![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am dat de cateva ori pasajul din Iesirea 16. Atunci evreii se rascoala si Domnul le spune ca a doua zi va cadea mana si in acea seara vor manca prepelite. "12. "Am auzit cârtirea fiilor lui Israel. Spune-le dar: Diseară carne veți mânca, iar dimineață vă veți sătura de pâine și veți cunoaște că Eu, Domnul, sunt Dumnezeul vostru". 13.Iar, dacă s-a făcut seară, au venit prepelițe și au acoperit tabăra, iar dimineața, după ce s-a luat roua dimprejurul taberei." Asadar, ca sa manace acele prepelite trebuiau sa le adune (daca erau vii sa le omoare) si apoi sa le pregateasca. Dupa sapte zile, cand s-a instituit Sabatul, mana nu cadea si ei nu puteau prepara mancarea in acea zi. Pasajul dat de dvs. din Egipt nu are legatura cu saptamana de odihna. Citat:
Pai duminica este ziua Invierii, nu a rastignirii. Ziua indicata de dvs. este ziua dupa ce a fost rastignit Iisus. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca o completare, pe care nu stiu cati adventisti o stiu, ziua de sabat la evrei incepe in seara zilei de vineri si se sfarseste in seara zilei de sambata (din cate am citit pana apar trei stele pe cer). Deci adventistii oricum nu respecta nici ziua de Sabat tinuta de evrei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Tocmai. Ziua indicată de mine este sâmbăta - cea în care maica Domnului și femeile mironosițe s-au odihnit după Porunca divină (Luca 23,56). Iar ziua următoare duminica (prima zi a săptămânii) s-au dus la mormânt ca să se apuce de lucru. |
|
|||
|
|||
![]()
Am și eu o completare la ce ați spus că evreii până la Sinai nu cunoșteau săptămâna: Facerea 29,27-28. Uite că o cunoșteau!
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e nicio legatura, era doar ziua in care s-au rasculat. Si nu e intainte de Invierea Domnului, atunci cand s-a desavarsit legea? Cum puteau sa tina duminica, din moment ce nu aveau ce sa tina, adica Invierea Domnului? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiam, chiar ma gandeam ca poate tin totusi. Deci sambata seara toti adventistii se uita pe cer si numara stelele? Cand sunt trei termina sambata. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() Last edited by tricesimusquintus; 14.02.2011 at 13:38:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Conform Scripturii orice zi începe la apusul soarelui (vezi săptămâna Creației). Apariția (vizibilitatea) stelelor este o consecință a apusului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|