Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2009, 10:04:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de piedonee Vezi mesajul
ce inseamna ateu?si verisor cu maimuta?pt ca sunt 2 lucrui total diferite...asta daca citesti un pic......omul este o fiinta bizara,intelege cei convine si respinge ceea ce ii este dat sa traeasca!
Bine, pentru pretentiosi schimb virgula in "si"
E ok acum?
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 10:06:28
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aurel1211 Vezi mesajul
milioane de sfinti
Nu cumva miliarde? :)
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 10:10:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Aceeasi iubire dumnezeiasca explica si existenta celor care se vor chinui vesnic in jad. Potrivit Sf. Maxim Marturisitorul si Sf. Ioan Damaschin vesnicia chinurilor iadului nu este sustinuta de un act pozitiv de condamnare, de pedeapsa din partea lui Dumnezeu a celor care au murit in rautatea lor, ci de iubirea sa nesfarsita, care nu ingaduie reintoarcerea in neant nici macar a diavolului, cu atat mai putin a celor pacatosi. Sf. Maxim afirma chiar ca cel aflat in iad este "iubit" de Dumnezeu. El nu poate uri pe nimeni, deci nici pe pacatosi sau pe diavoli, caci El este prin insasi esenta sa iubire si mai presus de patima. Esenta chinurilor vesnice ale iadului va consta in neputinta celor aflati acolo de a iubi pe cineva, scufundarea lor nesfarsita in egoism, intr-un efort fara sfarsit de a cauta sensul existentei lor in ei insisi, iar nu in Dumnezeu. Iadul este, de fapt, o auto-condamnare la nefericire, un refuz continuu al iubirii celorlalti si a lui Dumnezeu.
Nu e sustinuta de un act pozitiv de condamnare nu inseamna indiferenta?
In concluzie: cineva il chinuie vesnic pe altcineva pentru ca il iubeste? De ce trebuie sa iti chinuiesti ratiunea in halul asta numai pentru ca Dzeu sa ramina bun?
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 10:13:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai sigur, 'putini sunt cei care O AFLA'. Nu se spune aici ca nuse milostiveste Dumnezeu de ei, ci ca ei nu o afla. Ca in parabola cu inviutatii la nunta: toti sunt invitati, insa multi nu au chef sa vina.

De unde ai dedus tu ca eu nu as crede in iad si rai?
Am explicat doar sensul lor. Rai = viata cu Dumnezeu, iad= viata fara el, departe de El (bineinteles, notiunea de departe sau aproape sunt tot imagini spatiale)
Vorbeam de raiul si iadul vietii vesnice.
Dar de asta ce zici?
Marcu 4:11-12
„Voua” le-a zis El „v-a fost dat sa cunoasteti taina Împaratiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce Sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile Sunt înfatisate în pilde;
pentru ca „macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si cu toate ca aud, sa auda si sa nu înteleaga, ca nu cumva sa se întoarca la Dumnezeu, si sa li se ierte pacatele.”
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 10:26:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Mila si iertarea nu au nimic cu intamplarea.
Dumnezeu se milostiveste si ii iarta pe cei care se intorc la El, care au macar o miscare de pocainta (metanoia) in suflet.
De unde stii?
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 10:45:32
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

De ceva vreme topcat isi sustine ideile aducand in discutie temeiuri biblice. Sa ma bucur? Sa ma intristez? Nu stiu.

Insa, imi vin in minte cuvintele parintelui Dionisie de la Colciu, care afirma ca sunt doua categorii de oameni care se apleaca cu foarte mare pasiune asupra studiului Sfintei Scripturi: sfintii si ateii. Pe cand sfintii o citesc spre zidire sufleteasca, pentru a adanci mereu sensurile din ea, ateii o citesc spre pierzare, pentru a cauta contraargumente.

Cred ca tuturor ne-ar aduce mare bucurie, daca am sti ca topcat ar cita din Sfanta Scriptura nici ca sfant, nici ca ateu, ci doar ca simplu credincios, avand nadejdea mantuirii.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 10:51:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
De ceva vreme topcat isi sustine ideile aducand in discutie temeiuri biblice. Sa ma bucur? Sa ma intristez? Nu stiu.

Insa, imi vin in minte cuvintele parintelui Dionisie de la Colciu, care afirma ca sunt doua categorii de oameni care se apleaca cu foarte mare pasiune asupra studiului Sfintei Scripturi: sfintii si ateii. Pe cand sfintii o citesc spre zidire sufleteasca, pentru a adanci mereu sensurile din ea, ateii o citesc spre pierzare, pentru a cauta contraargumente.

Cred ca tuturor ne-ar aduce mare bucurie, daca am sti ca topcat ar cita din Sfanta Scriptura nici ca sfant, nici ca ateu, ci doar ca simplu credincios, avand nadejdea mantuirii.
Sint ateu si voi ramine asa, iar comportamentul oricum nu mi-l voi schimba, chiar daca citesc sau nu Biblia.
Nu conteaza cum o citesc si cum o citez, concluziile trebuie sa fie aceleasi
Bineinteles ca v-ar aduce tuturor o bucurie daca eu as deveni crestin, insa nu sint chiar in halul asta de altruist :)
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 11:41:59
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Bineinteles ca v-ar aduce tuturor o bucurie daca eu as deveni crestin, insa nu sint chiar in halul asta de altruist :)
Pacat :).
Dar de ce privesti convertirea ca un act de satisfacere a dorintelor altora? Noi, cei ce odata eram atei si nu mai suntem, ne-am convertit pentru noi, nu pentru altii.
Actul de "venire in fire" nu are legatura cu altruismul.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 12:40:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Pacat :).
Dar de ce privesti convertirea ca un act de satisfacere a dorintelor altora? Noi, cei ce odata eram atei si nu mai suntem, ne-am convertit pentru noi, nu pentru altii.
Actul de "venire in fire" nu are legatura cu altruismul.
Pai vad foarte multa fericita daca ar afla ca m-am convertit, atit, nimic mai mult, nu neaparat ca o dorinta a lor.
Si eu as fi mai fericit daca ar exista doar atei, si e normal asta, noi cu totii am fi mai fericiti daca toti ar gindi asemanator cu noi, e o chestiune evolutionista .
Reply With Quote
Vechi 09.10.2009, 14:55:51
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

"Esenta chinurilor vesnice ale iadului va consta in neputinta celor aflati acolo de a iubi pe cineva, scufundarea lor nesfarsita in egoism, intr-un efort fara sfarsit de a cauta sensul existentei lor in ei insisi, iar nu in Dumnezeu. Iadul este, de fapt, o auto-condamnare la nefericire, un refuz continuu al iubirii celorlalti si a lui Dumnezeu."

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu e sustinuta de un act pozitiv de condamnare nu inseamna indiferenta?
In concluzie: cineva il chinuie vesnic pe altcineva pentru ca il iubeste? De ce trebuie sa iti chinuiesti ratiunea in halul asta numai pentru ca Dzeu sa ramina bun?
Macar am clarificat ca Iadul nu inseamna viermi care mananca si foc care arde trupurile spirituale are mortilor.

Inca o data, Dumnezeu nu a vrut sa creeze o lume automatizata constituita din fiinte care sa-L iubeasca si sa-I faca voia in mod fortat. Oricum ar fi o lume, indivizii trebuie sa fie liberi. Daca unora nu le convine ideea de existenta traita in aromnie si iubire cu celelalte creaturi, fie ingeri, fie oameni, atunci Dumnezeu le respecta alegerea si ii aseaza intr-o imparatie pe potriva ratiunii lor intunecate. Nu le place binele, vor avea parte de rau. Chinul lor va fi intelegerea scopului pentru care au fost creati si vederea fericirii celorlalti care s-au supus voii divine. Daca tu consideri ca o viata de iubire in smerenie este absurda, atunci nu vrei sa te asemeni cu Dumnezeu, deci vei merge sa traiesti cu ingerii carora nu le-a placut nici lor aceasta perspectiva.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01