Gandurile rele

Avva Olimpiu a zis: "Odata, a coborat la Sketis un preot al grecilor si a venit la chilia mea, ca sa doarma. Vazand felul de viata al calugarilor ma intreaba: "Voi, cu o asemenea viata ascetica, nu aveti nici o viziune de la Dumnezeul vostru?". Eu ii raspund: "Nu". Preotul imi zice: "Noi, cand celebram slujba pentru Dumnezeul nostru, el nu ne ascunde nimic, ci ne reveleaza toate misterele Sale. Iar voi, care va truditi atat, in privegheri, contemplatie si asceza, spuneti ca nu aveti nici o viziune? Atunci, intr-adevar, daca nu vedeti nimic, inseamna ca rele ganduri aveti in sufletele voastre, care va tin departe de Dumnezeu si, de aceea, nu va destainuie tainele Sale".

Eu m-am dus si am spus batranilor cuvintele preotului, iar ei s-au mirat si mi-au raspuns ca asa este: gandurile necurate il tin departe pe Dumnezeu de om".
 

.

12 Aprilie 2011

Vizualizari: 7359

Voteaza:

Gandurile rele 5.00 / 5 din 5 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Mugurel RoscaPostat la 2011-04-13 14:40

    Cat de greu e sa controlezi gandurile si rautatea ascunsa sub forma dreptatii,a judecatii drepte cu care judecam aproapele.Dar si aceasta greutate vine din lipsa de speranta si de incredere in Dumnezeu,prin care toate le facem.

  • Nina VitanPostat la 2011-04-13 08:32

    Doamne ajuta-ne sa fim aproape de tine, Amin

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE