Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2010, 03:29:12
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Domnule tricesimusquintus, in postarea pe care tocmai mi-ati comentat-o eu nu ma refeream la botez.Dvs. m-ati intrebat cum ii numes eu pe cei care incalca invatatura lui Hristos si a sf.apostoli,si eu v-am raspuns.Ce ati facut dvs mi-ati luat un citat din postarera anterioara si l-ati asociat cu unele din postarea ultima a mea si ce a iesit numai dvs puteti sa stiti ca eu nu inteleg ce vreti sa sustineti.Am intele totusi ca afirmati ca eu ii numesc ,,razvratiti'' si ,,suflete oarbe si surde ''pe parintii care sustin,,ca botezul trebie facut la nasterea pruncului''.Dar eu nu am afirmat asta,nu va suparati ,dar cum ati ajuns la concluzia asta?
Îmi cer scuze dacă am înțeles greșit, totuși citatele sunt din postările dvs. și noi ne aflăm pe topicul despre botez.
Reply With Quote
Vechi 26.10.2010, 18:21:31
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

V-ati astepta ca acuma eu sa sar ca ars si sa spun ca sunteti un mare eretic si ca ati facut praf dogmele Bisericii soborniceasca,apostolica ,universala ,drepmaritoare,sau ca nesocotiti chiar Sfanta Scriptura,bine nu integral dar esenta o lasati si interveniti cu citate in locuri unde exista citat concret in legatura cu problemele pe care le-ati tratat.
1.Preotia noutestamentara.,,Adevarat graiesc voua:Oricate veti lega pe pamant,vor fi legate si in cer,si oricate veti dezlega pe pamant,vor fi dezlegate si in cer''(Matei,18,18).In Sfanta Scriptura a N.T. se cunos trei trepte ale preotiei:episcopii,preotii,diaconi(Tit 1,5-9,1Timotei,5,19-22,Fapte,20,17,28).Preotia lasata de Iisus Hristos se face prin ,,punerea mainilor''de catre apostoli peste episcopi si preoti care s-a pastrat pana in prezent,si nu trebuie confundat cu ,,voi sunteti preotie sfanta''.
P.S. Fiecare confesiune crestina are un ,,preot'' ca doar nu predica toti si sunt toti ,,preotie sfanta'',deci nu stiu de ce renegi preotia.
2.Biserica.Da ai dreptate din aceia este formata Biserica ,dar eu ma refer la Biserica apostolica,soborniceasca,lucratoare,intemeiata direct de Iisus si apostoli.Stim ca reforma protestanta s-a format dupa 1700 deci de unde legatura cu Bisrica primara,sigur rituarurile s-au amplificat fata de cum erau pe vreme crestinilor de an 300.
3.Maica Domnului.Cea mai smerita dintr-e toti dar a zis,,Ca iata de acum ma vor ferici TOATE neamurile,ca mi-a facut mie MARIRE cel Puternic''(Luca,1,48-49).Deci a proorocitchiar EA si tu zici ca nu e pomenit de apostoli,pai ce marturie ma vrei>Este Maica Celui ce a mantuit lumea,L-a purtat in pantece.Cum sa nu o preacinstesti?
4.,,Caci cuvantul crucii este nebunie pentru cei ce pier ,iar pentru noi ce ne mantuim este puterea lui Dumnezeu''.Cat despre crucea propriu-zisa ea este simbol al crestinismului,semn al biruintei,al jertfei,pai apostoli nu purtau.De unde sti ca doar semnul cruci apare inca din primele secole.
5.Sfintele Taine.Cele sapte sfinte taine sunt:Botezul,Impartasania sau cuminecarea,Mirungerea,Spovedania,Nunta,Preotia si Maslul.Este cam mult sa-ti vorbesc despre fiecare dar toate au origini scripturistice.
Vechi 27.10.2010, 14:32:53
Senior Member

Implicit

Credeti ca stiti totul de nu va mai surprinde nimic,si sa stiti ca nu o sa va fac eretic,dar totusi nici drepmaritor nu sunteti.Sa nu credeti ca sunt adeptul unei gandiri care se bazeaza pe un concept prestabilit,si ca elimin tot ce este eterodox,spunand ca mantuirea este numai in Ortodoxie.Nici un ortodocs nu a afirmat asa ceva,Biserica Ortodoxa sustine ca este singura care a pastrat nealterat adevarul revelat de catre Iisus Hristos apostolilor sai,care a fost imbogatit prin urmasii apostolilor si prin adeptii Crestinismului ,acestia lasand o mare bogatie,asa numita Sf. Traditie,adica opere ale Sf. Parinti ai Bisericii.Biserica se numea Ekklisia Orthodoxi Katholiki(Biserica dreptmaritoare universala) pana la Marea Schisma din 1054 cand s-a separan in Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica.Da ai dreptate reforma a oferit o noua solutie in vederea trairii hristice,dar a riscat sa elimine marea bogatie de traditii si simboluri ale Bisericii care conform lor nu erau necesare.Ceace iarasi nu tine o unitate in reforma este ca ea a stimulat aparitie de noi culte ,sunt cu miile ,unde vom ajunge daca ne tot divizam.Trebuie sa avem o radacina stabila,ceace este Biserica din care s-au rupt si implicit Hristos,capul Bisericii.Dvs spuneti ca eu falsific Sf.Scriptura,dar daca luati un dictionar de sinonime si va uitati la preot,veti vedea ca prezbiter este acolo,iar cuvantul prezbiter nu poate subtitui :diacon si episcop,care fac parte tot din cler.Cat despre traducerea corecta a Bibliei,pai oricat ati incerca sa substituiti preot cu prezbiter ,tot nu veti putea nega preotia noutestamentara,dar de altfel dupa cate am vazut nici nu ati facut-o.Si daca n-au purtat cruciulite apostolii sau Hristos,pai atunci au murit pe ele la fel ca Hristos,ca SI-A PURTAT CRUCEA,si unii apostoli ca Petru,Andrei si multi altii.Deci de aceea le purtam si noi atat simbolic cat si concret.Eu nu vreu sa va prostesc ,cuvantul taina are mai multe conotatii, o taina este un mister ceva nedeslusit,de pilda cum ati spus,,tainele credintei'',iar Sfintele Taine sunt cele sapte modalitati de impartasire cu harul divin:,,nasterea din nou prin apa si prin duh''(Botezul), ,,trupul si sangele lui Hristos''(Impartasania), ,,pecetea Duhului Sfant''(Mirungerea), ,,marturisiti-va unul altuia pacatele''(Spovedania), ,,de aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va insotii cu femeie si vor fi un trup''(Nunta), ,,punerea mainilor'', ,,legarea dezlegarea pacatelor''(Preotia), ,,si-l vor unge pe el cu untdelemn,si de va fi facut pacate se vor ierta lui ''(Maslul).
Vechi 27.10.2010, 17:55:04
strainul7777 strainul7777 is offline
Banned

Data înregistrării: 27.10.2010
Implicit repostare raspuns disparut

Am muncit ca sa va dau un raspuns cat mai documentat, dar acest raspuns mi-a disparut . Ma simt dator, fata de dvs., sa repostez acest raspuns.

Citat:
V-ati astepta ca acuma eu sa sar ca ars
Nu ma astept la nimic si nu ma surprinde nimic.

Citat:
si sa spun ca sunteti un mare eretic
Pai, intr-un fel o cam spuneti.

Citat:
si ca ati facut praf dogmele Bisericii soborniceasca,apostolica ,universala ,drepmaritoare,
Nu pot face praf dogmele unei biserici care are la baza invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli (gasite numai in Sfanta Scriptura).

Citat:
sau ca nesocotiti chiar Sfanta Scriptura,bine nu integral dar esenta o lasati si interveniti cu citate in locuri unde exista citat concret in legatura cu problemele pe care le-ati tratat.
Nu puteti sa ma acuzati de asa ceva. Nu nesocotesc nici o slova din Sfanta Scriptura. Si nici nu folosesc Sfanta Scriptura, in mod necistit, pentru a-mi argumenta teologia .

Citat:
1.Preotia noutestamentara.,,Adevarat graiesc voua:Oricate veti lega pe pamant,vor fi legate si in cer,si oricate veti dezlega pe pamant,vor fi dezlegate si in cer''(Matei,18,18).
Aceste cuvinte au fost adresate de Mantuitorul catre ucenicii Sai. Intre acesti ucenici ai Domnului Iisus Hristos si preotia pamanteasca exista doua mari diferente:
- ucenicii Domnului Iisus Hristos nu au fost niciodata numiti preoti. Spre exemplu, Petru a fost prezbiter (vedeti 1 Petru 5:1 - traducerea corecta).
- ucenicii Domnului Iisus Hristos, niciodata nu au legat sau dezlegat dupa cum ii taia capul; ei au respectat cu sfintenie invataturile Mantuitorului, atunci cand legau sau dezlegau. De pilda, dvs. ce parere aveti despre legarea de casatorii intre persoane divortate?

Citat:
In Sfanta Scriptura a N.T. se cunos trei trepte ale preotiei:episcopii,preotii,diaconi(Tit 1,5-9,1Timotei,5,19-22,Fapte,20,17,28).Preotia lasata de Iisus Hristos se face prin ,,punerea mainilor''de catre apostoli peste episcopi si preoti care s-a pastrat pana in prezent,si nu trebuie confundat cu ,,voi sunteti preotie sfanta''.
Ati dat trei exemple unde nu apare cuvantul "preot", in traducere corecta. Le voi lua pe rand, postand versetul in originalul grecesc (transliterat) si traducerea in diferite versiuni (ale unor confesiuni care au preoti):

Tit 1:5
toutou charin a=apelipon tsb=katelipon se en krêtê ina ta leiponta epidiorthôsê kai katastêsês kata polin presbuterous ôs egô soi dietaxamên (originalul grecesc)

For this cause left I thee in Crete, that thou shouldest set in order the things that are wanting, and ordain elders in every city, as I had appointed theetraducere in engleza)

Je t'ai laissé en Crète dans ce but, que tu mettes en bon ordre les choses qui restent à régler, et que, dans chaque ville, tu établisses des anciens suivant que moi je t'ai ordonnétraducere in franceza)

Te-am lãsat în Creta, ca sã pui în rînduialã ce mai rãmîne de rînduit, si sã asezi prezbiteri în fiecare cetate, dupã cum ti-am poruncit:

1 Timotei 5:19
kata presbuterou katêgorian mê paradechou ektos ei mê epi duo ê triôn marturôn

Against an elder receive not an accusation, but before two or three witnesses.(engleza)

Ne reçois pas d'accusation contre un ancien, si ce n'est quand il y a deux ou trois témoins.

Împotriva unui prezbiter sã nu primesti învinuire decît din gura a doi sau trei martori.

Fapte 20:17
apo de tês milêtou pempsas eis epheson metekalesato tous presbuterous tês ekklêsias

And from Miletus he sent to Ephesus, and called the elders of the church.

Or il envoya de Milet à Éphèse, et appela auprès de lui les anciens de l'assemblée;

Însã din Milet, Pavel a trimis la Efes, si a chemat pe prezbiterii Bisericii.

Dupa cum puteti vedea, in nici unul din versetele la care ati facut referire, nu se vorbeste despre preoti. Nici o confesiune, inclusiv cele care au preoti, nu si-a permis sa traduca Biblia in mod fals. Doar dvs. utilizati un fals, ca sa justificati preotia pamanteasca pe baza Sfintei Scripturi.

Un sfat: justificati preotia pamanteasca cum veti sti, dar Sfanta Scripturs lasati-o asa cum a fost scrisa (cum fac, in mod onorabil, alte confesiuni cu preoti).

Pentru clarificare va dau si un verset in care este vorba despre preotia pamanteasca (cea simbolica, pana la venirea Adevaratului Preot):

Fapte 6:7
kai o logos tou theou êuxanen kai eplêthuneto o arithmos tôn mathêtôn en ierousalêm sphodra polus te ochlos tôn iereôn upêkouon tê pistei

And the word of God increased; and the number of the disciples multiplied in Jerusalem greatly; and a great company of the priests were obedient to the faith.

Et la parole de Dieu croissait, et le nombre des disciples se multipliait beaucoup dans Jérusalem, et une grande foule de sacrificateurs obéissait à la foi.

Cuvîntul lui Dumnezeu se rãspîndea tot mai mult, numãrul ucenicilor se înmultea mult în Ierusalim, si o mare multime de preoti veneau la credintã.

Biblia in limba greaca (transliterata) si diferinte traduceri, in diferite limbi, le gasiti aici:
http://bibledatabase.net/
Spor la studiu. Va doresc multa ravna pentru adevar.

Citat:
P.S. Fiecare confesiune crestina are un ,,preot'' ca doar nu predica toti si sunt toti ,,preotie sfanta'',deci nu stiu de ce renegi preotia.
Asa cum am arata mai sus, chiar si confesiunile crestine care au preoti respecta Sfanata Scriptura si nu-si permit sa o falsifice.

Citat:
2.Biserica.Da ai dreptate din aceia este formata Biserica ,dar eu ma refer la Biserica apostolica,soborniceasca,lucratoare,intemeiata direct de Iisus si apostoli.Stim ca reforma protestanta s-a format dupa 1700 deci de unde legatura cu Bisrica primara,sigur rituarurile s-au amplificat fata de cum erau pe vreme crestinilor de an 300.
Reforma protestanta nu a adus absolut nimic nou. Nu a inventata nimic. Scopul acestei reforme a fost intoarcerea la invataturile Sfintei Scripturi, ingropate in traditii, ritualuri si obiceiuri de provenienta pagana.

Citat:
3.Maica Domnului.Cea mai smerita dintr-e toti dar a zis,,Ca iata de acum ma vor ferici TOATE neamurile,ca mi-a facut mie MARIRE cel Puternic''(Luca,1,48-49).Deci a proorocitchiar EA si tu zici ca nu e pomenit de apostoli,pai ce marturie ma vrei>Este Maica Celui ce a mantuit lumea,L-a purtat in pantece.Cum sa nu o preacinstesti?
Eu am spus ca nu este pomenita de Sfintii Apostoli, in niciuna din epistolele lor. Nu vorbeam de Evanghelii.

Citat:
4.,,Caci cuvantul crucii este nebunie pentru cei ce pier ,iar pentru noi ce ne mantuim este puterea lui Dumnezeu''.Cat despre crucea propriu-zisa ea este simbol al crestinismului,semn al biruintei,al jertfei,pai apostoli nu purtau.De unde sti ca doar semnul cruci apare inca din primele secole.
Repet: Sfintii Apostoli au propovaduit Crucea lui Hristos si nu au purtat cu ei cruci , cruciulite, etc. si nici nu si-au facut vreun semn. Unii crestini au o credinta apostolica si procedeaza la fel. Este treaba dvs. daca purtati si va folositi de obiecte de cult si va faceti fel si fel de semne. Dar astea nu au nici o legatura cu credinta crestin-apostolica. Asa ca, lasati-i in pace pe Sfintii Apostoli.

Citat:
5.Sfintele Taine.Cele sapte sfinte taine sunt:Botezul,Impartasania sau cuminecarea,Mirungerea,Spovedania,Nunta,Preotia si Maslul.Este cam mult sa-ti vorbesc despre fiecare dar toate au origini scripturistice.
Cautati in Sfanta Scriptura cuvantul "taina". Apare de vre-o 17 ori. Dar, acest cuvant este insotit de expresii de genul "pe care v-o fac cunoscuta", "care v-a fost descoperita", etc. Sfintii Apostoli explica ce ceea ce dvs. numiti "taina". Iar ceea ce Sfanta Scriptura numeste taina ("taina credintei") nu se include in cele 7 taine.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 18:14:17
strainul7777 strainul7777 is offline
Banned

Data înregistrării: 27.10.2010
Implicit

Citat:
,spunand ca mantuirea este numai in Ortodoxie.Nici un ortodocs nu a afirmat asa ceva,
Gresit. Vreti sa va dau niste citate din parintele Cleopa? Le gasiti singur pe www.sfaturiortodoxe.ro.

Citat:
Da ai dreptate reforma a oferit o noua solutie in vederea trairii hristice,
Dvs. nu aveti dreptate. Eu nu am spus niciodata ca reforma a oferit "o noua solutie". Dimpotriva, am afirmat ca reforma nu a adus absolut nimic nou ci doar a incercat sa reinstaureze credinta din vremea Sfintilor Apostoli (pe care o gasim descrisa in Sfanta Scriptura).

Citat:
dar a riscat sa elimine marea bogatie de traditii si simboluri ale Bisericii care conform lor nu erau necesare.
Din cauza traditiilor si simbolurilor, adaugate de-a lungul anilor, Crucea lui Hristos a ajuns ca o sorcova. Considerati ca reprezinta un risc eliminarea "podoabelor" care il ascund pe Hristos?

Citat:
tot nu veti putea nega preotia noutestamentara
Nici nu o neg. Crestinii au un Singur si Adevarat Preot: Domnul Iisus Hristos. Daca veti citi Noul Testament (in traducere corecta) veti vedea ca, pentru crestini, o Singura Persona este numita "iereus" (preot) sau "arhiereus" (mare preot).

Neg preotia pamanteasca: "Dacã ar fi pe pãmânt, nici n-ar fi preot"(Evrei 4:8 - Biblia ortodoxa). Preotia pamanteasca a fost valabila, in mod simbolic, pana la venirea Adevaratului Preot. Apoi, pe pamant au fost randuiti slujbasi: prezbiteri (sau batrani), diaconi, episcopi. PREOTUL este in cer si slujeste cu sangele Sau: "El a intrat o datã pentru totdeauna în Sfânta Sfintelor, nu cu sânge de tapi si de vitei, ci cu însusi sângele Sãu, si a dobândit o vesnicã rãscumpãrare."(Evrei 9:12).
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 19:59:00
Senior Member

Implicit

Parintele Cleopa,daca si protestantii il cunosc si il citesc pe parintele Clepoa,crezi ca un ortodocs il va contrazice,dar se pare ca nu l-ai inteles pe parintele ,si daca a zis ca Ortodoxia este singura credinta mantuitoare pai nu a gresit ,dar nu a zis ca nici un eterortodocs nu are sansa la mantuire.Da iar iti dau dreptate reforma nu a inovat nimic ,mai mullt a eliminat.Intai crucea nu este o podoaba si daca e purtata ca o podoaba nu e bine,crucea este,,semnul Fiului omului'' si simbol al crestinilor,vezi de pilda cum penticostalii au un peste,cum islamicii au semiluna etc.In ca ceva despre traduceri,Biblia dcrisa in original este ebraica,deci cand sustineti ca aveti originalul traduceti-mi din ebraica nu greaca,si desigur ,,Marele arhiereu '' este doar Hristos,iar patriarhii,episcopii ,preotii ,diaconii sunt si ei oameni expusi pacatului,dar inobilati de aceasta inspaimantatoare taina a ,,frangerii painii'', ,,a dezlegarii si legarii pacatelor'', si a transmiterii mai departe a acestui dar ,caci Biserica fara slujitor al altarului devine o simpla ,,adunare''.
Vechi 29.10.2010, 09:18:18
Banned

Implicit

Citat:
In ca ceva despre traduceri,Biblia dcrisa in original este ebraica,deci cand sustineti ca aveti originalul traduceti-mi din ebraica nu greaca
Noul Testament -căci despre el vorbim în ce privește Biserica Creștină- a fost scris în limba greacă, nu ebraică. Desigur mai sunt discuții pe marginea proto-evangheliei Matei, însă Evangheliile, Faptele Apostolilor, Epistolele și Apocalipsa au fost scrise la origine în dialectul koine (greaca populară).

Citat:
si desigur ,,Marele arhiereu '' este doar Hristos,iar patriarhii,episcopii ,preotii ,diaconii sunt si ei oameni expusi pacatului,dar inobilati de aceasta inspaimantatoare taina a ,,frangerii painii'', ,,a dezlegarii si legarii pacatelor'', si a transmiterii mai departe a acestui dar
Dați-ne măcar un singur exemplu din NT în care să se vorbească despre "patriarhi" și "preoți" în Biserica Creștină. Aici veți întâlni doar prezbiteri (sau episcopi) și diaconi. Bineînțeles în originalul grecesc și în traducerile nefalsificate.

Citat:
caci Biserica fara slujitor al altarului devine o simpla ,,adunare''.
Oricât ați încerca să aruncați în derizoriu termenul "adunare", acesta este biblic. În timpul apostolilor nu existau biserici în sensul contemporan al cuvântului. Sfinții apostoli nu au construit catedrale, ori temple, ci se adunau (de aici și termenul έπισυναγωγή "adunare") în casele credincioșilor, numite și "Biserica din casa lui....". 1 Cor.16,19; Filimon1,2.

Last edited by tricesimusquintus; 29.10.2010 at 09:20:36.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 16:13:27
Senior Member

Implicit

Domnule tricesimusquintus, nu am aruncat cu nimic in termenul ,,adunare'',caci si Biserica este o ,,adunare'' a credinciosilor am zis de ,,adunare'' fara un slujitor al altarului.Da aici va dau dreptate NT este un exponent al limbajului grecesc dar limba vorbita in Israel este ebraica ,deci primele scrieri ale evanghellior si epistolelor sunt in ebraica,poate apocalipsa sa fi fost scrisa in greaca veche chiar in original.Termenul patriarh deriva din VT,si reprezinta un rang onorific,iar asa cum am mai spus-o preot=prezbiter,si iarasi o repet nu puteti elimina preotia pamanteasca noutestamentara,desigur poate nici nu aveti de cand.Iertare
Vechi 29.10.2010, 20:51:58
anatolie
Guest

Implicit

Aveti rabdare... , nu va certati , banuiesc ca sunteti penticostati, trebuie sa avem rabdare.! Acum in primul rand , daca copilul moare nebotezat , ia zicetimi voi, se mai mantuieste? si a II-a voi spuneti ca treaba asta cu Botezul la 18 ani sau la cat faceti voi il va mantui? eu stiu penticostali care nu prea ii intereseaza de multe , dar se bat cu pumnul in piept. Cica sunt penticostali totusi "vorbesc in limbi". Mai fratilor crestini , aveti grija. Si inca ceva. O intrebare: Cine uraste Crucea? Cine??? Raspunsul este Vrajmasul , Satan ala o uraste, voi puteti sa ziceti orice , dar Domnul nostru IIsus Hristos a ales acest semn , ca prin el sa ne mantuiasca , EL sa jertfit pentru noi , si ne-a daruit Crucea ca arma impotriva diavolului. Il rog pe DUmnezeu sa lumineze pe ce rataciti , sa usureze pe ce impovarati si sa arate calea cea dreapa celor care nu stiu ce sa faca!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 23:43:13
Banned

Implicit

Citat:
am zis de ,,adunare'' fara un slujitor al altarului.
Sintagma "slujitor al altarului" are o valoare pur simbolică, deoarece după jertfa Domnului Hristos în creștinism nu mai există altare de jertfă sângeroasă. Singurul preot ce slujește la altarul Cerului este Hristos- Cel ce mijlocește pentru noi prin propriul Său sânge.

Citat:
limba vorbita in Israel este ebraica ,deci primele scrieri ale evanghellior si epistolelor sunt in ebraica,poate apocalipsa sa fi fost scrisa in greaca veche chiar in original.
Nu știu de unde deduceți asta, însă pot să vă asigur că pe vremea scrierii NT, în Palestina nu se mai vorbea ebraica, ci aramaica. Cu toate acestea cărțile NT au fost scrise în greacă.

Citat:
Termenul patriarh deriva din VT,si reprezinta un rang onorific
Sunt de acord cu dvs., însă în NT nu mai întâlnim acest "rang onorific", cu atât mai puțin în Biserica Apostolică (cea din timpul vieții sfinților apostoli).

Citat:
iar asa cum am mai spus-o preot=prezbiter
În terminologia actuală valabilă în unele biserici istorice prezbiter=preot, însă în vremea apostolilor preot=preot și prezbiter=prezbiter (eventual episcop). De-a lungul secolelor s-a produs o mutație semantică, iar dacă noi vrem să fim fideli învățăturii apostolice trebuie să hirotonim în Biserică prezbiteri iar nu preoți!

Citat:
si iarasi o repet nu puteti elimina preotia pamanteasca noutestamentara,desigur poate nici nu aveti de cand.
Nici nu am de gând. A făcut-o Domnul Hristos odată cu moartea Sa pe cruce.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34