![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E ok acum? |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In concluzie: cineva il chinuie vesnic pe altcineva pentru ca il iubeste? De ce trebuie sa iti chinuiesti ratiunea in halul asta numai pentru ca Dzeu sa ramina bun? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar de asta ce zici? Marcu 4:11-12 „Voua” le-a zis El „v-a fost dat sa cunoasteti taina Împaratiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce Sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile Sunt înfatisate în pilde; pentru ca „macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si cu toate ca aud, sa auda si sa nu înteleaga, ca nu cumva sa se întoarca la Dumnezeu, si sa li se ierte pacatele.” |
|
|||
|
|||
![]()
De unde stii?
|
|
|||
|
|||
![]()
De ceva vreme topcat isi sustine ideile aducand in discutie temeiuri biblice. Sa ma bucur? Sa ma intristez? Nu stiu.
Insa, imi vin in minte cuvintele parintelui Dionisie de la Colciu, care afirma ca sunt doua categorii de oameni care se apleaca cu foarte mare pasiune asupra studiului Sfintei Scripturi: sfintii si ateii. Pe cand sfintii o citesc spre zidire sufleteasca, pentru a adanci mereu sensurile din ea, ateii o citesc spre pierzare, pentru a cauta contraargumente. Cred ca tuturor ne-ar aduce mare bucurie, daca am sti ca topcat ar cita din Sfanta Scriptura nici ca sfant, nici ca ateu, ci doar ca simplu credincios, avand nadejdea mantuirii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu conteaza cum o citesc si cum o citez, concluziile trebuie sa fie aceleasi Bineinteles ca v-ar aduce tuturor o bucurie daca eu as deveni crestin, insa nu sint chiar in halul asta de altruist :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar de ce privesti convertirea ca un act de satisfacere a dorintelor altora? Noi, cei ce odata eram atei si nu mai suntem, ne-am convertit pentru noi, nu pentru altii. Actul de "venire in fire" nu are legatura cu altruismul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu as fi mai fericit daca ar exista doar atei, si e normal asta, noi cu totii am fi mai fericiti daca toti ar gindi asemanator cu noi, e o chestiune evolutionista ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
"Esenta chinurilor vesnice ale iadului va consta in neputinta celor aflati acolo de a iubi pe cineva, scufundarea lor nesfarsita in egoism, intr-un efort fara sfarsit de a cauta sensul existentei lor in ei insisi, iar nu in Dumnezeu. Iadul este, de fapt, o auto-condamnare la nefericire, un refuz continuu al iubirii celorlalti si a lui Dumnezeu."
Citat:
Inca o data, Dumnezeu nu a vrut sa creeze o lume automatizata constituita din fiinte care sa-L iubeasca si sa-I faca voia in mod fortat. Oricum ar fi o lume, indivizii trebuie sa fie liberi. Daca unora nu le convine ideea de existenta traita in aromnie si iubire cu celelalte creaturi, fie ingeri, fie oameni, atunci Dumnezeu le respecta alegerea si ii aseaza intr-o imparatie pe potriva ratiunii lor intunecate. Nu le place binele, vor avea parte de rau. Chinul lor va fi intelegerea scopului pentru care au fost creati si vederea fericirii celorlalti care s-au supus voii divine. Daca tu consideri ca o viata de iubire in smerenie este absurda, atunci nu vrei sa te asemeni cu Dumnezeu, deci vei merge sa traiesti cu ingerii carora nu le-a placut nici lor aceasta perspectiva.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 17:08:08 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|