Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2011, 12:06:40
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Vad ca va inchinati mai mult la sabat si la cifra 7 decat lui Hristos.
Convenabil comentariul, vă înțeleg...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:12:07
Banned

Implicit

Citat:
Da...de aceea si aveti o consideratie netarmurita fata de cruce, cand o numiti (nu pe fatza, ci in adunarile dvs.) obiect satanic...
Nici măcar o dată n-am auzit să se numească astfel crucea (chiar în discuții private, decum în "adunări"), de unde trageți o asemenea concluzie?

Citat:
Asa este, insa daca dvs. va da DOAR o garantie, va da cam putin...
Dar, din fericire pentru ei, ortodocsilor si catolicilor le da mai mult.
Ca de inviat, vor invia absolut toate fiintele umane care au existat vreodata, indiferent de religia lor. Ce, ateii nu vor mai invia doar pentru ca nu au crezut in Inviere ??
Aveți dreptate. Mă gândeam la garanția învierii noastre spre fericirea veșnică.

Citat:
Unde ati citit dvs. aceasta enormitate (ca sa nu-i zic tampenie) despre perspectiva BO asupra Invierii si celei de a doua veniri ?
In scrierile lui E.G. White ? Ale lui Ch. T. Russel ?
Ceea ce crede BO este in cartile BO, nu in scrierile unora care nici habar nu au avut ca exista undeva BO.
N-am spus că am citit, aceasta este urmarea firească a credinței în nemurirea sufletului și a plecării "la Domnul" în momentul morții. Ce sens mai au învierea și revenirea Domnului în acest caz?

Citat:
Si le-a zis asta apostolilor care, pana la proba contrarie au fost mai aproape de Hristos decat repudiatul Miller si decat infailibila E.G. White.
Cu toate acestea, apostolii au avut convingerea că Hristos va reveni în timpul vieții lor, nu peste 2.000 de ani!

Citat:
In Scripturi scrie clar ca dupa despartirea de trup sufletul continua sa existe
Nu doar că nu scrie "clar" (dacă scria clar ați fi putut da măcar un verset), însă studiind problema în lumina întregii Scripturi, nici nu rezultă o asemenea concluzie.

Citat:
Daor nu credeti ca scena cu Lazar si bogatl nemilostiv se refera la ce va fi dupa a doua venire a lui Hristos ? Sau ca ei continuau sa se bucure sau sa sufere cu tot cu trup si DUPA moarte ?
Deviem nepermis de la subiect. Găsiți explicații detaliate pe topicul despre nemurirea sufletului.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:15:28
Banned

Implicit

Citat:
Adica, daca nu tinem sabatul, negam ca Dumnezeu e Creatorul nostru ?
Nu numai. Și când refuzăm să dăm zecime negăm calitatea de Creator a lui Dumnezeu (recunoașterea că tot ce a creat Îi aparține, inclusiv bunurile materiale), și când ne închinăm la alte persoane ori obiecte, și alte aspecte ale vieții de credință. Nu vă puteți deroba de responsabilitate ținerii sabatului, acuzându-i pe alții de fanatism.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:17:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cum sa las daca despre asta discutam de vreo cateva pagini si dvs. nu intelegeti. Eu credeam ca glumiti cand spuneati ca nu intelegeti.
Se poate ceva mai simplu: intrebati un copil mic, daca peste sapte zile e duminica, in ce zi suntem azi. Si aflat ziua cand Dumnezeu le-a dat prepelite si ei le-au gatit. E simplu ca si 1+1.
Daca spuneti la ziua de vineri ziua a sasea, asa este. Evreii numarau (cred ca sia cum) zilele infunctie de ceea ce s-a intamplat atunci in pustiu: ziua intai, ziua a doua, etc. Doar ziua a saptea are un nume, se numeste "odihna", adica Sabat. Inca o mare dovada ca de atunci au inceput sa tina saptamanile.
Consultați Enciclopedia Iudaică și vă lămuriți de unde vine termenul de shabbath și de unde provine numărătoarea zilelor săptămânii.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:24:13
Banned

Implicit

Citat:
Asta cu potopul da, dar ce legatura are cu ceva fictiva ca ziua de odihna inainte de Moise. Asta pe tot globul si in toata istoria (ca am aratat cum era la babilonieni si la egipteni) nu pare, doar la adventisti, care nici macar nu sunt un popor vechi, aparand de vreo 150 de ani.
Ați spus că nu găsim din alte surse (afară de cele adventiste) că s-au transmis povestirile de început ale lumii (din care Creația și odihna lui Dumnezeu în sabat face parte). V-am demonstrat că existe aceste surse. Și v-am dat și o sursă arheologică clară. Dvs. veniți doar cu povești.

Citat:
Cum am mai spus, ei nu aveau, dar se pare ca adventistii dupa asta se ghideaza. Deci ziua de sabat trebuie sa fie exact aceea din creatie altfel nu se mantuie.
Iarăși vorbiți doar ca să vă aflați în treabă... când am spus că ne mântuim prin ținerea sabatului?

Citat:
O fi recuperta, dar a recuperat acelasi inteval de timp? Ce insemna 10 liniute? Mi-e teama ca tot a mai ramas ceva si adventistii nu respecta exact ziua creatiei. :)
Căutați noduri în papură degeaba! Nici nu este papură aici, sunt doar paie și bârne!
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:26:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Atunci cum poti sa afirmi ca Dumnezu s-a odihnit dupa creatie in ziua sambetei cad Hristos zice ca Tatal lucreaza in zi de sambata.
Hristos nu Se referea la sabatul nr.1 al Creației (acela e clar că S-a odihnit), ci la restul sabatelor. Normal că lucrează, sâmbăta legumele nu se opresc din crescut și oamenii din respirat. Ar fi o catastrofă!

Citat:
Asta nu insemna ca Noua zi de odihna nu mai este sambata ci duminica asa cum bine zice si Pavel in Evrei 4:4-11?
Nu înseamnă deloc! Pavel nu vorbește despre schimbarea zilei săptămânale de odihnă și nici nu amintește ceva de prima zi a săptămânii. Concluzii deplasate și fără legătură cu textul biblic...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:27:32
Banned

Implicit

Citat:
Aici iarasi gresesti!In mesajul meu anterior gasesti argumentele
Nu mie să-mi aduci argumente, ci Sf. Sinod al BOR. Demonstrează-le că au greșit în recunoașterea duminicii ca prima zi a săptămânii.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:27:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Consultați Enciclopedia Iudaică și vă lămuriți de unde vine termenul de shabbath și de unde provine numărătoarea zilelor săptămânii.
Sa inteleg ca ati priceput partea cu preparatul mancarii in sabatul adventist. Ca vad ca ati comentat doar partea a doua.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:29:52
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu mie să-mi aduci argumente, ci Sf. Sinod al BOR. Demonstrează-le că au greșit în recunoașterea duminicii ca prima zi a săptămânii.
Si am explicat de vreo zece ori ca e vorba de prima zi fata de calendarul evreiesc, sa presupunem acelasi cu cel dat in pustie, in functie de caderea manei. Ca restul e fantezie adventista, cu ziua intai e exact ziua din creatie, tinuta vreo cateva mii de ani fara intrerupere.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:35:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Ați spus că nu găsim din alte surse (afară de cele adventiste) că s-au transmis povestirile de început ale lumii (din care Creația și odihna lui Dumnezeu în sabat face parte). V-am demonstrat că existe aceste surse. Și v-am dat și o sursă arheologică clară. Dvs. veniți doar cu povești.
Sa nu-mi spuneti ca va referiti iar la sursele babiloniene si accadiene, desi v-am arata negru pe alb care e adevarul, ca ei nu tineau saptamana. Si tot eu vin cu povesti! S-a inversat inversul.
Citat:
Iarăși vorbiți doar ca să vă aflați în treabă... când am spus că ne mântuim prin ținerea sabatului?
Nu stiu daca dvs. ati spus, dar cultul adventist sustine ca fara respectarea acelei porunci nu prea te poti mantui. Pentru ca trebue sa el respecti pe toate, nu? Nu poti sa le respecti pe noua, dar pe cea cu sa nu ucizi sa n-o respecti.
Citat:
Căutați noduri în papură degeaba! Nici nu este papură aici, sunt doar paie și bârne
Nu am nicio vina daca adventistii sunt fixisti si tin la ziua de sambata ca asteapta si asfintitul ca sa nu calculeze cumva vreo ora in plus sau minus.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11