Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 10:38:12
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iust79 Vezi mesajul
discutia era urmatoarea, stimabilul meu domn:

Ioana-Andreea a adus acuzatia ca "in Biblia voastra,ati tradus gresit intentionat exact in legatura cu Sfintii,..."

dupa parerea mea este o acuzatie nedreapta.

daca tradicatorul era un baptist se putea spune "voi baptistii ati tradus gresit...."
daca traducatorul era un adventist se putea spune "voi adventistii ati tradus gresit..."
daca traducatorul era un penticostal se putea spune "voi penticostalii ati tradus gresit.."

DAR
cand traducatorul a fost un preot ortodox (nu are nici o importanta, in discutia despre aceasta acuza, ca avea sau nu binecuvantarea Sf Sinod , ca au recunoscut-o sau nu), sa-mi fie cu iertare, mi se pare gresit sa spui "voi ati tradus intentionat..."

oare chiar putem sa acuzam pe oricine de orice fara nici un temei?

oare chiar asa de greu este sa recunoastem ca, purtati de pasiune( pentru care, sincer, o apreciez pe Ioana-Andreea), mai si gresim?

oare, daca cineva nu este ortodox, inseamna ca pot sa-l nedreptatesc, pot sa-l ranesc, pot sa-l jignesc?

revenind la acest mod de a acuza, imi vine in minte un mod in care romanii se purtau fata de primii crestini: "Se întâmpla vreo nenorocire? Creștinii sunt de vină! Nu plouă, creștinii sunt de vină; ieșeau apele, creștinii sunt de vină; încolțeau barbarii imperiul, crești*nii sunt de vină, – creștinii la lei!…"
un preot ortodox traduce Biblia intr-un mod in care nu convine BOR, voi(baptisti, penticostali, adventisti...) sunteti de vina...

se spune ca intr-o discutie oamenii se impart in doua categorii:
oameni care vorbesc din convingere
si
oameni car vorbesc din cunoștinta...

si acum te intreb, chiar crezi ca vorbeam in necunostinta de cauza?
vorbesti in necunostinta de cauza. Cornilescu nu a fost preot. si cauta sa vezi ce s-a intamplat cu el
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 11:43:09
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Asta e o altă chestiune, ce nu se cere dezvoltată aici și acum. Noi putem intra într-o biserică ortodoxă fără frica de a fi smintiți.
Am sa te rog sa intri mai des.Sa vezi si tu ce inseamna crestinismul adevarat.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 12:28:44
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În afară de grandoarea fastului, nu. Aceasta impresionează pe moment, în loc să producă schimbări de substanță în caracterul omului.
Ca sa aiba o schimbare,un om trebuie sa decida si sa depuna efort,nu doar sa participe la slujba.

Citat:
Toți martorii oculari au murit, și nimeni nu L-a fotografiat - cum am mai spus.
ai auzit de portret-robot?crezi ca oamenii nu-i intrebau pe parinti cum e Iisus,fizic?

Citat:
Nici ce a făcut acela nu are sens, o altă interpretare literalistă a cuvintelor Domnului.
ce e greu de facut,spui ca nu se interpreteaza asa.Omul nu si-a scos ochiul preventiv,ci tocmai era ispitit,in acel moment,ca sa o faca pe femeie sa plece,si-a scos ochiul,ca aia ii lauda ochii.

Citat:
Nu știu și nici n-o condamn. Am spus doar biata de ea că a fost dusă în rătăcire de o învățătură strîmbă. Cred că era sinceră în devoțiunea ei, vor fi trași la răspundere cei vinovați de strâmbarea dreptei credințe.
adica luther.

Citat:
Cu atât mai mult... nu e cazul să le dăm apă la moară interpretând literalist cuvintele Domnului. Când a instituit Cina, spunând acele cuvinte Domnul le-a oferit ucenicilor pâine și vin nu degete și sânge, e o impietate să înțelegem altfel acest așezământ sfânt "spre pomenirea" Lui. Dar n-ar trebui să mă mire, nici ucenicii n-au înțeles sensul spiritual al cuvintelor Domnului:
E folosit un cuvant care,in greaca,nu e niciodata folosit simbolic.Unul din Apostoli vb de profanare.Nu se profaneaza un simbol,deci nu aveti dreptate.Se profaneaza ceva concret.
Vechi 19.01.2010, 17:31:08
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu le-a oferit doar degete,ci intreg trupul.
Dar care este Trupul?
Trupul Domnului masoara cumva 1,80 metri?Unde este acest Trup?
Trupul Sau este alaturi de persoana Sa,adica de Fiul lui Dumnezeu.
Trupul acela de carne,care prin inviere a devnit trup de lumina dar a ramas si carne(avea coaste,plme potrivit marturiei lui Toma necredinciosul ),s-a inaltat si este una cu Fiul lui Dumnezeu
Deci unde este Dumnezeu,acolo este si Trupul Sau.
Unde este Dumnezeu?
Pretutindeni,si mai ales in cei ce il iubesc,si care sunt templu al Sau
Domnul isi iubeste trupul Sau,cel de 1,80 metri ,dar il daruieste pentru noi.Asa vrea El.
Nu e o dogma asta,pur si simplu asa a vrut la despartire,sa ne lase Trupul Sau
Si astfel,trupul sau de carne,devine ,prin dragoste,prin daruire,mare cat tot universul.
Se odihneste in toti oamenii,mai ales in cei care,ii primesc darul sangeros,si plin de dragoste "Mancati-ma"
Mi-e rusine Doamne sa te mananc. "Doamne ,sa ma speli tu pe picioare?Niciodata"
zice Petru .
"Daca nu te voi spala Eu,nu vei avea parte de Mine"
Deci până la urmă, tot la spiritualizarea învățăturii despre Trupul și Sângele Domnului ajungem.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 17:32:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Am sa te rog sa intri mai des.Sa vezi si tu ce inseamna crestinismul adevarat.
Despre calitatea creștinismului la credincioșii ortodocși nu discut, că nu e bine să judeci. Cât privește dogma ortodoxă m-am cam lămurit...
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 17:35:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Ca sa aiba o schimbare,un om trebuie sa decida si sa depuna efort,nu doar sa participe la slujba.
Ai dreptate. Astfel ajungem tot la ideea că creștinismul cuiva este o chestiune personală și nu de grup (Biserică).

Citat:
ai auzit de portret-robot?crezi ca oamenii nu-i intrebau pe parinti cum e Iisus,fizic?
Portretul robot se face cu aportul martorului ocular. Încă n-am auzit de portret-robot transmis din generație în generație la stră-stră-stră-...nepoți.

Citat:
ce e greu de facut,spui ca nu se interpreteaza asa.Omul nu si-a scos ochiul preventiv,ci tocmai era ispitit,in acel moment,ca sa o faca pe femeie sa plece,si-a scos ochiul,ca aia ii lauda ochii.
Ochii și mâna sunt prelungiri ale creierului. Din minte trebuie extirpat păcatul mai întâi, dar pentru asta trebuie o mentalitate nouă (metanoia) și o naștere din nou/de sus (pocăința).

Citat:
adica luther.
Luther a desființat și mănăstirile și închinarea la icoane, nu are cum să fie tras la răspundere pentru asta.

Citat:
E folosit un cuvant care,in greaca,nu e niciodata folosit simbolic.Unul din Apostoli vb de profanare.Nu se profaneaza un simbol,deci nu aveti dreptate.Se profaneaza ceva concret.
Care e acel cuvânt?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 19:45:48
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Deci până la urmă, tot la spiritualizarea învățăturii despre Trupul și Sângele Domnului ajungem.
Adica ce inseamna spiritualizarea ei? Dar invatatura voastra care e?Ca painea aceea si jertfa,inchipuie si reamintesc Jertfa de acum 2000 de ani? Ca au doar un rol de reamintire?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 19:53:28
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Ai dreptate. Astfel ajungem tot la ideea că creștinismul cuiva este o chestiune personală și nu de grup (Biserică).
Este de Biserica ,dar,ca sa fii in Biserica,trebuie sa te implici,caci noi nu ne mantuim doar prin botez,"ca" voi.

Citat:
Ochii și mâna sunt prelungiri ale creierului. Din minte trebuie extirpat păcatul mai întâi, dar pentru asta trebuie o mentalitate nouă (metanoia) și o naștere din nou/de sus (pocăința).
Omul nu era asa puternic si si-a scos direct ochiul.Acum ii gasesti si lui pacat.

Citat:
Luther a desființat și mănăstirile și închinarea la icoane, nu are cum să fie tras la răspundere pentru asta.
De asta,a preferat sa nege spusele lui Hristos,cum ar fi spovedania,Impartasania,faptul ca Biserica nu va cadea in erezie.
A propos,Luther a venerat-o pe Fecioara Maria si la sfarsitul vietii s-a cait de ce ratacire a adus.Asta de ce nu va spune nimeni?
Comentariul lui la Magnificat,protestant fiind,e considerat unul din cele mai frumoase.In Magnificat,se vorbeste despre mijlocirea Ei.

Citat:
Care e acel cuvânt?
Ti-am mai zis odata,se folosesc "phago" si "trogo" si unul din ele,cred ca al doilea e folosit,nu e niciodata in sens simbolic in greaca.
Vechi 19.01.2010, 20:37:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Adica ce inseamna spiritualizarea ei? Dar invatatura voastra care e?Ca painea aceea si jertfa,inchipuie si reamintesc Jertfa de acum 2000 de ani? Ca au doar un rol de reamintire?
19.Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceți spre pomenirea Mea. (Luca 22)

24.Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea. 25.Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea. (1 Cor.11)

Last edited by tricesimusquintus; 19.01.2010 at 20:40:51.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 20:49:19
Banned

Implicit

Citat:
caci noi nu ne mantuim doar prin botez,"ca" voi.
Ai greșit adresa, noi nu susținem că ne mântuim "doar prin botez". Oare cine-și botează pruncii să nu moară nebotezați și astfel pierduți?

Citat:
Omul nu era asa puternic si si-a scos direct ochiul.Acum ii gasesti si lui pacat.
Dacă atât a înțeles el, să zicem că i se iartă; dar te rog nu fă o regulă din asta.

Citat:
De asta,a preferat sa nege spusele lui Hristos,cum ar fi spovedania,Impartasania,faptul ca Biserica nu va cadea in erezie.
A propos,Luther a venerat-o pe Fecioara Maria si la sfarsitul vietii s-a cait de ce ratacire a adus.Asta de ce nu va spune nimeni?
Comentariul lui la Magnificat,protestant fiind,e considerat unul din cele mai frumoase.In Magnificat,se vorbeste despre mijlocirea Ei.
Nu sunt eu avocatul lui Luther, dar din câte știu, nu a negat spovedania [înaintea lui Dumnezeu] și nici împărtășania.

Citat:
Ti-am mai zis odata,se folosesc "phago" si "trogo" si unul din ele,cred ca al doilea e folosit,nu e niciodata in sens simbolic in greaca.
Scuze, mi-am amintit. Dar tu ți-aduci aminte ce ți-am răspuns?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50