Parintele care a mancat carne

Se spune despre Avva Stefan, ca era odata foarte bolnav si doctorii l-au silit sa manance carne. El avea un frate, foarte evlavios, care traia potrivit poruncilor lui Dumnezeu. S-a intamplat sa vina fratele acesta chiar atunci cand batranul manca din carne. Cand l-a vazut, s-a intristat foarte tare, zicandu-si ca, dupa atata asceza si infranare, a mancat, spre sfarsitul vietii, carne.

Dar indata a cazut fratele in extaz si a vazut pe cineva, care i-a spus:

- Pentru ce te superi din pricina preotului pe care l-ai vazut mancand carne ? Nu stii ca el a mancat de nevoie si pentru ca sa faca ascultare ? Nu trebuie sa te superi. Iar daca vrei sa vezi in ce slava este fratele tau, intoarce-te si uita-te !

Cand s-a intors fratele, a vazut pe preotul Stefan alaturi de Hristos.

Si i-a mai spus cel ce i s-a aratat:

- Iata in ce slava este !
Slaveste, asadar, pe Cel ce slaveste pe cei ce Il iubesc cu adevarat.

15 Februarie 2010

Vizualizari: 10622

Voteaza:

Parintele care a mancat carne 5.00 / 5 din 2 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • ion mirosanuPostat la 2011-02-20 00:11

  Nu pătrund înţelesul pildei acesteia dar îi simt pe cei care se aruncă-n gheenă crezând că le este permis să se scalde-n cele făcute de alţii şi pedepsite . O nuanţă fină a pildei spune că nevoile care trebuie să primească îndrumare cer şi ascultare şi în final doar ascultarea este cea care ne dă speranţe dar nu oricând . În felul acesta se relevă una dintre slăbiciunile noastre cele mai de soi . Slăbiciunea trupească . Cea care ne aruncă-n nevoi mediocre de care putem scăpa dar de care nu ne putem nevoi şi atunci apelăm la orarul posturilor de peste an . În aceste zile avem totul şi nu ţinem socoteala a nimic dând vina pe slăbiciuni ce până mai ieri erau inexistente . Acum , odată apărute , le cerem să se dizolve . Se poate ?!

 • Gabi EstasPostat la 2010-11-20 15:35

  Buna ziua Mihaela, depinde ce boala ai, trebuie sa intrebi si duhovnicul tau, apoi trebuie sa stii chiar tu daca poti tine post sau nu. Ca un mic secret iti spun ca este f. greu sa tii postul lung, daca nu tii si posturile scurte, adica miercurea, vinerea de peste an si alte posturi scurte. Apoi, primele 3 zile din orice post sunt f. grele, in continuare fiind mult mai usor. De asemenea poti incepe prin a posti prima si ultima sapt. mai sever, la fel miercurea si vinerea, si in restul postului sa incerci sa renunti la carne. Conteaza mult si autosugestia, adica dorinta ta de a posti, stiind ca pe linga mincare mai putina, postul inseamna si a vorbi mai putin(nici nu prea ai putere), a ne judeca faptele noastre, a ne impaca cu eventualii dusmani, a face milostenie, fapte bune, inseamna abstinenta, si nu in ultimul rind inseamna purificare fizica si spirituala. Incearca sa ramai mai putin cu prietenii si mai mult cu Dumnezeu, sa vorbesti cu el, sa-i spui ce te doare, sa-i multumesti pentru ce-ti da si ne da, si mai ales sa crezi in ceea ce faci. Iarta-ma ca mi-am permis sa-ti dau sfaturi, probabil ca si eu am nevoie la rindu-mi, si sper sa-ti fi fost de folos. Dumnezeu sa-ti ajute si sa ne ajute la toti! P.S. Pilda de mai sus ti-a dat deja raspunsul. Si in Sf. Biblie , Domnul Iisus Hristos spune ceva f. frumos legat de ceea ce ii intra omului pe gura, si aceasta carte sfinta,Biblia, are toate raspunsurile la intrebarile noastre.....

 • andrei bohoruPostat la 2010-11-20 11:48

  frate cum sa fie pacat u nu ai citit pilda de mai sus dak chiar nu poti si esti bolnav rau sau ai diabet de exemplu da nu ka u te ai obisnuit sa mananci in fiecare zi carne si akuma nu poti

 • Mihaela DogariuPostat la 2010-02-16 08:37

  daca esti bolnav si nu poti tine post, este pacat?

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE