![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu despre ce Parinte e vorba, nu stiu ce a facut si nici nu ma apuc sa-l cercetez eu,
si nu am chiar asa masura sa ma rog pentru toti, cind nici timp de a ma ruga pentru mine si a lua aminte la mine nu am (sunt insa binecuvintati de Dumnezeu care sa se roage pentru toata lumea) insa bine e sa ne rugam pentru cei care ne-au tulburat, care ne-au afectat, si daca ne-au gresit personal, bine e sa le cerem noi iertare si sa ne smerim lor (pentru caz general, ca cel al discutiei, bine e sa ne rugam pentru dumnealui, pentru noi, si pentru cei care s-au tulburat) si chiar de rugaciunile personale nu au asa putere si patundere si raspuns, rugaciunea multora mult poate face, tulburari in Biserica au fost si vor fi multe, e vorba de oameni, si nimeni nu e fara de pacat, caci de zici ca fara de pacat este cineva, atunci este minciuna, e vorba de oameni care daca lasa doar o clipa pavaza si cercetarea de sine pot cadea simplu in ispita dar de asta e lasata taina spovedaniei, a curatirii, de asta e lasata rugaciunea unuia pentru altul, de asta e lasata porunca de a face iubire cu aproapele (iubire intru Hristos), si a pretui legea iubirii mai mult ca legea talionului |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Din punctul meu de vedere nu e vorba doar de "imagine" Cesar. Biserica nu are nevoie doar de imagine pentru a fi respectata ci si de fapte! Problema e pentru cei ce sunt la inceput de drum. Ei vor simti aceste lovituri mult mai puternic decat cei ce stiu ca Biserica inseamna Noi. Nu zidurile, nu clericii, ci NOI. Situatia grava din punctul meu de vedere este ca aceste cazuri dese si mult mediatizate loveste in crestinul incepator (si poate nu numai in el, Domnul stie..), in copii nevinovati ce privesc preotul ca pe Bunicutul. Acestora cum le explici ca "Bunicutul" este sau nu un om cazut.. asta e durerea! Biserica nu va cadea in veac! Avem marturie cuvantul Mantuitorului, dar..multi se vor pierde de ea din pricina pastorilor..
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
....Nu numai zidurile, nu numai clericii, ci Noi....
|
|
|||
|
|||
![]()
a vazut sau auzit cineva ca in cadrul BOR a fost caterisit sau pedepsit potrivit canoanelor bisericii vreun ierarh .eu nu pana acum,va fi oare dreptate?IPS.teodosie este doar un exemplu de vindere a preotiei pe bani,dar toti sau aproape toti ierarhii fac asta,a devenit o traditie.nu doar preotia se da pe bani ci orice are nevoie un preot ,ca episcopul sa-i dea binecuvantarea trebuie sa dea atentii,adica bani,ca nu o sa duca un ghiveci cu flori.o sa vedeti ca nu se va lua nici o masura,ba va iesii nevinovat ips teodosie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Problema e simpla si incepatorii trebuie sa o inteleaga bine de la inceput: Hristos ne-a invatat sa uram pacatul dar sa il iubim pe pacatos. Nu pentru ca e pacatos, ci pentru ca e om, ca nimeni nu e fara de pacat, chiar daca ar trai numai o zi, cum zice Sfanta Scriptura. Asa ca ma adresez si eu incepatorilor: nu va tulburati. Biserica este in voi, caci in voi este Hristos. Vor veni vremuri mai grele decat acestea, dar daca va smintiti, veti pierde totul, chiar daca pedeapsa mai mare are cel ce sminteste. Zicea undeva Sfantul Siluan Athonitul ca nu avem pastori buni pentru ca nu suntem noi ucenici buni. Daca noi ne-am ruga cu toata taria si dragostea, daca i-am iubi pe toti ca pe noi insine, daca noi ne-am sfinti si am da pilda de sfintenie celor din jur si pastorii nostri ar fi mai tari si poate mai credinciosi. Celor care mai sus ziceau ca a nu osandi pe pacatos inseamna ascunderea gunoiului sub pres ii raspund prin cuvintele Mantuitorului: "Nu judeca ca sa nu fii judecat". Greu este cuvantul asta, dar daca l-am tine cu sfintenie, nimic nu ne-ar desparti de dragostea lui Hristos. Asa, pentru ca ne caznim sa ne indreptam din faptele noastre, care sunt nimic si mai rau, le comparam cu necuratelile altora (acolo unde sunt), suntem buni de aruncat in foc ca pleava. Hristos a Inviat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Indiferent cat ne-am jigni/contrazice unii pe altii aici sau in afara forumului, indiferent cate "dreptate" ar avea unul sau celalat daca nu punem genunchiul [COLOR=Red]impreuna[/COLOR] la rugaciune nu vom fi decat niste crestini cu acte. Atat! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A plecat la Dumnezeu Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei | maria-15 | Generalitati | 7 | 09.01.2013 14:38:47 |
Cum isi vinde cineva sufletul diavolului? | elom | Generalitati | 40 | 18.07.2012 13:10:38 |
Daca vinde cineva unele carti | sunsray | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 20.03.2012 22:34:34 |
IPS Teodosie | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 12.09.2009 21:08:35 |
|