Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2009, 02:52:38
valy72001
Guest

Implicit

B][quote=moshu;191969]
Asta nu e amuzant... Aici te-as intreba la fel cum m-ai intrebat si tu pe mine: unde scrie asta in biblie, sau cand o spune Iisus? (Vorbesc de jertfe) Voi, adventistii, tineti Biblia, nu? Ceea ce am scris mai sus, legile acelea de jertfe, erau porunci date de Domnul (porunci care eu cred ca sunt vesnice, nu?). unde scrie in Biblie ca a zis Domnul ca acestea sa nu le mai tineti? Ce autoritate a sters vesnicia acestor porunci?

3El, care este oglindirea slavei Lui și întipărirea Ființei Lui, și care ține toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui, a făcut curățirea păcatelor, și a șezut la dreapta Măririi în locurile prea înalte,

14Astfel, fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - să rămânem tari în mărturisirea noastră.

12În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți."

Dar Acela, pe care L-a înviat Dumnezeu, n-a văzut putrezirea.

38Să știți dar, fraților, că în El vi se vestește iertarea păcatelor

39și oricine crede, este iertat prin El de toate lucrurile de care n-ați putut fi iertați prin Legea lui Moise.

12Pe când era Galion cârmuitor al Ahaiei, Iudeii s-au ridicat cu un gând împotriva lui Pavel, l-au dus înaintea scaunului de judecată,

13și au zis: "Omul acesta ațâță pe oameni să se închine lui Dumnezeu într-un fel care este împotriva Legii."

14Pavel voia să înceapă vorba, când Galion a zis Iudeilor: "Dacă ar fi vorba de vreo faptă rea sau de vreo blestemăție, v-aș asculta după cuviință, Iudeilor!

Fapt 23.29;Fapt 25.11-19;

15Dar dacă este vorba de neînțelegeri asupra unui cuvânt, asupra unor nume și asupra Legii voastre, treaba voastră: eu nu vreau să fiu judecător peste aceste lucruri."

28și au început să strige: "Bărbați Israeliți, dați ajutor! Iată omul, care propovăduiește pretutindeni și în toată lumea împotriva norodului, împotriva Legii și împotriva locașului acestuia; ba, încă a vârât și pe niște Greci în Templu, și a spurcat acest locaș sfânt."

3Atunci Pavel i-a zis: "Te va bate Dumnezeu, perete văruit! Tu șezi să mă judeci după Lege, și poruncești să mă lovească, împotriva Legii!" 29Am găsit că era pârât pentru lucruri privitoare la Legea lor, dar că nu săvârșise nici o nelegiuire, care să fie vrednică de moarte sau de lanțuri.

29Am găsit că era pârât pentru lucruri privitoare la Legea lor, dar că nu săvârșise nici o nelegiuire, care să fie vrednică de moarte sau de lanțuri.

14Îți mărturisesc că slujesc Dumnezeului părinților mei după Calea, pe care ei o numesc partidă; eu cred tot ce este scris în Lege și în Prooroci,

8Pavel a început să se apere, și a zis: "N-am păcătuit cu nimic, nici împotriva Legii Iudeilor, nici împotriva Templului, nici împotriva Cezarului."

12Pentru că, [u]odată schimbată preoția, [/U]trebuia numaidecât să aibă loc și o schimbare a Legii. 13În adevăr, Acela despre care sunt zise aceste lucruri, face parte dintr-o altă seminție, din care nimeni n-a slujit altarului.

15Lucrul acesta se face și mai luminos când vedem ridicându-se, după asemănarea lui Melhisedec, un alt preot,

16pus nu prin legea unei porunci pământești, ci prin puterea unei vieți nepieritoare.

17Fiindcă iată ce se mărturisește despre El: "Tu ești preot în veac, după rânduiala lui Melhisedec".

18Astfel, pe deoparte, se desființează aici o poruncă de mai înainte, din pricina neputinței și zădărniciei ei -

19căci Legea n-a făcut nimic desăvârșit - și pe de alta, se pune în loc o nădejde mai bună, prin care ne apropiem de Dumnezeu.

24Dar El, fiindcă rămâne "în veac", are o preoție, care nu poate trece de la unul la altul.
25De aceea și poate să mântuiască în chip desăvârșit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăiește pururea ca să mijlocească pentru ei.

27care n-are nevoie, ca ceilalți mari preoți, să aducă jertfe în fiecare zi, întâi pentru păcatele sale, și apoi pentru păcatele norodului, căci lucrul acesta l-a făcut odată pentru totdeauna, când S-a adus jertfă pe Sine însuși.

4Dacă ar fi pe pământ, nici n-ar mai fi preot, fiindcă sunt cei ce aduc darurile după Lege. 5Ei fac o slujbă, care este chipul și umbra lucrurilor cerești, după poruncile primite de Moise de la Dumnezeu, când avea să facă cortul: "Ia seama", i s-a zis, "să faci totul după chipul care ți-a fost arătat pe munte".

Recomand citirea integrala a Epistolei catre Evrei. Observati accentul vechiului legamant, a vechii Legi, care privea curatirea pacatelor. Dupa vechea Lege curatirea pacatelor se facea prin jertfe de animale si exista un intreg ceremonial si un set intreg de obiecte de cult. Dupa Noua Lege suntem curatiti de pacat intr-un alt mod. Asta isi doreste cartea adresata Evreilor sa dmonstreze.
Curatirea de pacat.

12Așa că Legea, negreșit, este sfântă, și porunca este sfântă, dreaptă și bună

In contextul pacatului Isus a explicat si a intarit Decalogul :
17. Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa implinesc.
18. Caci adevarat zic voua: Inainte de a trece cerul si pamantul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pana ce se vor face toate.
19. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in imparatia cerurilor; iar cel ce va face si va invata, acesta mare se va chema in imparatia cerurilor.

21. Ati auzit ca s-a zis celor de demult: “Sa nu ucizi”; iar cine va ucide, vrednic va fi de osanda.
22. Eu insa va spun voua: Ca oricine se manie pe fratele sau vrednic va fi de osanda; si cine va zice fratelui sau: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.

27. Ati auzit ca s-a zis celor de demult: “Sa nu savarsesti adulter”.

Prin jertfa Domnului nostru Isus Hristos s-a anulat Legea jertfelor pentru pacat, ea fiind implinita, insa oglinda care te arata cat de pacatos esti (DECALOGUL) a ramas in picioare.
20. Pentru ca din faptele Legii nici un om nu se va indrepta inaintea Lui, caci prin Lege vine cunostinta pacatului.

Legea jertfelor (mai intai a Vechiului Legamant apoi prin Isus a Noului Legamant) ramane deci in picioare, exact cum a spus ”fratele MOSHU”.
Vechi 17.12.2009, 10:37:39
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Da, simplu. Primele patru porunci (între care și cea referitoare la ținerea sabatului) se referă la iubirea față de Dumnezeu, iar următoarele șase la iubirea față de aproapele. Aceasta este Legea Iubirii.
Si unde scrie ca Legea Iubirii sunt aceste porunci?
Vechi 17.12.2009, 11:11:26
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ținem aceeași zi de odihnă ca Iisus Hristos. El S-a odihnit sâmbătă la Creație, S-a odihnit sâmbăta cât a fost pe pământ și S-a odihnit sâmbăta în mormânt înainte de Înviere. Suficiente motive pentru orice om cu temere de Dumnezeu (evreu, creștin sau musulman) să se odihnească sâmbăta.
Adica pe care Iisus nu o tinea?Iisus Hristos nu tinea Sabatul si l-a dezlegat de mai multe ori.

S-a odihnit sâmbăta la creație?Unde scrie asta?Hristos in timpul mortii sale si-a continuat activitatea mantuirii in locuinta mortilor.

Pentru hoinarul , Sabat = odihna , sambata este doar numele unei zile.Acum nu mai stii romaneshte?De cand in romaneste sambata e sinonim cu odihna , sau invers?

Tineti voi odihna evreilor sau odihna crestinilor, daca nu care odihna o tineti, a cui?
Vechi 17.12.2009, 11:13:15
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

tricesimusseptimus si valy72001, este incredibil cata ilogicitate pot avea unii oameni. Voi insasi spuneti de reformularea Legii Vechi, de noua lege a lui Hristos, de implinirea si luarea sfarsit a Legii Vechi, si tot ramaneti la tinerea sabatului. Este senzational. Voi adventistii, daca luati un capitol sau o tema anume, sunteti in stare sa descoperiti cele mai profunde intelesesuri si adevaruri (ceea ce e bine, totusi); insa, cum le puneti toate laolalta, in intelegere unitara, rezulta un sofism.

Inca o data, multumesc tricesimusseptimus, pentru lamuririle tale, si tie, valy72001, care ai furnizat un material potrivit, toate acestea lucruri nu au facut decat sa... demonteze, practic, sabatul, ca lege veche a evreilor. tricesimusseptimus, te-am adus exact unde am vrut, cu deosebirea ca nu mi-a reusit pe deplin, dat fiind ca tu nu mi-ai raspuns concret de ce nu esti crestat la putzuca.

danutz si dani si alti dani: nu are rost sa incercati sa ii contraziceti; lasat-i sa se contrazica ei insasi. Daca nu ma credeti, cititi ultimele lor doua posturi, mai ales cel al lui valy72001. Contine un material suficient pentru demontarea unei zile de odihne nedesavarsite pana la Hristos.

19căci Legea n-a făcut nimic desăvârșit - și pe de alta, se pune în loc o nădejde mai bună, prin care ne apropiem de Dumnezeu.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 17.12.2009 at 11:16:11.
Vechi 17.12.2009, 11:15:00
Senior Member

Implicit

[ In ] Evanghelia după Ioan
[ Cap. 5 ] Vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Betezda. Iisus vorbește despre puterea Sa dumnezeiască.
...
16 Și pentru aceasta Îl prigoneau Iudeii și căutau să-L omoare, că făcea acestea sâmbăta.
17 Iar Iisus le-a răspuns: „Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez“.
18 Deci pentru aceasta căutau și mai mult Iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.
19 Dar Iisus le-a răspuns și le-a zis: „Adevăr, adevăr vă spun: Fiul nu poate să facă nimic de la Sine, dacă nu-L va vedea pe Tatăl făcând; căci pe cele ce le face El, pe acestea și Fiul asemenea le face.
...
46 Că dacă l-ați crede pe Moise, M'ați crede și pe Mine, fiindcă el despre Mine a scris.
47 Iar dacă celor scrise de el nu le dați crezare, cum veți crede în cuvintele Mele?“
Vechi 17.12.2009, 11:21:51
Senior Member

Implicit

Evanghelia după Matei
[ Cap. 11 ] Trimișii lui Ioan Botezătorul. Mărturia lui Iisus despre Ioan. Cetățile nepocăite. Laudă Tatălui. Chemarea către cei împovărați.

28 Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați, și Eu vă voi odihni!
29 Luați jugul Meu asupra voastră; și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima, și veți afla odihnă sufletelor voastre!
30 Că jugul Meu este bun și povara Mea este ușoară“.
Vechi 17.12.2009, 12:11:17
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Iisus și Apostolii nu țin sâmbăta pământească și o dezleagă de mai multe ori.

Ioan 5.18 Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru că dezlega sâmbăta, ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu.

Ioan 9.16 Deci ziceau unii dintre farisei: Acest om nu este de la Dumnezeu, fiindcă nu ține sâmbăta. Iar alții ziceau: Cum poate un om păcătos să facă asemenea minuni? Și era dezbinare între ei.

Matei 12:1-6În vremea aceea, mergea Iisus, într-o zi de sâmbătă, printre semănături, iar ucenicii Lui au flămânzit și au început să smulgă spice și să mănânce.Văzând aceasta, fariseii au zis Lui: Iată, ucenicii Tăi fac ceea ce nu se cuvine să facă sâmbăta. Iar El le-a zis: Au n-ați citit ce-a făcut David când a flămânzit, el și cei ce erau cu el? Cum a intrat în casa Domnului și a mâncat pâinile punerii înainte, care nu se cuveneau lui să le mănânce, nici celor ce erau cu el, ci numai preoților? Sau n-ați citit în Lege că preoții, sâmbăta, în templu, calcă sâmbăta și sunt fără de vină? Ci grăiesc vouă că mai mare decât templul este aici.

Odihna cea adevărată și adevăratul Sabat era între ei(evrei),și se pregatea sa vină,dar din cauza invidiei și a învârtoserii lor nu au văzut de sâmbătă, adevărata odihna.Iisus Hristos este adevărata odihnă și adevăratul Sabat.Iar ei în loc să se bucure de binefacerile Lui, căutau pricină de învinuire, însă mai mare decât preoții care calcă sâmbăta se afla acolo,Hristos, și mai mare decât Templul.De aceia ei n-au intrat în odihna asta, care a venit duminca în ziua Învierii.

Matei 11:28-30"Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre.Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară".

Ioan 7.37 Iar în ziua cea din urmă - ziua cea mare a sărbătorii - Iisus a stat între ei și a strigat, zicând: Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea.

Fără Hristos nu este odihnă, și fără Învierea Lui de morți nu am fi avut odihnă.Căci nu mă refer la odihna asta lumească, că asta era a oamenilor și o umbră a mântuirii, că nici iudeii nu au ajuns la odihna fără Hristos, ca să nu ia ei făgăduințele fără noi.Căci toți au asteptat făgăduința asta și mult s-au bucurat să vadă ziua Lui.Că a surpat pe Diavol și pe Moarte a călcat si a deschis porțile cele vesnice , porțile Raiului, care au fost închise de la căderea în păcat a protopărinților noștrii.Despre ziua asta a profețit si David înainte zicând : "Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea."(Ps 117:24) și Apostolul Pavel :

Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. (Evrei 4)

1Corinteni 15:13-14 Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.

Noi nu am rămas la umbre, ci am trecut mai departe.Dar voi nici măcar la umbra iudeilor nu sunteți , ci idolatrizați o zi.Căci nu știți de ce cinstiți sâmbăta, că evreii aveau motiv("eliberarea din Egipt" Deuteronom 5:15).Noi nu idolatrizăm o zi , nici măcar duminica , ci în fiecare duminica ne amintim de eliberarea din robia păcatului și a morții și de Domnul nostru Iisus Hristos, care a Înviat duminica.

2 Corinteni 5,17: Deci, dacă este cineva în Hristos, este făptură nouă; cele vechi au trecut, iată toate s-au făcut noi

Last edited by Danut7; 17.12.2009 at 12:20:11.
Vechi 17.12.2009, 13:18:41
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Si unde scrie ca Legea Iubirii sunt aceste porunci?
"Cel ce are poruncile Mele și le păzește, acela este care Mă iubește; iar cel ce Mă iubește pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu și-l voi iubi și Eu și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)

și ca să nu existe dubii, iată și forma negativă:

"Cel ce nu Mă iubește nu păzește cuvintele Mele. Dar cuvântul pe care îl auziți nu este al Meu, ci al Tatălui care M-a trimis." (Ioan 14,24)

iar sf. apostol Pavel explică atât de frumos că nici nu mai ai ce interpreta, reiese clar:

"Pentru că (poruncile): Să nu săvârșești adulter; să nu ucizi; să nu furi; să nu mărturisești strâmb; să nu poftești... și orice altă poruncă ar mai fi se cuprind în acest cuvânt: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.
Iubirea nu face rău aproapelui; iubirea este deci împlinirea legii.
" (Romani 13,9.10)
Vechi 17.12.2009, 13:19:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Adica pe care Iisus nu o tinea?Iisus Hristos nu tinea Sabatul si l-a dezlegat de mai multe ori.
În încăpățânarea ta dogmatică, "reușești" să ne prezinți un Hristos nelegiuit și păcătos- un scenariu tragic în care toți am fi ars în iad împreună cu Hristos condamnați la pieire veșnică!
Hristos a venit să ridice păcatul lumii, nu să facă păcatele lumii. Ai grijă cum gândești...

Citat:
S-a odihnit sâmbăta la creație?Unde scrie asta?
"Și a sfârșit Dumnezeu în ziua a șasea lucrarea Sa, pe care a făcut-o; iar în ziua a șaptea S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut." (Facerea 2,2)
"Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut." (Ioan 1,3)
"Astfel că Fiul Omului este domn și al sâmbetei." (Marcu 2,28)

Citat:
Hristos in timpul mortii sale si-a continuat activitatea mantuirii in locuinta mortilor.
Unde scrie asta, în afară de interpretarea aiuristică a textului din1 Petru 3?
Vechi 17.12.2009, 13:20:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
tricesimusseptimus si valy72001, este incredibil cata ilogicitate pot avea unii oameni. Voi insasi spuneti de reformularea Legii Vechi, de noua lege a lui Hristos, de implinirea si luarea sfarsit a Legii Vechi, si tot ramaneti la tinerea sabatului. Este senzational. Voi adventistii, daca luati un capitol sau o tema anume, sunteti in stare sa descoperiti cele mai profunde intelesesuri si adevaruri (ceea ce e bine, totusi); insa, cum le puneti toate laolalta, in intelegere unitara, rezulta un sofism.
Nu e nici un sofism aici. Încearcă tu să demonstrezi că Legea lui Dumnezeu (când spun asta mă gândesc la Decalog, la cele 10 porunci) ține de "legea veche" pe care a desființat-o Hristos și o să realizezi la ce travaliu anevoios te înhami.

Dacă dorești să vezi sofisme și ilogicitate, citește postul acesta al lui Danut7:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=667
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12