Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2011, 08:46:48
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Aceste întrebări lăsați-le să le pună un ateu, nu dvs. Dacă Dumnezeu spune că "a fost o seară și apoi o dimineață" în dreptul zilelor Creației, eu Îl cred. Altfel putem să credem orice: că zilele au fost de fapt ere geologice, ori că totul e un mit.
Zice ca a fost seara si dimineata, NU zice de nici un apus sau rasarit.
Soarele , luna, stelele au fost create in a 4-a zi.

Deci, cand sunteti in dificultate, nu mai aveti altceva de spus decat ca-l credeti pe Dumnezeu.
Pentru dvs., Dumnezeu e limitat doar la cat scrie in Biblie... norocul dvs.
Pentru altii, Dumnezeu nu e limitat... ghinionul lor... Uite ca Dumnezeu nu se limiteaza la sabatul iudaic...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 08:48:39
Senior Member

Implicit

Citat:
De fapt, e mult mai complicat și mai grav. Călcând și bagatelizând ziua sfințită și binecuvântată de Dumnezeu la Creație, Îi contestăm chiar calitatea de Creator. Pecetea dumnezeiască a desăvârșirii, El a pus-o în întreaga Creație: 7 zile, 7 culori de bază, 7 sunete, 7 forme de cristalizare, 7 proporții în corpul uman (și multe altele), însă toate acestea sunt rod al întâmplării probabil...
Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Dumnezeu ar fi sfințit și binecuvântat ziua întâia a săptămânii? Cu siguranță, diavolul găsea motive să conteste și să caute "argumente" pentru altă zi...

Recunoscând sabatul ca monument al Creației, implicit Îl recunoaștem pe Dumnezeu ca Creator al nostru. Mă întreb dacă ați postat la mișto frazele de mai sus, ori chiar nu v-ați dat seama ce adevăr mare ziceți...
În fața valului de nou ateism, Dumnezeu are o solie clară pentru cei ce se vor creștini adevărați:

6. Și am văzut apoi alt înger, care zbura prin mijlocul cerului, având să binevestească Evanghelia veșnică celor ce locuiesc pe pământ și la tot neamul și seminția și limba și poporul,
7. Zicând cu glas puternic: Temeți-vă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor.
Apocalips 14

Comparați vă rog cuvintele acestei Evanghelii cu cuvintele poruncii a IV-a din Decalog și constatați cât ne-am depărtat de închinarea la Creatorul nostru!
Vad ca va inchinati mai mult la sabat si la cifra 7 decat lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 10:00:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Toate aceste panseuri sunt legate de un fals argument al duminicii. Argumentul Învierii este foarte subțire pentru serbarea duminicii. În primul rând pentru că adevăratul izvor al mântuirii este Crucea lui Hristos, Jertfa Sa. Dacă prin absurd, Dumnezeu ar fi cerut schimbarea zilei de odihnă, ar fi trebuit să se propună Ziua Jertfirii - vinerea, nu Ziua Învierii.
Da...de aceea si aveti o consideratie netarmurita fata de cruce, cand o numiti (nu pe fatza, ci in adunarile dvs.) obiect satanic...

Citat:
Învierea lui Hristos ne dă garanția învierii noastre (1 Cor.15,20),
Asa este, insa daca dvs. va da DOAR o garantie, va da cam putin...

Dar, din fericire pentru ei, ortodocsilor si catolicilor le da mai mult.
Ca de inviat, vor invia absolut toate fiintele umane care au existat vreodata, indiferent de religia lor. Ce, ateii nu vor mai invia doar pentru ca nu au crezut in Inviere ??

Citat:
însă din perspectiva BO Învierea Domnului și Revenirea Lui sunt inutile. Dacă sufletul nu moare, iar noi oricum "mergem la Domnul", ce rost mai are Revenirea lui Hristos și învierea celor adormiți ca să-i ducă la El? Aceștia oricum se presupune că sunt deja "la El"...
Unde ati citit dvs. aceasta enormitate (ca sa nu-i zic tampenie) despre perspectiva BO asupra Invierii si celei de a doua veniri ?
In scrierile lui E.G. White ? Ale lui Ch. T. Russel ?
Ceea ce crede BO este in cartile BO, nu in scrierile unora care nici habar nu au avut ca exista undeva BO.

Pana una alta, cei inselati (cu Biblia in mana) au fost intemeietorii adventismului, care fiind robiti Vechiului Testament, au calculat "adventul" (in BO ii zice Parousia) dupa cifrele din cartea profetului Daniel, lasand deoparte ceea ce a spus Hristos, ca "despre ceasul si ziua aceea nu stie nimeni", si ca "nu este al vostru sa stiti anii si vremile".
Si le-a zis asta apostolilor care, pana la proba contrarie au fost mai aproape de Hristos decat repudiatul Miller si decat infailibila E.G. White.

Cat despre nemurirea sufletului... din punctul dvs. de vedere, sufletul e distructibil. Asa e mai comod, pentru elimina multe batai de cap.

In Scripturi scrie clar ca dupa despartirea de trup sufletul continua sa existe ( la invierile facute de Hristos, sufletul SE INTOARCE in trup; de unde se intoarce ? din nimic ?) si ca este judecat de Dumnzeu si randuit la osanda sau la odihna cu Dumnezeu, in functie de relatia sa cu Dumnezeu si cu oamenii.
Daor nu credeti ca scena cu Lazar si bogatl nemilostiv se refera la ce va fi dupa a doua venire a lui Hristos ? Sau ca ei continuau sa se bucure sau sa sufere cu tot cu trup si DUPA moarte ?

Si ar mai fi multe, dar stiu ca va cauzeaza indigestie cerebrala...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 10:13:32
Senior Member

Implicit

Citat:
Recunoscând sabatul ca monument al Creației, implicit Îl recunoaștem pe Dumnezeu ca Creator al nostru.
Constat ca din punct de vedere axiologic si ontologic, esenta crestinismului dvs. este sabatul.
Adica, daca nu tinem sabatul, negam ca Dumnezeu e Creatorul nostru ?
Si musulmanii il recunosc pe Dumnezeu drept Creator al nostru, si nu poate fi infirmat acest lucru din cauza ca ei nu tin sabatul dvs.

Remarc ca pentru dvs. totul se invarte in jurul sabatului: credinta in Dumnezeu se verifica prin sabat, faptele bune depind de tinerea sabatului, crestinismul sta sau cade nu cu Invierea lui Hristos, ci cu sabatul, etc.
De fapt, facem parte din doua lumi diferite: una a adorarii sabatului, alta a adorarii lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 10:20:49
Senior Member

Implicit

Citat:

Cam riscantă linia aceasta de gândire... Aveți curajul s-o aplicați și dispărutelor manuscrise originale ale Bibliei să vedeți ce iasă?
De ce faceti alaturari fortate ??
Manuscrisele originale ale Bibliei nu au fost scrise direct de degetul lui Dumnezeu, precum acele porunci pe tablele de piatra.
Deci, manuscrisele acelea nu sunt pe acelasi nivel cu tablele de piatra, fiindca nu le-a inscriptionat degetul lui Dumnezeu, ci niste oameni. De acord ?
Daca va agatati de manuscrisele originale, o sa vedeti dvs. ce o sa iasa : nu stiti de unde aveti de fapt Biblia, din moment ce nu aveti originalele.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 14:49:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
OK, dar lăsați și dumneavoastră povestea cu gătitul prepelițelor în sabat. Nu scrie așa ceva și în plus se știe că prepelițele fripte zboară o dată la 5.000 de ani!
Acum lăsând gluma deoparte, mai aflați o noutate. În versetul 5 (Ieșirea 16,5) apare pentru prima dată de la Facerea 1,31 o expresie ce desemna la evrei ziua de vineri: [יוׄם השׅשּׅי] yowm shishshiy. Probabil de aici deduceți dvs. că au "gătit" prepelițe în sabat. Indicația nu era să numere șase zile de la prepelițe până la Ziua Pregătirii, ci ca în ziua de vineri să culeagă de două ori mai multă mană.
Cum sa las daca despre asta discutam de vreo cateva pagini si dvs. nu intelegeti. Eu credeam ca glumiti cand spuneati ca nu intelegeti.
Se poate ceva mai simplu: intrebati un copil mic, daca peste sapte zile e duminica, in ce zi suntem azi. Si aflat ziua cand Dumnezeu le-a dat prepelite si ei le-au gatit. E simplu ca si 1+1.
Daca spuneti la ziua de vineri ziua a sasea, asa este. Evreii numarau (cred ca sia cum) zilele infunctie de ceea ce s-a intamplat atunci in pustiu: ziua intai, ziua a doua, etc. Doar ziua a saptea are un nume, se numeste "odihna", adica Sabat. Inca o mare dovada ca de atunci au inceput sa tina saptamanile.
Citat:
Ziua întâia a săptămânii venise încă din seara zilei de sâmbătă. Modelul biblic de calculare a începutului de zi este apusul de soare, nu orologiul Vaticanului care arată ora 0. Creștinii au început să socotească ziua de la miezul nopții, secole mai târziu.
Corect, si ce e cu asta? Din cate stiu Iisus a fost rastignit vinerea, inainte de Sabat. Si a inviat duminca. Deci toti tineau sabatul evreiesc, e normal.
Citat:
Fără supărare, nici nu vă bag în seamă fraza aceasta
Dvs. ati spus-o primul, desi din punct de vedere ortodox neoprotestantii sunt cei ce fac asta (referitor la Maica Domnului).
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 14:58:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Găsim și din alte surse. Exemplu povestirea potopului găsită la popoare total izolate de grupul euro-asiatic. Știți ce este cu adevărat interesant? Faptul că se arată neîncredere în fapte transmise din generație în generație, deși acestea sunt raportate de Biblie; în schimb se acordă tot creditul unor basme ale Sfintei Tradiții ce nu apar de fel în Scriptură!
Asta cu potopul da, dar ce legatura are cu ceva fictiva ca ziua de odihna inainte de Moise. Asta pe tot globul si in toata istoria (ca am aratat cum era la babilonieni si la egipteni) nu pare, doar la adventisti, care nici macar nu sunt un popor vechi, aparand de vreo 150 de ani.
Citat:
Urâtă suspiciune! Ce vreți să insinuați, că Dumnezeu l-ar fi mințit pe Adam?
De ce sa-l minta, unde scrie ca i-ar fi spus, ca sa-l minta. Ca el apare doar in ziua a sasea, nu avea cum sa stie de la sine.
Citat:
Domnule, nu înțelegi că evreii nu aveau ceasuri electronice, ei se ghidau după apusul soarelui în calcularea zilei!? Totuși, pentru liniștea dumitale, "decalajul" acela a fost recuperat (4 Regi 20,10-11
Cum am mai spus, ei nu aveau, dar se pare ca adventistii dupa asta se ghideaza. Deci ziua de sabat trebuie sa fie exact aceea din creatie altfel nu se mantuie. O fi recuperta, dar a recuperat acelasi inteval de timp? Ce insemna 10 liniute? Mi-e teama ca tot a mai ramas ceva si adventistii nu respecta exact ziua creatiei. :)
Uitati, alta problema: ce fac eschimosii, la unii e zi lase luni. :)
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 13:42:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Oricât vi s-ar părea că Sf. Pavel aiurează, el vorbește despre odihnă/odihna spirituală a mântuirii și nu de odihna sabatului zilei a șaptea. Vi se pare că în Evrei 4 "se insistă pe tema „zilei de odihnă”", deoarece traducerea ortodoxă a fost voit coruptă. Încercați să urmăriți și versiunea Bibliei Ortodoxe Grecești, pentru că observ, cunoașteți greaca. Poate dă Domnul ca să se facă corectură și în acest sens, corectura zilei întâi a săptămânii (duminica) făcându-se tot după modelul Bisericii Ortodoxe Grecești.
Prietene Tricesimusquintus ai citit biblia?Ai citit evenghelia lui Ioan?Daca nu, iti recomand capitolul 5, in special versetele 1-19.Ti le postez eu aici:
1.După acestea era o sărbătoare a iudeilor și Iisus S-a suit la Ierusalim.

2. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, era o scăldătoare, care pe evreiește se numește Vitezda, având cinci pridvoare.

3. În acestea zăceau mulțime de bolnavi, orbi, șchiopi, uscați, așteptând mișcarea apei.

4. Căci un înger al Domnului se cobora la vreme în scăldătoare și tulbura apa și cine intra întâi, după tulburarea apei, se făcea sănătos, de orice boală era ținut.

5. Și era acolo un om, care era bolnav de treizeci și opt de ani.

6. Iisus, văzându-l pe acesta zăcând și știind că este așa încă de multă vreme, i-a zis: Voiești să te faci sănătos?

7. Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea.

8. Iisus i-a zis: Scoală-te, ia-ți patul tău și umblă.

9. Și îndată omul s-a făcut sănătos, și-a luat patul și umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă.

10. Deci ziceau iudeii către cel vindecat: Este zi de sâmbătă și nu-ți este îngăduit să-ți iei patul.

11. El le-a răspuns: Cel ce m-a făcut sănătos, Acela mi-a zis: Ia-ți patul și umblă.

12. Ei l-au întrebat: Cine este omul care ți-a zis: Ia-ți patul tău și umblă?

13. Iar cel vindecat nu știa cine este, căci Iisus se dăduse la o parte din mulțimea care era în acel loc.

14. După aceasta Iisus l-a aflat în templu și i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ceva mai rău.

15. Atunci omul a plecat și a spus iudeilor că Iisus este Cel ce l-a făcut sănătos.

16. Pentru aceasta iudeii prigoneau pe Iisus și căutau să-L omoare, că făcea aceasta sâmbăta.

17. Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez.

18. Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.

19. A răspuns Iisus și le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai.
Ce spune Mantuitorul in legatura cu ziua sambetei: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez" si "Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai".Atunci cum poti sa afirmi ca Dumnezu s-a odihnit dupa creatie in ziua sambetei cad Hristos zice ca Tatal lucreaza in zi de sambata.Asta nu insemna ca Noua zi de odihna nu mai este sambata ci duminica asa cum bine zice si Pavel in Evrei 4:4-11?
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 08:43:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Duminica, pentru că a fost prima zi a săptămânii Creației. Pentru același motiv, sâmbăta este ziua a șaptea a săptămânii - deci ziua de odihnă sfințită și binecuvântată de Dumnezeu.
Aici iarasi gresesti!In mesajul meu anterior gasesti argumentele
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 12:06:10
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Zice ca a fost seara si dimineata, NU zice de nici un apus sau rasarit.
Soarele , luna, stelele au fost create in a 4-a zi.
Nu v-ați gândit că poate chiar de aceea se folosesc aceste expresii. Dacă scria "a fost un apus și apoi un răsărit" aveați motive mai mari să vă demonstrați scepticismul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11