Cum treci de depresie cu ajutorul rugaciunii

Cum treci de depresie cu ajutorul rugaciunii Mareste imaginea.

Depresia, boala secolului al XX-lea, se strecoara chiar si in sufletul celor mai puternici. Medicii pot de cele mai multe ori sa gaseasca medicamente pentru corpul care sufera un dezechilibru, pot sa asculte necazurile pe care le avem si sa ne dea curaj. Insa cand ajungem acasa, inapoi la probleme si la singuratate, speranta poate din nou sa piara.

Cand lumina ti-a palit din suflet si simti ca nu mai ai la cine sa apelezi, textele Bibliei pot ajuta la regasirea tariei sufleteasti. Psalmii, prin cuvintele tari si indemnele la speranta, sunt adevarate medicamente pentru cei cu credinta in Dumnezeum insa fara nadejde.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa iti amintesti ca nu esti niciodata singur. "Domnul este aproape de cei cu inima infranta, si mantuieste pe cei cu duhul zdrobit", se arata in Psalmul 34:18. Si nu suntem singuri indiferent cate necazuri avem si cate suferinte induram: "Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie", ne arata Psalmii 23:4.

"Tu esti ocrotirea mea, Tu ma scoti din necaz, Tu ma inconjori cu cantari de izbavire", se scrie in Psalmii 32:7. Si daca uneori simtim ca nici in familie si nici in prieteni nu mai avem o baza, trebuie sa nu uitam ca mereu cineva ne asculta. Tot ce trebuie sa facem este sa cerem ajutorul. "Pleaca-Ti urechea spre mine, grabeste de-mi ajuta! Fii pentru mine o stanca ocrotitoare, o cetatuie unde sa-mi gasesc scaparea!", Psalmii 31:2.

De multe ori insa, ajutorul pe care il primim din partea rudelor sau a prietenilor nu ne este la indemana tot timpul. Oamenii din jur sunt plecati, distrasi sau au la randul lor probleme, asa ca nu ne putem sprijini pe ei prea mult. In Psalmii 18:2, aflam ca sprijinul oferit de Dumnezeu este de neclintit: "Doamne, Tu esti stanca mea, cetatuia mea, izbavitorul meu! Dumnezeule, Tu esti stanca mea, in care ma ascund, scutul meu, taria care ma scapa, si intaritura mea!".

Cel mai des, suferinta vine din faptul ca am fost nedreptatiti. Psalmul 91 arata insa cum credinta si taria sufleteasca sunt cele care ne scot la lumina: "Nu trebuie sa te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de sageata care zboara ziua, nici de ciuma, care umbla in intuneric, nici de molima, care bantuie ziua in amiaza mare. O mie sa cada alaturi de tine, si zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. Doar vei privi cu ochii, si vei vedea rasplatirea celor rai."

Depresiile apar de cele mai multe ori si pe fondul bolilor care ne afecteaza, pe noi sau pe cei dragi. Insa psalmii ne amintesc ca sufletul este esenta omului: "Carnea si inima pot sa mi se prapadeasca: fiindca Dumnezeu va fi pururea stanca inimii mele si partea mea de mostenire" (Psalmii 73:26).

Livia Popescu

Despre autor

Livia Popescu Livia Popescu

Senior editor
33 articole postate
Publica din 01 Ianuarie 2010

Pe aceeaşi temă

03 August 2012

Vizualizari: 18203

Voteaza:

Cum treci de depresie cu ajutorul rugaciunii 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Ioana PopescuPostat la 2012-11-16 23:57

    Incearca sa ceri iertare de cate ori ai o stare proasta si sa multumesti de cate ori simti o imbunatatire. Procedand asa de fiecare data, cu timpul, vointa ta se va smeri si nu va mai considera ca oamenii, viata etc trebuie sa fie intr-un anumit fel pentru a fi pe placul tau, nu te vei mai intrista cand ti se intampla lucruri cu care nu esti de acord. Doamne ajuta!

  • Narcisa BadiuPostat la 2012-04-03 02:07

    Sufar de depresie si nu stiu cum sa scap de ea,tot timpul ma simt neindreptatita si ma impresia ca nimeni nu ma intelege.Merg la biserica destul de des ma linisteste plec cu incredere in mine,linistita dar imediat cum se intampla ceva in viata de zi cu zi cad iar...nu stiu ce sa mai fac.Poate ma ajuta cineva cu sfaturi.Multumesc!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE