Suferinta unui orb

Am intrebat odata pe un orb intelept: “cum isi poarta suferinta?”

In aparenta era linistit, impacat, pozitiv in gandurile si planurile lui, si era dat adesea drept exemplu de om fericit, chiar in suferinta lui. Mi-a raspuns cu o sinceritate pentru care nu stiu cum sa-l pretuiesc, ori de cate ori imi aduc aminte:

“Imi port suferinta cu durere. Cum as fi bucuros cand nu vad? Nu vad oamenii, care trebuie sa fie frumosi. Nu vad padurea. Nu vad florile.

Nu vad lumina. Nu pot citi cartile. Sunt impacat si nu cartesc. O iau ca pe o incercare a lui Dumnezeu. Si incerc sa fiu folositor si altora. Dar asta e cu totul altceva. Imi aduc bucurii lucrurile bune pe care le pot realiza, dar suferinta de a nu vedea nu trece!” (IPS Antonie Plamadeala)

.

11 Septembrie 2010

Vizualizari: 7427

Voteaza:

5.00 / 5 din 2 voturi.

Comentarii (3)

  • Mihaela NistorPostat la 2011-08-11 08:43

    Suntem tentati sa judecam omul la prima vedere (dupa aparente).Da-ne Doamne puterea de a-l judeca pe semenul nostru punandu-ne noi in locul lui.

  • Constantin BernathPostat la 2011-08-11 07:35

    Imi aduc aminte cu mult drag de Parintele Paraian. Desi era orb, am constatat ca VEDEA mai bine decat mine, care nu am probleme cu ochii. Sa ne ajute Dumnezeu sa vedem toti la fel ca acest minunat Parinte.

  • Samy SamyPostat la 2010-09-12 16:25

    Sunt multi orbi pe lumea asta , ce nu vad decat bani , faima si tot ceea ce tine de mandrie ....trist ...cateodata fac parte si eu din lumea celor orbi....toate lucrurile frumoase si care tin de suflet si de bunul Dumnezeu aduc lumina....

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE