Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2011, 23:00:10
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Cand scrii sambata in Vt se intelege a saptea zi ! Dar si Duminica e a saptea zi! Aici e confuzia!
Nu exista nici o confuzie. Din punct de vedere economic /administrativ, ziua a saptea poate fi oricare. Din punctul de vedere al Cuvantului lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura), ziua a saptea este numai sambata (duminica fiind ziua intaia).
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 07:49:23
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Amandoi suntem adventisti de ziua a saptea. Nu avem deloc viziuni diferite. "Trice" a vrut sa arate ca noi respectam toate poruncile lui Dumnezeu (inclusiv porunca a patra), din dragoste de Dumnezeu (1 Ioan 5:3) pentru darul mantuirii pe care ni l-a facut, prin Domnul Iisus Hristos.
Intr-adevar, amindoi spuneti ca sinteti deja mintuiti daca respectati "adevarata credinta". Isus ne invata ca credinta se recunoaste dupa roade, iar dumneavoastra nu le aveti. Intre bisercia dumneavoastra si o societate comerciala nu exista nici o diferenta
Citat:
"Adu-ti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi .... . Iara ziua a saptea, sambata Domnului Dumnezeului tau sa nu faci intransa tot lucrul tau .... Pentru ca in sase zile a facut Dumnezau ceriul si pamantul si marea si toate cate sunt in ele , si odihni in ziua a saptea. Pentru aceea blagoslovi Dumnezau ziua a saptea si o sfinti pre dansa. (Iesirea 20:8-11, Dumnezeiasca Scriptura tiparita intaia oara la 1688 in timpul lui Serban Voda Cantacuzino).
N-am acces nici la aceasta traducere. Si cum biserica mea ne-a dat o alta traducere, ma vad in situatia de a alege intre cuvintul dumneavoastra si al bisericii mele. Intotdeauna aleg ceea ce aduce roade.
Citat:
Ziua a saptea este sambata.
Ziua a saptea e ziua inchinata Domnului. Pentru mine e dumnica, pentru dumneavoastra simbata.
Citat:
Cu ajutorul computerelor si internetului poti face o sumedenie de studii, fara sa fii mare teolog. Trebuie doar sa va intereseze cunoasterea adevarului.
Ma intereseaza gasirea adevarului si l-am si gasit; sta intr-o fraza:"sa-l iubesti pe Domnul DUmnezeul tau din toata inima, din tot cugetul si din tot sufletul, iar pe aproapele tau ca pe tine insuti." Sa ajung eu la desavirsire in practicarea acestei legi si sint sigura ca Domnul va fi milostiv cu mine. Nu cred ca ma va intreba la judecata "care e adevarul tau?" ci ma va intreba, conform acestei porunci:"cit L-ai iubit pe DUmnezeul si cit l-ai iubit pe aproapele?"
Citat:
Ati dat o insiruire de versete. Ce nu respectam din Sfanta Scriptura? Le putem lua pe fiecare in parte, si multe altele (dar pe un alt topic, ca sa nu deviem).
S-au facut discutii pe marginea unor versete. Nu e cazul sa le luam in parte, inca o data; concluzia mea a fost simpla: cuvintele simple si clare rostite de Isus sint rastalmacite de voi. Iar un verset care nu are cum sa aiba vreo interpretare, e uramtorul:
20. Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;
21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.
Si exact dupa aceste doua versete urmeaza avertizarea despre proorocii mincinosi. Concluzia este ca interpretarea Sfintei Scripturi dupa socotinta fiecaruia naste prooroci mincinosi. Eu cred ca sectantii/neoprotestantii sint acestia.

Last edited by nutucutu; 09.02.2011 at 07:51:26.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 08:18:39
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Intr-adevar, amindoi spuneti ca sinteti deja mintuiti daca respectati "adevarata credinta".
Credinta adevarata te mantuieste. Apartenenta la confesiune religioasa (ortodoxa, catolica, p/np, etc.) nu are nici un aport la mantuire.

Citat:
Isus ne invata ca credinta se recunoaste dupa roade, iar dumneavoastra nu le aveti. Intre bisercia dumneavoastra si o societate comerciala nu exista nici o diferenta
De unde cunoasteti biserica adventista si roadele adventistilor?

Citat:
N-am acces nici la aceasta traducere. Si cum biserica mea ne-a dat o alta traducere, ma vad in situatia de a alege intre cuvintul dumneavoastra si al bisericii mele. Intotdeauna aleg ceea ce aduce roade.
Nu aveti sau nu vreti sa aveti acces la o traducere recunoscuta de Biserica Ortodoxa? Am impresia ca nu va convine aceasta traducere si de aceea "nu aveti acces".

Citat:
Ziua a saptea e ziua inchinata Domnului. Pentru mine e dumnica, pentru dumneavoastra simbata.
Pentru toti crestinii, ziua a saptea este cea aratata de Cuvantul lui Dumnezeu: sambata. Aveti vreun dubiu?

Citat:
Ma intereseaza gasirea adevarului si l-am si gasit; sta intr-o fraza:"sa-l iubesti pe Domnul DUmnezeul tau din toata inima, din tot cugetul si din tot sufletul, iar pe aproapele tau ca pe tine insuti." Sa ajung eu la desavirsire in practicarea acestei legi si sint sigura ca Domnul va fi milostiv cu mine.
Scriptura va invata cum puteti sa va manifestati iubirea de Dumnezeu: "Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui."(1 Ioan 5:3). Ce atitudine aveti fata de pazirea poruncilor lui Dumnezeu (in special fata de porunca a patra, din decalog - ca sa fim pe subiect)?

Citat:
Nu cred ca ma va intreba la judecata "care e adevarul tau?" ci ma va intreba, conform acestei porunci:"cit L-ai iubit pe DUmnezeul si cit l-ai iubit pe aproapele?"
"Dacã Mã iubiti, veti pãzi poruncile Mele."(Ioan 14:15)
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 09:17:15
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
1.Credinta adevarata te mantuieste. Apartenenta la confesiune religioasa (ortodoxa, catolica, p/np, etc.) nu are nici un aport la mantuire.
2.De unde cunoasteti biserica adventista si roadele adventistilor?
3.Nu aveti sau nu vreti sa aveti acces la o traducere recunoscuta de Biserica Ortodoxa? Am impresia ca nu va convine aceasta traducere si de aceea "nu aveti acces".
4.Pentru toti crestinii, ziua a saptea este cea aratata de Cuvantul lui Dumnezeu: sambata. Aveti vreun dubiu?
5.Scriptura va invata cum puteti sa va manifestati iubirea de Dumnezeu: "Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui."(1 Ioan 5:3). Ce atitudine aveti fata de pazirea poruncilor lui Dumnezeu (in special fata de porunca a patra, din decalog - ca sa fim pe subiect)?
6."Dacã Mã iubiti, veti pãzi poruncile Mele."(Ioan 14:15)
1.Credinta adevarata conduce la dragostea adevarata (...iar la urma ramin acestea trei: credinta, speranta si dragostea.) Cind credinta nu e insotita si de dragoste, ma tem ca nu e adevarata, e numai mindrie.
2. Nu am auzit despre nici un adventist care sa fi facut ceea ce au facut apostolii: au lasat casa, masa, familie, si-au donat averea saracilor si l-au urmat pe Cristos. In afara de asta mai sint si celelalte, vindecarea bolnavilor, au inviat morti...
3. Inainte de a cauta "adevarul" ma bazez pe cuvintul sfintului apostol Pavel care imi spune ca Sfinta Scriptura nu se tilcuieste dupa bunul meu plac si apelez la cei care au adus roade. Si tot ceea ce mi-au spus cei care au adus roade e confirmat de Sfinta Scriptura. Ceea ce spun sectantii/neoprotestantii nu e nici confirmat de Sfinta Scriptura, nici de roade. Asa simplu vad eu lucrurile.
4.Faptul ca Sfinta Scriptura imi spune ca trebuie SA SFINTESC ZIUA DOMNULUI imi arata ca ceea ce fac eu in acea zi e mult mai important decit daca ziua e simbata sau duminica. Totusi, fara ceea ce s-a intimplat in acea Duminica Binecuvintata, Duminica Invierii, eu nu as fi avut sansa mintuirii. Sfintiti si dumneavoastra simbata, nu cred ca asta e problema. Important e cum sfintim noi aceasta zi, acesta ar trebui sa fie subiectul de dezbatere, cred eu.
5. Asa e cum spuneti. Trebuie sa staruim in pazirea poruncilor Domnului, iar in cazul de fata ma straduiesc sa sfintesc ziua Domnului (atit de simpla a fost porunca a 4-a: Adu-ti aminte sa sfintesti ziua Domnului).
6. Dupa cum vedeti totul tine de iubire: de Dumnezeu si de aproapele. Pazirea poruncilor trebuie sa treaca prin filtrul iubirii si nu al regulilor. La fel spunea si sfintul apostol Pavel: Isus ne-a invrednicim sa fim slujitori ai Noului Testament, nu ai literei ci ai Duhului. Ca litera ucide, iar Duhul da viata.

Last edited by nutucutu; 09.02.2011 at 09:39:40.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 10:07:49
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
Nu exista nici o confuzie. Din punct de vedere economic /administrativ, ziua a saptea poate fi oricare. Din punctul de vedere al Cuvantului lui Dumnezeu (Sfanta Scriptura), ziua a saptea este numai sambata (duminica fiind ziua intaia).
Ok. Si daca sambata este o anumita zi intre orele x si y adventistii respecta numai acel interval dintre x si y?
Apoi ce spui mai departe e o tampenie! Cum nu conteaza biserica? Deci apostolii puneau pastori in biserica dar tu nu aveai nevoie de ajutorul lor? Atunci de ce ii mai puneau?
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 10:21:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Am mai discutat cu cativa adventisti. Mai ilar e ca pe glob sunt diferente orare, iar adventistii dintr-o parte a globului serbeaza cand e duminica la adventistii din celalata parte a globului. Deci nu e o zi universala, este mai mult o inchinare la soare, sau la miscarea pamantului.
Mai e o situatie: daca un adventist trebuie sa calatoreasca cu avionul dintr-o parte in alta a globului chiar sambata. La el acasa e sambata, zi obligatorie din porunca, iar unde ajunge e duminica. Ce face? :))

Adventistii cred ca ziua de sambata e chiar ziua din Biblie in care se scrie ca Dumnezeu s-a odihnit. Dar calendarul nu a fost la fel dintotdeauna, nu se stie daca e chiar acea zi. Unde mai pui ca s-a facut si indreptarea calendarului.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 10:23:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ok. Si daca sambata este o anumita zi intre orele x si y adventistii respecta numai acel interval dintre x si y?
Apoi ce spui mai departe e o tampenie! Cum nu conteaza biserica? Deci apostolii puneau pastori in biserica dar tu nu aveai nevoie de ajutorul lor? Atunci de ce ii mai puneau?
Ca sa vezi ce ilogica e conceptia asta, am scris mai sus in mesajul meu:

Adventistii cred ca ziua de sambata e chiar ziua din Biblie in care se scrie ca Dumnezeu s-a odihnit. Dar calendarul nu a fost la fel dintotdeauna, nu se stie daca e chiar acea zi. Unde mai pui ca s-a facut si indreptarea calendarului.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 12:09:00
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Nu stiu daca faceti parte din aceiasi fractiune neoprotestanta, dar aveti viziuni diferite.
Chiar dacă exprimată prin alte cuvinte, viziunea este aceeași. Citiți mai cu atenție.

Citat:
Lucru care se face si azi in biserica noastra.
Nu știu dacă în Biserica Catolică se frânge pâinea zilnic, însă știu cu siguranță că ziua sâmbetei nu este considerată sfințită și binecuvântată, așa cum a lăsat-o Dumnezeu.

Citat:
Vad pe acest forum ca mai noi, toti neoprotestantii au devenit experti in greaca si ebraica. |Ne trimiteti numai la originalele grecesti sau din ebraica ale Sfintei Scripturi. Nu am cum sa ajung la ele, asa ca voi consulta variantele tiparite cu aprobarea bisericii. In ele nu apare nicaieri ceea ce sustineti dumneavoastra.
Nu înțeleg de ce vă e frică de originale? Prin aceasta demonstrați deja anumite complexe, știind că veți descoperi unele schimbări forțate de sens ale traducerilor confesionale.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 12:13:18
Banned

Implicit

Citat:
Era normal sa fie ambii adventisti. Dar sper sa nu fie aceasi persoana!
Am mai spus-o și o mai repet: singurul nick cu care activez pe acest forum este Tricesimus (Quintus ori Septimus, depinde de pe ce calculator intru).

Citat:
Cand scrii sambata in Vt se intelege a saptea zi ! Dar si Duminica e a saptea zi! Aici e confuzia!
Confuzia este doar în mintea dvs. Și în VT și în NT a șaptea zi este sâmbăta. Iar de curând Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a exprimat clar: duminica e prima zi a săptămânii, în consecință sâmbăta nu poate fi decât a 7-a!

Citat:
Tu citezi din Vt si stim ca a saptea zi pentru evrei era sambata! Dar acum cf. traditiei si Evrei cap 4 a saptea zi este Duminica!
Sunteți într-o confuzie tot mai profundă. Nici Sf. Tradiție ni Evrei 4 nu numesc duminica ca zi a șaptea. În ce privește Evrei 4, apostolul Pavel se exprimă chiar clar: sâmbăta este ziua a șaptea (vers.4)!

Citat:
Apoi inteleg ca doar de prin anul 1844 au inceput crestinii sa respecte poruncile lui Dumnezeu si asta pe baza unor amagiri ale venirii Mantuitorului si a unor vise ale unei femei?!?
Confuzia continuă. Așteptătorii (sau dacă vreți "adventiștii") de la 1844 nici măcar nu erau sabatarieni! Cât privește pe sabatarieni, aceștia au existat (într-o formațiune ori biserică) totdeauna în decursul secolelor.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 12:19:12
Banned

Implicit

Citat:
Faptul ca Sfinta Scriptura imi spune ca trebuie SA SFINTESC ZIUA DOMNULUI imi arata ca ceea ce fac eu in acea zi e mult mai important decit daca ziua e simbata sau duminica.
Cum puteți sfinți ziua Domnului dacă o sfințiți în altă zi decât cea sfințită (în plus și binecuvântată) de Dumnezeu?

Citat:
Important e cum sfintim noi aceasta zi, acesta ar trebui sa fie subiectul de dezbatere, cred eu.
Cum puteți "sfinți" ziua a 7-a (sîmbăta, după Biblie și după BOR), altfel de cum a sfințit-o Dumnezeu: odihnindu-Se în ea?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11