![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Soarele , luna, stelele au fost create in a 4-a zi. Deci, cand sunteti in dificultate, nu mai aveti altceva de spus decat ca-l credeti pe Dumnezeu. Pentru dvs., Dumnezeu e limitat doar la cat scrie in Biblie... norocul dvs. Pentru altii, Dumnezeu nu e limitat... ghinionul lor... Uite ca Dumnezeu nu se limiteaza la sabatul iudaic... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar, din fericire pentru ei, ortodocsilor si catolicilor le da mai mult. Ca de inviat, vor invia absolut toate fiintele umane care au existat vreodata, indiferent de religia lor. Ce, ateii nu vor mai invia doar pentru ca nu au crezut in Inviere ?? Citat:
In scrierile lui E.G. White ? Ale lui Ch. T. Russel ? Ceea ce crede BO este in cartile BO, nu in scrierile unora care nici habar nu au avut ca exista undeva BO. Pana una alta, cei inselati (cu Biblia in mana) au fost intemeietorii adventismului, care fiind robiti Vechiului Testament, au calculat "adventul" (in BO ii zice Parousia) dupa cifrele din cartea profetului Daniel, lasand deoparte ceea ce a spus Hristos, ca "despre ceasul si ziua aceea nu stie nimeni", si ca "nu este al vostru sa stiti anii si vremile". Si le-a zis asta apostolilor care, pana la proba contrarie au fost mai aproape de Hristos decat repudiatul Miller si decat infailibila E.G. White. Cat despre nemurirea sufletului... din punctul dvs. de vedere, sufletul e distructibil. Asa e mai comod, pentru elimina multe batai de cap. In Scripturi scrie clar ca dupa despartirea de trup sufletul continua sa existe ( la invierile facute de Hristos, sufletul SE INTOARCE in trup; de unde se intoarce ? din nimic ?) si ca este judecat de Dumnzeu si randuit la osanda sau la odihna cu Dumnezeu, in functie de relatia sa cu Dumnezeu si cu oamenii. Daor nu credeti ca scena cu Lazar si bogatl nemilostiv se refera la ce va fi dupa a doua venire a lui Hristos ? Sau ca ei continuau sa se bucure sau sa sufere cu tot cu trup si DUPA moarte ? Si ar mai fi multe, dar stiu ca va cauzeaza indigestie cerebrala... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica, daca nu tinem sabatul, negam ca Dumnezeu e Creatorul nostru ? Si musulmanii il recunosc pe Dumnezeu drept Creator al nostru, si nu poate fi infirmat acest lucru din cauza ca ei nu tin sabatul dvs. Remarc ca pentru dvs. totul se invarte in jurul sabatului: credinta in Dumnezeu se verifica prin sabat, faptele bune depind de tinerea sabatului, crestinismul sta sau cade nu cu Invierea lui Hristos, ci cu sabatul, etc. De fapt, facem parte din doua lumi diferite: una a adorarii sabatului, alta a adorarii lui Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Manuscrisele originale ale Bibliei nu au fost scrise direct de degetul lui Dumnezeu, precum acele porunci pe tablele de piatra. Deci, manuscrisele acelea nu sunt pe acelasi nivel cu tablele de piatra, fiindca nu le-a inscriptionat degetul lui Dumnezeu, ci niste oameni. De acord ? Daca va agatati de manuscrisele originale, o sa vedeti dvs. ce o sa iasa : nu stiti de unde aveti de fapt Biblia, din moment ce nu aveti originalele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se poate ceva mai simplu: intrebati un copil mic, daca peste sapte zile e duminica, in ce zi suntem azi. Si aflat ziua cand Dumnezeu le-a dat prepelite si ei le-au gatit. E simplu ca si 1+1. Daca spuneti la ziua de vineri ziua a sasea, asa este. Evreii numarau (cred ca sia cum) zilele infunctie de ceea ce s-a intamplat atunci in pustiu: ziua intai, ziua a doua, etc. Doar ziua a saptea are un nume, se numeste "odihna", adica Sabat. Inca o mare dovada ca de atunci au inceput sa tina saptamanile. Citat:
Dvs. ati spus-o primul, desi din punct de vedere ortodox neoprotestantii sunt cei ce fac asta (referitor la Maica Domnului). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Uitati, alta problema: ce fac eschimosii, la unii e zi lase luni. :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.După acestea era o sărbătoare a iudeilor și Iisus S-a suit la Ierusalim. 2. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, era o scăldătoare, care pe evreiește se numește Vitezda, având cinci pridvoare. 3. În acestea zăceau mulțime de bolnavi, orbi, șchiopi, uscați, așteptând mișcarea apei. 4. Căci un înger al Domnului se cobora la vreme în scăldătoare și tulbura apa și cine intra întâi, după tulburarea apei, se făcea sănătos, de orice boală era ținut. 5. Și era acolo un om, care era bolnav de treizeci și opt de ani. 6. Iisus, văzându-l pe acesta zăcând și știind că este așa încă de multă vreme, i-a zis: Voiești să te faci sănătos? 7. Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea. 8. Iisus i-a zis: Scoală-te, ia-ți patul tău și umblă. 9. Și îndată omul s-a făcut sănătos, și-a luat patul și umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă. 10. Deci ziceau iudeii către cel vindecat: Este zi de sâmbătă și nu-ți este îngăduit să-ți iei patul. 11. El le-a răspuns: Cel ce m-a făcut sănătos, Acela mi-a zis: Ia-ți patul și umblă. 12. Ei l-au întrebat: Cine este omul care ți-a zis: Ia-ți patul tău și umblă? 13. Iar cel vindecat nu știa cine este, căci Iisus se dăduse la o parte din mulțimea care era în acel loc. 14. După aceasta Iisus l-a aflat în templu și i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ceva mai rău. 15. Atunci omul a plecat și a spus iudeilor că Iisus este Cel ce l-a făcut sănătos. 16. Pentru aceasta iudeii prigoneau pe Iisus și căutau să-L omoare, că făcea aceasta sâmbăta. 17. Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez. 18. Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu. 19. A răspuns Iisus și le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai. Ce spune Mantuitorul in legatura cu ziua sambetei: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez" si "Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai".Atunci cum poti sa afirmi ca Dumnezu s-a odihnit dupa creatie in ziua sambetei cad Hristos zice ca Tatal lucreaza in zi de sambata.Asta nu insemna ca Noua zi de odihna nu mai este sambata ci duminica asa cum bine zice si Pavel in Evrei 4:4-11? |
|
||||
|
||||
![]()
Aici iarasi gresesti!In mesajul meu anterior gasesti argumentele
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu v-ați gândit că poate chiar de aceea se folosesc aceste expresii. Dacă scria "a fost un apus și apoi un răsărit" aveați motive mai mari să vă demonstrați scepticismul.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|