Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 00:17:15
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Cu atât mai mult... nu e cazul să le dăm apă la moară interpretând literalist cuvintele Domnului. Când a instituit Cina, spunând acele cuvinte Domnul le-a oferit ucenicilor pâine și vin nu degete și sânge, e o impietate să înțelegem altfel acest așezământ sfânt "spre pomenirea" Lui. Dar n-ar trebui să mă mire, nici ucenicii n-au înțeles sensul spiritual al cuvintelor Domnului:

32.Iar El le-a zis: Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o știți. 33.Ziceau deci ucenicii între ei: Nu cumva I-a adus cineva să mănânce? 34.Iisus le-a zis: Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis pe Mine și să săvârșesc lucrul Lui. (Ioan 4)
Nu le-a oferit doar degete,ci intreg trupul.
Dar care este Trupul?
Trupul Domnului masoara cumva 1,80 metri?Unde este acest Trup?
Trupul Sau este alaturi de persoana Sa,adica de Fiul lui Dumnezeu.
Trupul acela de carne,care prin inviere a devnit trup de lumina dar a ramas si carne(avea coaste,plme potrivit marturiei lui Toma necredinciosul ),s-a inaltat si este una cu Fiul lui Dumnezeu
Deci unde este Dumnezeu,acolo este si Trupul Sau.
Unde este Dumnezeu?
Pretutindeni,si mai ales in cei ce il iubesc,si care sunt templu al Sau
Domnul isi iubeste trupul Sau,cel de 1,80 metri ,dar il daruieste pentru noi.Asa vrea El.
Nu e o dogma asta,pur si simplu asa a vrut la despartire,sa ne lase Trupul Sau
Si astfel,trupul sau de carne,devine ,prin dragoste,prin daruire,mare cat tot universul.
Se odihneste in toti oamenii,mai ales in cei care,ii primesc darul sangeros,si plin de dragoste "Mancati-ma"
Mi-e rusine Doamne sa te mananc. "Doamne ,sa ma speli tu pe picioare?Niciodata"
zice Petru .
"Daca nu te voi spala Eu,nu vei avea parte de Mine"
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50