Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 12:46:58
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
din directia dvst.simt asa o usoara briza cum ca ai face misto spre rusinea dv.daca nu esti in stare sa crezi macar taci sau solicita lamuriri suplimentare fara iz de biza nu aveai obligativitatea sa raspunzi in doi peri doar daca te simteai lezat sau stie Dumnezeu poate esti penticostal in piei de oaie.DUMNEZEU SA TE LUMINEZE OK?
Hey...Gibilan, cred ca ai inteles total gresit...pentru ca nicidecum nu te luam in ras, sau ceva de genul asta, pentru ca sunt ortodoxa, ci doar vizualizam scena, si incercam sa imi dau seama cam ce ar putea simti o persoana careia ii este dat sa vada asa ceva...atat.

Nu mai fi suparat, si citeste cu atentie...asta e stilul meu uneori, dar nu as vrea sa se inteleaga ceva gresit!

Ok, sa ma lumineze Dumnezeu, ca am mare nevoie de asta!:)

Doamne ajuta!
Vechi 10.05.2010, 12:50:57
gibilan
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Gibi, ai scris cam mult, cam inghesuit, si cam amestecat pentru a deruta „adversarul”.

Tot ceea ce recunosti in aceasta postare este ca la penticostali era „vacarm”. Vacarm poti denumi si rugaciunea in comun, cu voce tare ce se obisnuieste la penticostali.

In cealalta postare ai zis altceva: se schimonoseau toti si se contorsionau ...uni se strimbau la fata aveau niste figuri infricosatoare, alti hauiau, miraiau...

Deci, aveau fetze schimonosite, strambate si infricosatoare sau nu, aveau trupurile contorsionate sau nu, hauiau si maraiau ca niste animale sau nu?

Sau doar se rugau cu voce tare?
auzi dumneata esti un penticostal sau o tentativa de penticostal mincinos,obraznic care nu sti altceva decit sa intorci vorba in stilul caracteristic orcarui sectar si facind ce doar dracii fac cu crestini eu te ignor si am sa nu mai comunic cu tine te declar:UN NESERIOS.NU SE RUGAU BA SE INCHINAU LA CEL VICLEAN NO BINEI?.
Vechi 10.05.2010, 12:51:52
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Doriana, am trimis un mail prietenilor nostri din Lübeck si le-am cerut sa obtina pe cai doar de ei stiute o lista cu toate scolile absolvite de sora Andrusca.
Ce surpriza: singurul teolog dintre noi este chiar domnia sa.
Sefa promotiei 2004 la Facultatea de Teologie Ortodoxa Iasi .
Dar de ce ar fi fost nevoie sa afle prietenii vostri din Lubeck ce facultate am absolvit eu?

Stai stai...sa nu amestecam borcanele, nicidecum sefa promotiei 2004, aveam ceva note bunisoare la obiectele bisericesti...dar pana la sefia promotiei ohooo, cale luuuuunga!

Dar eu cum pot afla daca ati tocit putin bancile facultatii penticostale, sau deloc?
Vechi 10.05.2010, 12:52:59
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Hopaaa! În cazul acesta se schimbă radical datele problemei...
Hopaaaa, in ce directie va bate vantul de acum incolo?

Last edited by AndruscaCIM; 10.05.2010 at 12:55:09.
Vechi 10.05.2010, 12:53:58
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
NO BINEI?.
Suficient. Ati demonstrat din plin onestitate si obiectivitate in discutie. Data viitoare sa fiti mai atent la exprimare, eventual sa si cititi ce scrieti. Telenovelele sunt pe alt canal.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 10.05.2010, 13:10:04
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
auzi dumneata esti un penticostal sau o tentativa de penticostal mincinos,obraznic care nu sti altceva decit sa intorci vorba in stilul caracteristic orcarui sectar si facind ce doar dracii fac cu crestini eu te ignor si am sa nu mai comunic cu tine te declar:UN NESERIOS.NU SE RUGAU BA SE INCHINAU LA CEL VICLEAN NO BINEI?.
Am inteles frate Gibi, te retragi si recunosti ca ai umflat balonul. Nu era decat talentul tau literar.

Ok, in cazul asta mai vorbim la misto peste cinci zile cum ti-am promis, tinem legatura,

Last edited by penticostalulmantuibil; 10.05.2010 at 13:52:36.
Vechi 10.05.2010, 15:34:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
cum, in ce fel se produce fenomenul de vorbire in limbi a credinciosilor penticostali?
Se produce la fel ca si la alte culte care primesc acest dar. Anume, credinciosul, in timp ce se roaga, primeste de la Duhul Sfant vorbire inspirata in alta limba decat cea materna. Se primeste cam cum se primeste o proorocie.

Citat:
Si , mai ales de ce este nevoie sa se vorbeasca in limbi? Si ce vorbiti in limbi?
Nu e neaparata nevoie in general. Este un dar al Duhului Sfant

"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește."

Asa cum Dumnezeu a incurcat oamenilor limbile sa nu se mai inteleaga la turnul Babel, iata ca acum Dumnezeu da posibilitatea oricarui om sa poata intelege si vorbi limba altui popor asa cum o intelege El, fara translator. Desigur, aceasta se intampla la o scara mult mai mica, in functie de credinta fiecarui om.
Asa cum Duhul Sfant vorbeste oamenilor in diferite limbi, asa da si credinciosului. E o caracteristica a Duhului Sfant care se rasfrange asupa credinciosului.
Daca aceasta vorbire e talmacita prin darul de talmacire, vorbirea echivaleaza cu o proorocie. Daca nu este tradusa, ea ramane o rugaciune sau o proclamare a adevarurilor divine intr-o alta limba. Posibil ca oamenii sa nu o inteleaga, dar fiintele ceresti transcend limbile si inteleg ceea ce se spune.

Citat:
Daca vorbirea in limbi este o rugaciune indreptata catre Domnul, atunci limba materna a fiecaruia ar fi la fel de bine inteleasa de Dumnezeu.
Absolut. Asta nu anuleaza darul.

Citat:
Cel care vorbeste in limbi stie ce spune?
Uneori da , uneori nu. Depinde daca are darul de talmacire, sau daca macar cunoaste cat de cat limba vorbita.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 10.05.2010, 15:41:12
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Se produce la fel ca si la alte culte care primesc acest dar. Anume, credinciosul, in timp ce se roaga, primeste de la Duhul Sfant vorbire inspirata in alta limba decat cea materna. Se primeste cam cum se primeste o proorocie.
Care alte culte, Doriana?...

Citat:
"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește."

Asa cum Dumnezeu a incurcat oamenilor limbile sa nu se mai inteleaga la turnul Babel, iata ca acum Dumnezeu da posibilitatea oricarui om sa poata intelege si vorbi limba altui popor asa cum o intelege El, fara translator. Desigur, aceasta se intampla la o scara mult mai mica, in functie de credinta fiecarui om.
Asa cum Duhul Sfant vorbeste oamenilor in diferite limbi, asa da si credinciosului. E o caracteristica a Duhului Sfant care se rasfrange asupa credinciosului.
Daca aceasta vorbire e talmacita prin darul de talmacire, vorbirea echivaleaza cu o proorocie. Daca nu este tradusa, ea ramane o rugaciune sau o proclamare a adevarurilor divine intr-o alta limba. Posibil ca oamenii sa nu o inteleaga, dar fiintele ceresti transcend limbile si inteleg ceea ce se spune.
Daca eu vorbesc cursiv engleza si nu am nevoie de talmaci/traducator ca sa ma inteleg cu un englez, inseamna ca "vorbesc in limbi", nu? Exact, Doriana. Incepi sa intelegi...
Vechi 10.05.2010, 15:55:58
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:

Nu e neaparata nevoie in general. Este un dar al Duhului Sfant

Absolut. Asta nu anuleaza darul.

Uneori da , uneori nu. Depinde daca are darul de talmacire, sau daca macar cunoaste cat de cat limba vorbita.
Multumesc, Doriana! Acum m-am mai lamurit. Inteleg, deci ca vorbirea in limbi nu este daruita tuturor credinciosilor penticostali. Si cei care nu sunt cercetati de Duhul nu sunt dispretuiti de cei daruiti, nu? Nu sunt considerati pacatosi, nedemni, inteleg eu...
Vechi 10.05.2010, 16:03:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc, Doriana! Acum m-am mai lamurit. Inteleg, deci ca vorbirea in limbi nu este daruita tuturor credinciosilor penticostali. Si cei care nu sunt cercetati de Duhul nu sunt dispretuiti de cei daruiti, nu? Nu sunt considerati pacatosi, nedemni, inteleg eu...
Asa e, nu toti au acest dar, desi e darul cel mai mic si mai accesibil. Insa Biblia spune ca exista si credinciosi fara daruri.
Cei fara daruri nu sunt dispretuiti [sau nu ar trebui sa fie]. Nu darul te face deosebit, ci doar diferit . E dat pentru a sluji mai bine lui Dumnezeu, nu pentru inaltare. Nu darul te mantuieste, ci jertfa lui Hristos de pe cruce. Ca mai exista cate unul care se considera mai sfant pentru ca are un dar...pacatul lui. E o nebunie sa te mandresti cu un dar pentru care nu ai muncit si l-ai primit gratis. De fapt e o nebunie sa te mandresti in general.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10