![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.După acestea era o sărbătoare a iudeilor și Iisus S-a suit la Ierusalim. 2. Iar în Ierusalim, lângă Poarta Oilor, era o scăldătoare, care pe evreiește se numește Vitezda, având cinci pridvoare. 3. În acestea zăceau mulțime de bolnavi, orbi, șchiopi, uscați, așteptând mișcarea apei. 4. Căci un înger al Domnului se cobora la vreme în scăldătoare și tulbura apa și cine intra întâi, după tulburarea apei, se făcea sănătos, de orice boală era ținut. 5. Și era acolo un om, care era bolnav de treizeci și opt de ani. 6. Iisus, văzându-l pe acesta zăcând și știind că este așa încă de multă vreme, i-a zis: Voiești să te faci sănătos? 7. Bolnavul I-a răspuns: Doamne, nu am om, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa; că, până când vin eu, altul se coboară înaintea mea. 8. Iisus i-a zis: Scoală-te, ia-ți patul tău și umblă. 9. Și îndată omul s-a făcut sănătos, și-a luat patul și umbla. Dar în ziua aceea era sâmbătă. 10. Deci ziceau iudeii către cel vindecat: Este zi de sâmbătă și nu-ți este îngăduit să-ți iei patul. 11. El le-a răspuns: Cel ce m-a făcut sănătos, Acela mi-a zis: Ia-ți patul și umblă. 12. Ei l-au întrebat: Cine este omul care ți-a zis: Ia-ți patul tău și umblă? 13. Iar cel vindecat nu știa cine este, căci Iisus se dăduse la o parte din mulțimea care era în acel loc. 14. După aceasta Iisus l-a aflat în templu și i-a zis: Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu-ți fie ceva mai rău. 15. Atunci omul a plecat și a spus iudeilor că Iisus este Cel ce l-a făcut sănătos. 16. Pentru aceasta iudeii prigoneau pe Iisus și căutau să-L omoare, că făcea aceasta sâmbăta. 17. Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez. 18. Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu. 19. A răspuns Iisus și le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai. Ce spune Mantuitorul in legatura cu ziua sambetei: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez" si "Adevărat, adevărat zic vouă: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu va vedea pe Tatăl făcând; căci cele ce face Acela, acestea le face și Fiul întocmai".Atunci cum poti sa afirmi ca Dumnezu s-a odihnit dupa creatie in ziua sambetei cad Hristos zice ca Tatal lucreaza in zi de sambata.Asta nu insemna ca Noua zi de odihna nu mai este sambata ci duminica asa cum bine zice si Pavel in Evrei 4:4-11? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu înseamnă deloc! Pavel nu vorbește despre schimbarea zilei săptămânale de odihnă și nici nu amintește ceva de prima zi a săptămânii. Concluzii deplasate și fără legătură cu textul biblic... |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=tricesimusseptimus;338751]Hristos nu Se referea la sabatul nr.1 al Creației (acela e clar că S-a odihnit), ci la restul sabatelor. Normal că lucrează, sâmbăta legumele nu se opresc din crescut și oamenii din respirat. Ar fi o catastrofă!
Pretene,nu stiam ca omul cand respira, insemna ca "lucreza"! Referitor la mesajul meu anterior: faptul ca Hristos a vindecat ologul in zi de sambata nu insemna ca a "lucrat" in ziua odihnei (Ioan 5:1-19).Dar tot el i-a zis celui vindecat sa-si ia patul .Acest lucru nu incalca ziua odihnei si anume ati cara patul?Este stiut ca in ziua odihnei omul nu avea voie nici macar sa culeaga un mar din copac pentru al manca sau sa-ti aprinzi focul cu lemne pentru ati incalzi mancarea.Nu a omorat Moise un om cu pietre cand l-a gasit adunand lemne in ziua odihnei? Totusi Hristos Faptul ca Hristos dezlega sambata arata a pregatit o alta zi de odihna in noul legamant |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moise l-a omorat pentru ca batea pe un evreu. "11. Iar după multă vreme, când se făcuse mare, Moise a ieșit la fiii lui Israel, frații săi, și a văzut muncile lor cele grele. Cu prilejul acesta a văzut el pe un egiptean că bătea pe un evreu dintre fiii lui Israel, frații săi; 12. Și căutând încoace și încolo și nevăzând pe nimeni, el a ucis pe egiptean și l-a ascuns în nisip." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar în ziua a șasea adunară de două ori mai multă: câte două omere de fiecare. Și au venit toate căpeteniile adunării să-l înștiințeze pe Moise. Iar Moise le-a zis: "Iată ce a zis Domnul: Mâine e odihnă, odihna cea sfântă în cinstea Domnului; ce trebuie copt coaceți, ce trebuie fiert, fierbeți astăzi, și ce va rămâne, păstrați pe a doua zi!" Iar in legatura cu omul ucis cu pietre de Moise pentru calcarea zilei de odihna iata versetele: Când se aflau fiii lui Israel în pustiu, au găsit un om adunând lemne în ziua odihnei; Și cei ce l-au găsit adunând lemne în ziua odihnei l-au adus la Moise și Aaron și la toată obștea fiilor lui Israel; Și l-au pus sub pază, pentru că nu era încă hotărât ce să facă cu el. Atunci a zis Domnul către Moise: "Omul acesta să moară; să fie ucis cu pietre de către toată obștea fiilor lui Israel, afară din tabără!" L-au scos deci toată obștea fiilor lui Israel afară din tabără și l-au ucis cu pietre toată obștea, afară din tabără, cum poruncise Domnul lui Moise. Numerii 15:32-36 |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar dacă ar fi așa cum spuneți, nu e suficient pentru dvs. că Hristos a ținut sâmbăta? A fost tot o "tâmpenie" din partea Lui că avea obiceiul (Luc.4,16) să țină sâmbăta?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca va lipseste orientarea temporala. Last edited by AlinB; 21.02.2011 at 19:36:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai degraba e o presupunere
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu "arată" deloc! Pentru aceasta ar fi trebuit mai întâi să desființeze Legea Decalogului, lucru ce nu l-a făcut. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|