Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2011, 22:04:56
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Exista si in SUA vaccinuri obligatorii pentru copii?

Hai sa o luam altfel:

1. Acu', daca s-ar incerca controlul populatiei prin vaccinare, s-ar aplica in India si China, nu in tari europene.... Cu vaccinurile din Romania, "firmele veroase de medicamente" obtin poate 0,1% din cat ar obtine prin vaccinarea aceluasi segament de populatie din India......

2. Oricum exista posibilitatea de a nu-ti face un vaccin daca nu-l vrei (adica nu vine nimeni acasa dupa tine sa iti intepe copilul); dupa cum exista posibilitatea de a refuza antibioticele, transfuziile de sange, transplantul de organe si alte chestii mai mult sau mai putin controversate si potential periculoase din medicina de azi. Va da mana sa renuntati?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:12:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
pot posta grila de vaccinare a copilului.. dar esti medic? Sau cum?
Sotul meu este medic si a decis ca ultimele doua vaccine facute de copil erau inutile.
Daca e cea din Romania, o cunosc si stiu cam ce vaccinuri dau reactii mai extreme.
De altfel, v-ati obosit sa va uitati pe prospect la "reactii secundare"?

Citat:
De altfel, printre altele, cel mic a fost vaccinat si impotriva rotavirusului, iar cel mare facuse in copilarie boala. Tin sa spun ca boala nu e o tragedie, de altfel nici nu se dau medicamente, ci doar hidratezi bine copilul, nu necesita internare.. nu vad necesitatea unui vaccin.
Vaccinul pentru rotavirus in Romania este optional.
Din cate stiu si eu intr-adevar asa este, nu e neaparat necesar.
Cu atat mai mult cu cat anul trecut s-au descoperit loturi contaminate cu alt virus (porcin parca).
In SUA au fost retrase imediat de pe piata, in Europa a primit verde sa fie administrat mai departe, ca cica nu e grav, nu e serios, etc.
Ca sa vezi..

Citat:
Ti s-a intamplat tie? sau cum?
Nu. Altora. Relatari de pe forumuri de parinti.

Citat:
Macar ai vreun copil?
Nu numai..

Citat:
Cel mare a fost crescut exemplar din pdv al igienei (pana si fata i-o spalam cu apa distilata cand era bebe, daca-ti poti imagina ce idei extreme aveam in privinta igienei) si a facut toate vaccinele recomandate. Totusi pana la 3 ani a petrecut in total vreo trei luni din viata internat in spital. Deci???
Cunosc sentimentul. La urmatorii ai sa fii mai relaxata :)

http://medlive.hotnews.ro/schema-de-...n-romania.html

Asta e schema de vaccinare de la noi, nu sunt vaccinuri intre 1 an si 4 ani.

De asta am si intrebat, la ce varsta si ce vaccinuri a facut cand a avut reactiile extreme (nu doar febra..).

Citat:
(apropo.. rotavirusul l-a luat tot de la o vizita la medic!!! a luat boala in cabinetul doctorului.. ca in vremea aceea statea acasa, in transportul in comun nu a pus piciorul etc.)
Indoielnic dar nu imposibil.
Cam greu totusi sa afirmi cu absoluta certitudine.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rotavirus#Transmission

Citat:
Ce mult iti place de tine! Ce bine ca Dumnezeu nu te-a facut incuiat, ca restul oamenilor..
Usa e deschisa pentru toata lumea, dar nu toti fac efortul sa paseasca prin ea.

Citat:
Cred ca astfel de discutii nu prea au rostul.
O sa ai copii, ii vaccinezi.. etc.
Eu vorbesc din ce am trait, desigur, poti considera ca este o serie de evenimente nefericite (ca in filmiul cu acelasi nume:) ).. tine doar de unghiul din care privesti lucrurile.
Sunt intr-adevar nefericite.

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
http://www.whale.to/vaccines/autoimmune1.htm
(nu aveam de gand sa dau linkuri catre situri extremiste, dar daca tot au ajuns discutiile atat de aprinse..
Informatia de pe site nu este f sistematizata, ci sunt mai mult trimiteri catre diversi autori.. fiecare alege ce-l intereseaza
Alta pagina: http://www.whale.to/vaccines/diseases.html)

Bine ai spus, site -uri extremiste.
Stiu o tanti care citeaza copios de acolo, doctor dar nu imunolog, de la Provita Cluj, cu pretentii de infaibilitate, nu se poate discuta cu ea, daca se poate, toti cei care o contrazic sa fie banati si numai vocea ei sa se auda - asa adevarul invinge.

Copiate de pe site -urile in cauza a publicat ceva materiale si acum cica vrea sa scrie si o carte, din pacate cred ca jumatate din bibliografie e cu trimteri la pseudo-medici, adica homeopati egal sarlatani.

Am mai primit cu ceva timp in urma un link de genul asta de la o tanti mare activista anti-vaccinare si i-am zis sa-mi zica exact ce materiale i-au atras atentia, materiale care le-a analizat dpdv al corectitudinii informatiilor prezentate.
Ei bine, desi pana atunci era destul de comunicativa, de atunci nici un raspuns.
Probabil ca (abia) acum face verificari.

Aceeasi invitatie o lansez in continuare.
Selecteaza un material, verifica-i sursele de informare si cand esti sigura ca e 100% obiectiv, corect si adevarat stiintific, adu-l sa-l discutam.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:18:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
M-ați înnebunit cu linkurile în engleză.
Daca vrei sa aprofundezi subiectul TREBUIE sa inveti engleza.
Nu prea ai sa gasesti informatii de calitate in limba romana.

Mai ales daca vrei sa studiezi materiale si pro si contra, engleza este baza.

Engleza e usoara, se invata singura, fara manuale, trebuie cateva cunostinte de baza, un dictionar..

Google translate te poate ajuta la inceput si pe masura ce ai sa prinzi cat mai multe cuvinte te descurci din ce in ce mai bine.

Stiu pe cineva care a facut in scoala franceza si germana si nu stie nici una din ele, in schimb engleza care nu i s-a predat a invatat-o "din zbor" cu Internetul.
Si nici nu era google translate pe atunci..
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:26:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Nu cred ca am smintit pe nimeni cu aceste informatii si-mi sustin ideea.
..ideea pe care desi n-ati cercetat-o credeti ca nu e smintita.
Eu cred exact opusul si am pretentia ca am cercetat-o si inca mai astept raspunsuri la problemele ridicate.

Probabil ca pe masura ce veti cerceta si dvs. chestiunea veti putea raspunde la ele.

Citat:
Fara sa citesc nimic, am fost sceptica de la inceput in legatura cu cele doua vaccinari mentionate de la inceput. Despre cea care implica bebelusii sunt ca si lamurita. Daca as fi fost sigura de efectul benefic al vaccinului, cred ca as fi facut unul impotriva gripei, macar unul.
Vaccinul impotriva "cancerului de col" consider ca este cel putin costisitor si probabil un risc inutil.
La fel de inutil este si cel actual impotriva "gripei porcine".

Care este pana la urma pozitia in privinta vaccinarilor la copii, pentru ca materialele prezentate erau impotriva oricarui fel de vaccinare?

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Deci sincer, nu cred ca va asteptati ca eu sa va acord dvs. si argumentelor dvs. credibilitatea, inaintea acestui om cu care m-am si intalnit.
Partea duhovniceasca are un rol important si nu cred ca l-ar duce in eroare niste ucenici, cand puterea ii vine de la Dumnezeu.
Ortodoxia nu considera individul infailibil (mai ales in viata fiind).
Dumnezeu nu trage pe nimeni cu forta din ratacire. Daca cuiva ii place sa rataceasca si gaseste placere in asta..

Sigur ca nu ma astept sa aveti o gandire bazata pe argumente.
Sunteti in faza credulitatii totale si neconditionate dictate de comoditatea ratiunii care prefera sa mearga pe linia autoritatii si nu cea a investigatiei.

Nu e deloc un lucru rar intalnit la noi ba chiar dimpotriva, de asta suntem si un popor asa usor de guvernat chiar si impotriva propriului interes.

Citat:
Va argumentati ideile, ca si cum cele scrise sunt un afront personal.
Am incercat sa asimilez cele spuse de dvs., dar nu pot tine pasul. Lipsa statutului de fiinta ganditoare ma tradeaza in cazul de fata. Simtiti cum incepeti sa prindeti aripi...
Da, e copy/paste, am dat si sursa. Va deranjeaza? Da vedeti, in care categorie ma includeti, sa fie la cei foarte galagiosi... ca la caracterizarea adresata ati uitat sa adaugati si limbutia, nu de alta, dar sa facem o descriere completa.
Autocritica? Bine ar fi sa fie asa..
Imi para rau ca nu puteti tine pasul, insa daca ati incepe sa procesati ceea ce spun altii inainte sa mai spuneti si altora ca mare adevar poate lucrurile ar sta altfel.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:55:53
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit Bau!!!! Bau!!! Vine omul rău să-ți facă injecție...fuuuuuuuuuugi

Fugiiiiiiiiiiiiți să vă scăpați viețile, vă omoarăăăăă!!!

Last edited by camy_d; 15.02.2011 at 20:59:34.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2012, 01:53:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Comparînd riscurile efectelor secundare în urma vaccinării cu toate vaccinurile recomandate de pediatri cu probabilitatea contactării respectivelor boli împotriva cărora sînt injectați copiii, am ajuns la concluzia că e mai bine să nu fac nici măcar un vaccin. Important: a contacta o boală nu presupune automat lipsa imunității organismului în caz de nevaccinare.

Am găsit 12 motive de la lume adunate pentru care să nu-mi vaccinez copilul. Probabil că voi mai găsi și altele. Acum e prea tîrziu să le enumăr, e aproape 02:00 AM.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 15.01.2012 at 01:57:38.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2012, 16:01:32
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Acum vreo luna si ceva trebuia sa-mi fac vaccinul anti tetanos,era chitita doctorita sa ma intepe. Si am zis "NU". Ea vazand ca nu ma poate convinge sub nicio forma m-a pus sa dau semnatura ca refuz. Am semnat si gata,am plecat linistita la casa mea
Reply With Quote
Vechi 15.01.2012, 17:57:50
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Acum vreo luna si ceva trebuia sa-mi fac vaccinul anti tetanos,era chitita doctorita sa ma intepe. Si am zis "NU". Ea vazand ca nu ma poate convinge sub nicio forma m-a pus sa dau semnatura ca refuz. Am semnat si gata,am plecat linistita la casa mea
Dar vreun vaccin anti-rabic ai la activ?
Reply With Quote
Vechi 15.01.2012, 18:36:40
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AnnaKarenina90 Vezi mesajul
Dar vreun vaccin anti-rabic ai la activ?
Pentru ce ? A făcut boala. Nu se vede din topicul cu apologia comunismului ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.01.2012, 18:50:09
AnnaKarenina90 AnnaKarenina90 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Pentru ce ? A făcut boala. Nu se vede din topicul cu apologia comunismului ?
Ba da, e mai mult decat evident. Intrebarea mea era ironica, nu ma astept la vreun raspuns din partea lui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42