![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Da, bine zic "cu cat este mai curat", nu fara de pacat. Doar Iisus Hristos -Omul e fara de pacat, fara pacat originar, ca nu avea cum sa mosteneasca acest pacat de la creatie. "Nu te teme Marie, caci ai aflat har la Dumnezeu", de ce ar mai fi zis aceste cuvinte Arhanghelul Gavriil daca ea era deja fara pacat??? Care har, care mila? Citat:
Nu e o imaginatie, ce e asa greu de inteles, din moment ce se naste fara pacat, nu poate pacatui, ca si cum ar fi genetic programata. Daca ea a fost ferita de pacatul stramosesc, inseamna ca nu exista o vointa a ei, intrucat Dumnezeu o obliga astfel sa devina partasa la mantuirea noastra. Dupa cum Eva a luat parte la caderea si moartea lui Adam, tot asa Fecioara Maria a participat la intoarcerea lui la starea cea dintai. Si dupa acest har mai este numita Fiica lui Adam. Citat:
Daca nu ati auzit voi, nu inseamna ca nu a auzit nimeni. Dar sa jignesti e usor...
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu uitati ca un ortodox nu va fi niciodata de acord cu acest punct de vedere. Fecioara Maria nu a avut parte de aceeasi nastere precum Hristos. Iar in virtutea acestui adevar, nu putem spune ca ea a fost lipsita de pacatul stramosesc precum Hristos si nici ca s-a inaltat la ceruri precum a facut-o El.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"...Ceea ce esti mai cinstita decit heruvimii; si mai marita, fara asemnare, decit serafimii.CARE FARA STRICACIUNE PE DUMNEZEU CUVINTUL AI NASCUT..." De multe ori cind auzeam aceasta rugaciune, ma gindeam ca se refera si la Neprihanita Zamislire. Asa inteleg eu aceasta rugaciune. |
|
|||
|
|||
![]()
N-am avut nici o intentie. Imi cer scuze.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este bine ca ai intrebat. Altfel ramaneai nelamurita si credeai ca ortodocsii sustin aceasta idee. Diferenta mare intre ce intelegem si ceea ce este de fapt. P.S. scuze daca am intervenit si asteptai de la altcineva un raspuns.
|
||||
|
||||
![]()
Nu e cazul de scuze.
Nu stiu daca ma crezi, dar cand am citit cele scrise , m-a luat instantaneu o durere de cap de amaraciune. Pentru ca nu s-a referit la cineva anume, i-a jignit pe toti. Acesti duhovnici au avut roluri importante in trezirea multora la realitate, la credinta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar problema inovațiilor dogmatice ale BC are și alte cauze de natură istorică. Principalii ei teoreticieni au pretins că s-au inspirat din "scriitori bizantini postschismatici", adică din Sființii Grigorie Palamas, Nicoale Cabasila și Teofan al Niceei. Hermeneutica lor obtuză (a "teologilor" catolici) a fost desființată inclusiv de către părintele Stăniloae. Întreaga problematică se poate limpezi cercetând cu atenție următoarea lucrare: http://www.librariasophia.ro/carti-M....-so-3195.html Last edited by Mihailc; 04.02.2011 at 17:42:22. |
|
||||
|
||||
![]()
Și expresia "neprihănita", pe care o avem din tradiția comună liturgică, la ce se referă ? V-ați pus întrebarea aceasta ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Neprihanita zamislire nu e tot una cu imaculata conceptie? Eu asa am citit.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|