![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
In Evanghelie se spune explicit ca fiecare trup va invia cu sufletul in el ( Iezechiel 37, 1-15; Isaia 26, 19). Daca sufletul ar trece prin mai multe trupuri, inseamna ca la inviere unele trupuri vor ramane fara suflet, ceea ce ar intra in contradictie cu Cuvantul biblic sau acelasi suflet se multiplica (cloneaza) in mai multe corpuri, iarasi o contradictie. Nu exista nimic in Biblie care sa sustina reincarnarea. Doctrina transmigratiei o regasim in mediul elenistic, in cadrul cultului pithagoreic sau in literatura evreiasca esoterica, care a acceptat metempsihoza. Kabbalah sustine doctrina despre metempsihoza, aceasta fiind considerata ca o pedeapsa pentru pacatele existentelor anterioare, conform acestora renasterile viitoare extinzandu-se si in lumea animalelor, plantelor si mineralelor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca Hristos mi-a spus ca ,,Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac"atunci merg inainte,cu acesta speranta,intelegand cuvintele lui Ieremia: ,,Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima."(Ieremia 29:13). Sunt convins ca sunt multe lucruri pe care nu le inteleg si ii multumesc Celui de Sus ca m-a ferit sa am raspunsuri la orice.Incerc sa inteleg ce ne-a spus Mantuitorul ,,Care pentru noi S-a făcut înțelepciune de la Dumnezeu și dreptate și sfințire și răscumpărare",cat pot eu cu ajutorul Domnului si nu cat mi-ar da voie altii,care pun ei lanturi,de la sine putere,pe drumul spre mantuire. Apostolul Pavel spunea: ,,Pentru că fapta lui Dumnezeu, socotită de către oameni nebunie, este mai înțeleaptă decât înțelepciunea lor și ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor. Ci Dumnezeu Și-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să rușineze pe cei înțelepți; Dumnezeu Și-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt" (I Corinteni, capitolul 1). O sa imi ia o viata,si tot nu voi termina, ca sa inteleg intelepciunea si dragostea Tatalui Ceresc, aratata in Domnul nostru,Hristos Isus,ca sa mai am timp sa inteleg si alte lucruri.Le las in grija Domnului,EL va randui totul dupa intelepciunea Sa. Daca m-as lua dupa sfatul lumii as fi fost demult pe marginea gropii zimbind sarcastic unui craniu.Incerc sa inteleg si sa aplic ceea ce pot eu,ca o fiinta limitata.Este o lupta fara oprire: ,,Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti"(Galateni 5:17). Ce am spus este doar opina mea si trebuie tratata in acest context si in aceste limite. |
|
||||
|
||||
![]()
Asa cum am specificat in postul anterior, Crestinismul e incompatibil cu reincarnarea. Pot insa sa-ti dau citatul din Biblie pe care il invoca unii pentru a sustine acest concept, insa evident e vorba de o scoatere din context:"Caci toti proorocii si legea au proorocit pana la Ioan. Si, daca voiti sa intelegeti, el este Ilie, care va sa vina” (Matei 11:13). In ciuda unor asemanari intre misiunile profetice ale lui Ilie si Ioan Botezatorul, din Biblie reiese clar ca au fost doua persoane distincte, Ioan nefiind reincarnarea lui Ilie. Nu intru acum in detalii.
Last edited by ioanna; 16.08.2011 at 17:35:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“Plata păcatelor părinților izbește și-n urmași”. “Iată cei cu rele: ele vin pe capul oamenilor – și uneori chiar pe cap – de pe urma păcatelor, ca plată, ca ispășire și ca hotar al păcatelor. Dar durerea cea mai mare, pedeapsa cea mai grea, e că plata păcatelor izbește și-n urmași, până la al treilea și al patrulea neam”... „Pedepsesc păcatele părinților în copii, până la treilea și până la al patrulea neam, al celor ce Mă urăsc pe Mine. Și fac milă până la al miilea neam celor ce mă iubesc pe Mine, și păzesc poruncile Mele” (Tinerii, Familia si copiii crescuti in lanturi" - Parintele Arsenie Boca) ps pana stiinta explica nasterea orbilor (vezi putina ereditate) Last edited by ovidiu b.; 16.08.2011 at 20:35:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ce suferă copiii nevinovați?
"Vai, bietul copil, de ce l-o fi pedepsit Dumnezeu așa, că doar el nu e vinovat cu nimic?!... Ce păcate grele or fi având mama și tatăl lui?" Omenirea a avut și are încă de la începuturile ei această nelămurire: de ce suferă copiii? Înainte de creștinism exista concepția că pentru anumite greșeli și păcate ale părinților erau pedepsiți copiii lor cu diferite boli, iar uneori cu moartea. Știm din Vechiul Testament că "părinții mănâncă aguridă, iar copiilor li se strepezesc dinții". Dar noi, creștinii, care știm și că Domnul Iisus a adus dezlegarea de păcatul strămoșesc, ne punem întrebarea: aceasta nu înseamnă că nu mai plătim pentru păcatele părinților? Există printre noi oameni măcinați de durere interioară pe care noi, cei care nu o trăim, cu greu ne-o imaginăm. Oameni care au copii cu malformații, care au dat naștere unor prunci cu defecte majore, care suferă de autism, cu sindromul Down, copii care fac cancere la vârste fragede, care se topesc de pe picioare și medicina nu poate face nimic pentru a le mai amâna moartea cu o zi. Și mai puțin de înțeles este când sunt oameni curați la suflet, corecți și credincioși, care au o casă plină de copii, dar unul dintre ei are, de exemplu, retard mintal sau o altă boală gravă. Grea încercare pentru astfel de familii. Cum poți trăi asemenea necaz fără să cârtești împotriva lui Dumnezeu, fără să Îl întrebi cu disperare: "Dar de ce, Doamne?" Mai ales că o astfel de mamă, trecând prin parc cu copilul ei suferind, a auzit adesea șușoteli de genul: "Păcatele părinților!..." Ce să mai spunem de părinții cărora un copil le-a murit? Cauzele duhovnicești Pentru a înțelege însă astfel de suferințe, trebuie să cunoaștem cauzele duhovnicești ale acestora. Sfinții Părinți rezumă la trei aceste cauze: păcatul strămoșesc, lucrările Proniei dumnezeiești și păcatele părinților. Suferința pentru păcatul strămoșesc trebuie înțeleasă astfel: chiar dacă este iertat prin Botez, păcatul originar trimite în fiecare om consecințele căderii omului din starea inițială, din prima clipă a vieții de după pactul adamic moartea lucrează câte puțin în fiecare din noi. În ceea ce privește Pronia lui Dumnezeu, aici este cel mai greu de înțeles de mintea omenească. Dar, prin diferite întâmplări pe care le aflăm, fie consemnate în Scriptură, fie care circulă în tradiția bisericească, știm că nici o suferință a omului nu este zadarnică și întâmplătoare. Creștinul adevărat trebuie să aibă mereu în minte faptul că prin boală sufletul i se curățește, boala îl călește, îi este cale de mântuire. Mai ales că știm ce a spus Mântuitorul: "Cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui". Există un exemplu foarte grăitor despre purtarea de grijă a lui Dumnezeu, manifestată într-un caz real, celebru la sfârșitul secolului al XVIII-lea în Rusia. O mamă cu un copil aflat pe moarte s-a rugat foarte mult pentru vindecarea copilului ei, iar Dumnezeu s-a înduplecat de durerea ei și i s-a arătat în vis, descoperindu-i viitorul pe care l-ar fi avut fiul ei dacă ar fi trăit. Mama îndurerată vedea ca într-un film imagini cu fiul ei care creștea, devenea adult, urma cariera militară, apoi participa la o revoltă socială și în final murea spânzurat. Femeia a fost întrebată dacă în aceste condiții mai vrea să trăiască fiul ei sau să moară atunci, copil. Ea a cerșit cu îndârjire viața lui. Și i-a fost dată. Acel copil a trăit exact ceea ce văzuse mama lui în descoperirea dumnezeiască, inclusiv moartea prin spânzurare. Prin urmare, dacă ar fi murit de mic, Dumnezeu n-ar fi făcut o nedreptate cu el, ci l-ar fi luat în ceruri, căci era neprihănit. "Copiii primesc asupra lor nevoința muceniciei pentru ca Dumnezeu să miluiască întreaga lume". Dumnezeu nu se bucură de suferințele lor, dar prin acestea adulții se pocăiesc mai ușor, se întorc cu inima spre credință. Uneori, însă, nici măcar suferința unui copil nevinovat nu poate să înmoaie o inimă împietrită. Dacă părerea sfinților ne este îndeobște cunoscută în privința bolii, care este privită ca o școală a smereniei și răbdării, au existat și scriitori care au înțeles și ei profunzimea suferinței. De pildă, N.V. Gogol, care era un om bolnăvicios, scria: "Cât de mult avem nevoie de boli! Dacă nu ar fi existat suferințele provocate de boli, nici vreau să-mi închipui ce-aș fi devenit eu! Ce om însemnat mi-aș fi închipuit că sunt!" În privința păcatelor părinților, opinia este următoarea: "Copiii nu plătesc pentru păcatele părinților cu prețul sănătății lor, dar pot suferi în virtutea urmărilor acestor păcate. Nefiind răspunzători pentru fărădelegile neamului lor, urmașii sunt legați de strămoșii lor genetic, psihologic, social, cultural, duhovnicește. Ambele generații (atât cea tânără, cât și cea în vârstă) se influențează reciproc, negativ și pozitiv. Aceasta nu este karma, nu este răzbunarea oarbă a sorții pentru anumite fapte săvârșite în timpul "vieților anterioare", ci este rezultatul unirii fizice, sufletești și duhovnicești dintre părinți și copii". Pocăința părinților, sănătatea copiilor Cum să procedeze cel care este conștient că pricina bolilor copilului se află în el însuși? Cu cât părinții păcătuiesc mai mult și se pocăiesc mai puțin, cu atât mai mare este probabilitatea îmbolnăvirii copiilor lor. Invers, dacă păcătuiesc mai puțin și duc o viață de pocăință și practică a virtuților creștine, în strânsă legătură cu biserica și duhovnicul, cu atât mai mult există posibilitatea ca fiii lor să fie sănătoși trupește și sufletește. Omul însă nu a fost creat de Dumnezeu ca să sufere și să moară, despre ce se spune în Sfânta Scriptură: "De aceea, precum printr-un om a intrat păcatul în lume și prin păcat moartea, așa și moartea a trecut la toți oamenii, pentru că toți au păcătuit în el." Bagajul genetic și duhovnicesc "Întrebările omului asupra suferinței sunt inevitabile, nu scapă nimeni de ele. De fapt, toate întrebările se reduc la aceasta: "De ce"?, și mai ales: "De ce este lumea plină de suferință, în special de suferința celor nevinovați, a copiilor?" Un posibil răspuns ar putea fi acesta. Dacă biologic părinții transmit copiilor un bagaj genetic, de ce nu putem înțelege că aceiași părinți transmit copiilor lor și bagajul lor spiritual. Acestea două pot deveni binecuvântare sau blestem pentru copii, pot fi sursa de viață fericită, ori cauză a suferințelor de tot felul". Să ne aducem aminte că nu putem face orice cu trupurile noastre. Sunt hotărâtoare pentru viața urmașilor dacă părinții au avut relații trupești nebinecuvântate de căsătorie, dacă și-au făcut din trupul lor o adunătură de patimi, precum consumarea alcoolului în exces, fumatul, consumarea drogurilor, a mâncărurilor super-prelucrate etc. "Alteori, suferința este și o lucrare de învederare a Slavei nemăsurate a lui Dumnezeu, astfel El îl vindecă pe orbul din naștere, iar la întrebarea cine a păcătuit, el sau părinții lui, Iisus a răspuns: "Nici el n-a păcătuit, nici părinții lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu". "Orice creștin trebuie să fie conștient că suferința din viața aceasta este o pregătire pentru moarte și pentru viața viitoare, însă nu în singurătate și părăsire, ci totdeauna în Hristos, care a răstignit pe cruce suferințele tuturor, care în fiecare clipă este alături de orice om care suferă. Concluzionând, nimeni nu e scutit de boală, nici bătrân, nici copil-nevinovat fiind. Important este să nu deznădăjduim, să nu căutăm explicații și soluții raționale. Să ne asumăm suferința gândind la Crucea și la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Iar părinții care au copii cu suferințe mari au aceeași cale de urmat, ducându-și crucea cu răbdare, rugându-se pentru iertarea păcatelor personale, pentru sănătatea copiilor și mai ales pentru mântuirea lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ni se va demonstra ca este reala si valabila reincarnarea? ... vad pe strazi mergand oameni si in mintea mea acest termen "reincarnare" apare...s-a demonstrat valabil .. oare cine este el ...??? Cel pe care il vad acolo stand... ma inchin si zic piei fugi...ca nu-mi place cum arata acesta este reincarnarea lui...X..mai merg ..vad o figura care imi place este super arata bine ..vai ce frumos..seamana cu un sfant...este clar este sfantul acela care am auzit eu ..stiti voi unde...mai dau coltul si dau in nas cu altul, sa ma striveasca ...plina de furie cine este reincarnatule ..nu vezi pe unde treci...?// clar trebuie sa mergi in iad...mai aud niste glasuride copii nitel mai incolo..unul arata ca un inger, unul nu imi place saracutul l-a ingaduit Dumnezeu cu o malformatie...si zic clar a fost Iuda la pedepsit Dumnezeu...mai merg ..dau de dragostea vieti mele ...ma indragostesc la prima vedere ..cum sunt o femeie..cine poate fi ..am sa zic (Dumnezeu sa ma ierte) Acesta clar este Iisus, prea dulcele meu Iisus ...se uita la mine patimas ...vai ce voi crede este clar, cine pot fi eu?...sunt Maria Magdalena.....sar disperata si ma astern ca un covor la picioarele lui incerc sa-i smulg inima din piept cu lacrimile mele ..spal chiar si trotuarul, nu numai picioarele lui, trebuie sa fac azi asta clar Dumnezeu mi-a dezvaluit cine sunt ...pe cine am intalnit ..nu ratez..ocazia ...trebuie sa sterg si picioarele cu parul meu ..chiar si trotuarul..ca de am parul mai lung...ma despart ..are o misiune mareata plang si merg..doar a venit sa salveze lumea...plec plina de piosenie ..am vazut mirele meu...merg nu mai stiu pe unde merg...ma impiedic ..cad ..ma ridica Samariteanul ..mai departe stau si se uita talhari care ma ia in ras ..uite si asta este beata...si tot mai merg si visez..ne salveaza ..clar este apocalipsa s-a intors ..a venit Iisus ..ma cuprind fiori..vai clar este si undeva pe aici Antihristul..unde este sigur daca ma rog imi destainuiste Dumnezeu care este ...ma lupt cu fiara ..o voi face eu sa taca ...ii dau ceva eu sa taca..gasesc ceva la indemana ...etc... Ingrozitor scenariu cu minti tulburate la vestea ca reincarnarea este posibil... Oare cati vor vrea sa fie Iisus? ..oare cate vor naste si vor spune am nascut fecioara .. ...Nici macar nu vreau sa ma trezesc Doamne intr-un astfel de cosmar..Doamne da-mi zile sa ma mantui dar nu zile sa vad un astfel de cosmar... Iarta Doamne umila ta faptura...ca nu stie ce face ...ce colaps poate crea...printr-o simpla imaginatie ...reincarnare.. Last edited by Marilena B; 16.08.2011 at 22:20:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() multa iubire |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credeti in reincarnare? | Panthera | Generalitati | 265 | 11.01.2021 16:54:30 |
De ce se scrie iisus cu 2 i si nu cu un i | annajanette | Generalitati | 234 | 12.08.2017 16:49:47 |
Reincarnare | FlorinS | Generalitati | 48 | 04.01.2014 16:51:07 |
Autopsier -unde scrie in Biblie despre el ? | elenavioletacocos | Slujba inmormantarii | 8 | 05.11.2012 01:48:09 |
Reîncarnare! | AdeLlA | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 09.11.2008 12:55:05 |
|