Un pacat din tata in fiu

Un tanar care urma sa se casatoreasca, a fost sfatuit de viitoarea sa sotie sa scape de tatal sau: "Nu pot trai cu tatal tau in aceeasi casa. Fa-l sa plece!". Tanarul i-a spus tatalui sau: "Tata, trebuie sa-mi traiesc si eu viata, iar viitoarea mea sotie nu vrea sa traiasca in aceeasi casa cu tine. Imi cere sa te fac sa pleci. Ce sa fac? Sfatuieste-ma”.Tatal i-a zis: "Voi pleca singur, dar am o rugaminte catre tine”. "Care?” - a intrebat fiul. "Sa ma conduci pana in varful dealului, dupa ce vom iesi din sat, pana la copacul pe care ti-l voi arata”.

Ajunsi la copacul cu pricina, tanarul l-a intrebat: "De ce ai vrut sa te aduc pana aici tata?”

Batranul i-a raspuns: "Pentru ca tot pana la copacul acesta l-am condus si eu pe tatal meu, intr-o imprejurare asemanatoare. Ceea ce faci tu acum nu e decat fapta mea intoarsa catre mine. De aceea am acceptat asa usor sa plec”. Auzind acestea, tanarul si-a venit in fire si s-a intors cu tatal sau la casa lor. Asa s-a sfarsit lantul ispasirilor.
 

.

27 Septembrie 2010

Vizualizari: 6480

Voteaza:

Un pacat din tata in fiu 5.00 / 5 din 3 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • vasilica babaruPostat la 2010-09-30 01:44

    intocmai asa este cum se zice si in aceasta pilda...toate se intorc ca un bumerang ...

  • Ana-Maria LupuPostat la 2010-09-28 20:32

    asa este,totul se intoarce,ce faci cuiva ,aia ti se va face candva.

  • Rodica MurariuPostat la 2010-09-28 13:07

    Sa ne iubim parintii, respectand astfel una dintre cele zece porunci.Avand grija de ei,oferim un exemplu copiilor nostri, care la randul lor vor face ceea ce au invatat de la noi. Iata care este puterea exemplului!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE