. |
|
||||
|
||||
![]()
STIRE DE ULTIMA ORA
[size=200]OFF TOPIC !!![/size] [size=1]Nu ar strica niste moderatori pe forumul acesta[/size] |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3]
Citat:
Citat:
Nu va contrazic, copiii nostri sint si urmasii nostri. Dumneavoastra, asa cum am mai spus, insistati sa dati o alta interpretare Scripturii prin libertatea de a specula pe care v-o confera negarea Traditiei. Si, din nou, ca si ortodox, eu nu am nevoie sa "storc" nimic, pentru ca nu eu sint protestantul, ci dumneavoastra, cel care aveti de demonstrat un alt "adevar". Va urez succes in a macar argumenta cu mai putin echivoc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
I-au adus si niste copilasi, ca sa Se atinga de ei. Dar ucenicii, cind au vazut lucrul acesta, au certat pe aceia care-i aduceau. Isus a chemat la Sine pe copilasi si a zis: "Lasati copilasii sa vina la MIne si nu-i opriti: caci Imparatia lui Dumnezeu este a unora ca ei." (Luca 18:15,16) In plus, chiar si legile lumesti trateaza copiii in mod special. De exemplu, imigrantii parinti primesc cetatenie in tara de adoptiune prin trecerea unui test si depunere de juramint. Copiii lor insa o primesc fara nici un fel de conditii. N-am auzit de nici o tara din lume care sa restrictioneze dobindirea cetateniei numai la adulti. De ce ar face-o atunci Imparatia lui Dumnezeu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai zi că nu mai aveti si pacat... |
|
|||
|
|||
![]()
@ Litanu
Incapacitatea te de a intelege perspectiva ortodoxa vine din supravalorizarea intelectului! Voi sustineti ca credinta vine din cunoastere intelectuala, de aceea insistati atat pe cunoasterea scripturilor. Scripturile acelea poti sa le stii cuvant cu cuvant: daca nu te smeresti, nu cunosti nimic. Mandria impiedica lucrarea harului. Ortodoxia spune: te smeresti, te rogi si Sf. Duh vine la tine. De altfel, chiar "recrutarea" in cadrul religiilor heterodoxe se face pe baza mandriei: cei mandrii sunt alesi din cadrul ortodoxiei. Cei care cred ca li se ofera explicatii logice, rationale, argumentate scripturistic. Eu nu stiu in ce fel actioneaza botezul crestin asupra nou nascutilor. Dar am incredere in harul celor care au pus bazele preotiei si care au considerat bun botezul copiilor (stii ca este atestat istoric din primele secole!), am incredere ca harul preotiei s-a transmis in biserica ortodoxa pana in zilele noastre (in pofida pacatelor oamenilor), si este inca viu si lucrator. De asemenea stiu ca nu intelectul conditioneaza credinta (stiu atei care cunosc foarte bine Biblia), Sf. Apostol Pavel era un intelectual dar credinta lui i-a fost data de Iisus (el nu a vazut nimic pana nu i-a deschis Hristos ochii la propriu si la figurat). Pai Gutenberg a inventat tiparnita "moderna" in secolul 15. Pana atunci nu prea existau Bibliile la purtator (cartile erau scumpe). Crezi ca oamenii nu se mantuiau daca aveau o cunoastere aproximativa a scripturii? Ba da.. se mantuiau prin credinta si Sf. Taine ale Bisericii pe care voi le contestati. Exista multi sfinti a caror invatatura a fost insuflata de Sf. Duh. (cum ar fi Sf. Maria Egipteanca.. stia scripturile fara sa le fi citit vreodata, nici nu stia carte). Dupa cum a spus Insusi Hristos: "ar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela VA VA INVATAT TOATE și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. " Biserica este VIE, dupa cum si Hristos este Viu. Dar stiinta (fie ea si a scripturilor) este moarta in lipsa Duhului Sfant. (Crezi ca dracii nu cunosc scriptura?) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|