![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
1. Inclinatia spre invatatura Bisericii o am de cand ma stiu. De mic copil am fost fascinat de icoane, de atmosfera din biserica...
2. Primele rugaciuni, primele lectii de religie in scoala primara m-au captivat 3. Incet incet, citesc Sf. Scriptura 4. Pauza 5. Descoperirea scrierilor Patristice 6. O scurta vizita la slujbele altor confesiuni: romano-catolici, protestanti, penticostali, baptisti. Nicaieri nu e ca-n ortodoxie. 7. Studii teologice 8. Blestemat cu o contemplatie intelectuala cu scurte pauze de rugaciune. Neputand sa devin pragmaticul care mi-o cere varsta, devin tot mai introvertit. 9. Lectura. Memento mori. 10. Prezentul: ziua printre vicii si noaptea mi le blestem. Iisus Hristos este Dumnezeu. Ne-a invatat sa luptam omeneste, sa nu deznadajduim, doar la moartea trupeasca ni se va incheia zbuciumul. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eram convins de plinatatea revelatiei in ortodoxie...a fost doar un experiment pentru mine...sa fiu fair-play :))))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Afirmatia mea era ca Iisus este important pentru noi ,pentru ca doar prin firea sa omeneasca ,firea noastra s-a inaltat la Tatal, prin Duhul. Fara Iisus nimeni nu poate sa capete pretuire in fata lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
M-a atras tare de tot titlul si de fapt am explodat putin la formularea din titlu: "cum l-ati descoperit pe IIsus" ?
Prima intrebare este: pai mai omule, cu Iisus te duci la bere sa-i zici pe numele mic ? Adica esti in pozitia sa te tragi de sireturi cu el, sunteti amici de mult si iesiti la bere in fiecare weekend? Care este motivatia ta pentru care "Iisus" este "Iisus" si nu este Fiul lui Dumnezeu? Care este motivatia pentru care Iisus nu este MESIA sau Hristos ? Pentru ca toti apostolii ii spuneau MESIA, HRistos cel putin. La fel voi protestantii va luati de sireturi cu "Iisus", nedandu-va seama ca prin libertatea si aroganta voastra sunteti la fel ca si diavolii (da, ca si diavolii), adica va ridicati mintea la EGALITATEA CU DUMNEZEU. Voi v-ati luat SINGURI libertatea de a intelege cum vreti scriptura, de a fi egalii lui Iisus si Pavel, care sunt ... probabil niste parteneri de bere pentru voi.. si toate libertatile care le doriti voi. CUm l-am cunoscut pe Hristos Iisus, Dumnezeu si Fiul lui Dumnezeu ? Prin fapte. Prin cautare. Prin cercetare. Batand la usa si intreband UNDE ESTI DUMNEZEULE, UNDE ESTI DUMNEZEUL MEU? La fel ca si David, in lupta. Prin multa multa multa suferinta. PRin dorinta de a fi langa Dumnezeu in vesnicie. Prin DORINTA DE A CUNOASTE ADEVARUL. ASA SE CUNOASTE HRISTOS IISUS. Si nu tragandu-te de sireturi cu EL. Vezi-ti de lungul nasului si apoi cauta-l pe Hristos Dumnezeu, |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În privința împărtășaniei dese, și eu sunt pentru asta, deși nu întotdeauna și acționez în consecință. De la ortodocși.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Știi vorba aia: "dacă Dumnezeu nu-i trăznește, de ce să ne amărâm noi prea tare?"
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dincoace de "lungul nasului", trebuie sa se afle gunoiul din ochiul nostru! Sa nu indraznim sa ridicam privirea mai sus de cat se cuvine. Daca Iisus este Iisus, sau Domnul Iisus, nici nu vom da socoteala pentru asta si nici nu e un subiect care sa conteze in mod special. Noi putem sa tinem post si in zilelele dezlegate, putem sa "ne spalam mainile", asa cum cerea traditia veche, "daca dragoste nu e... nimic nu e"!
|
|||
|
|||
![]()
Motivul? Ca vad ca tu le stii mai bine decat dl. doctor care nu a raspuns :)
|
||||
|
||||
![]()
Să sperăm că de data asta îți va răspunde. Poate chiar face subiectul topicului.
|
|