![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu exista nici o confuzie. Din punct de vedere economic /administrativ, ziua a saptea poate fi oricare. Din punctul de vedere al Cuvantului lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura), ziua a saptea este numai sambata (duminica fiind ziua intaia).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Ziua a saptea e ziua inchinata Domnului. Pentru mine e dumnica, pentru dumneavoastra simbata. Citat:
Citat:
20. Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia; 21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt. Si exact dupa aceste doua versete urmeaza avertizarea despre proorocii mincinosi. Concluzia este ca interpretarea Sfintei Scripturi dupa socotinta fiecaruia naste prooroci mincinosi. Eu cred ca sectantii/neoprotestantii sint acestia. Last edited by nutucutu; 09.02.2011 at 07:51:26. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Dacã Mã iubiti, veti pãzi poruncile Mele."(Ioan 14:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Nu am auzit despre nici un adventist care sa fi facut ceea ce au facut apostolii: au lasat casa, masa, familie, si-au donat averea saracilor si l-au urmat pe Cristos. In afara de asta mai sint si celelalte, vindecarea bolnavilor, au inviat morti... 3. Inainte de a cauta "adevarul" ma bazez pe cuvintul sfintului apostol Pavel care imi spune ca Sfinta Scriptura nu se tilcuieste dupa bunul meu plac si apelez la cei care au adus roade. Si tot ceea ce mi-au spus cei care au adus roade e confirmat de Sfinta Scriptura. Ceea ce spun sectantii/neoprotestantii nu e nici confirmat de Sfinta Scriptura, nici de roade. Asa simplu vad eu lucrurile. 4.Faptul ca Sfinta Scriptura imi spune ca trebuie SA SFINTESC ZIUA DOMNULUI imi arata ca ceea ce fac eu in acea zi e mult mai important decit daca ziua e simbata sau duminica. Totusi, fara ceea ce s-a intimplat in acea Duminica Binecuvintata, Duminica Invierii, eu nu as fi avut sansa mintuirii. Sfintiti si dumneavoastra simbata, nu cred ca asta e problema. Important e cum sfintim noi aceasta zi, acesta ar trebui sa fie subiectul de dezbatere, cred eu. 5. Asa e cum spuneti. Trebuie sa staruim in pazirea poruncilor Domnului, iar in cazul de fata ma straduiesc sa sfintesc ziua Domnului (atit de simpla a fost porunca a 4-a: Adu-ti aminte sa sfintesti ziua Domnului). 6. Dupa cum vedeti totul tine de iubire: de Dumnezeu si de aproapele. Pazirea poruncilor trebuie sa treaca prin filtrul iubirii si nu al regulilor. La fel spunea si sfintul apostol Pavel: Isus ne-a invrednicim sa fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei ci ai Duhului. Ca litera ucide, iar Duhul da viata. Last edited by nutucutu; 09.02.2011 at 09:39:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi ce spui mai departe e o tampenie! Cum nu conteaza biserica? Deci apostolii puneau pastori in biserica dar tu nu aveai nevoie de ajutorul lor? Atunci de ce ii mai puneau? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai e o situatie: daca un adventist trebuie sa calatoreasca cu avionul dintr-o parte in alta a globului chiar sambata. La el acasa e sambata, zi obligatorie din porunca, iar unde ajunge e duminica. Ce face? :)) Adventistii cred ca ziua de sambata e chiar ziua din Biblie in care se scrie ca Dumnezeu s-a odihnit. Dar calendarul nu a fost la fel dintotdeauna, nu se stie daca e chiar acea zi. Unde mai pui ca s-a facut si indreptarea calendarului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adventistii cred ca ziua de sambata e chiar ziua din Biblie in care se scrie ca Dumnezeu s-a odihnit. Dar calendarul nu a fost la fel dintotdeauna, nu se stie daca e chiar acea zi. Unde mai pui ca s-a facut si indreptarea calendarului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu știu dacă în Biserica Catolică se frânge pâinea zilnic, însă știu cu siguranță că ziua sâmbetei nu este considerată sfințită și binecuvântată, așa cum a lăsat-o Dumnezeu. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Confuzia continuă. Așteptătorii (sau dacă vreți "adventiștii") de la 1844 nici măcar nu erau sabatarieni! Cât privește pe sabatarieni, aceștia au existat (într-o formațiune ori biserică) totdeauna în decursul secolelor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum puteți "sfinți" ziua a 7-a (sîmbăta, după Biblie și după BOR), altfel de cum a sfințit-o Dumnezeu: odihnindu-Se în ea? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|