Mihai Viteazul

Mihai Viteazul Mareste imaginea.


Mihai Viteazul27.05.

1600 - Mihai Viteazul (1593-1601) devine “Domn al Tarii Romanesti, al Ardealului si a toata tara Moldovei”, realizand prima Unire a provinciilor romane

.

26 Mai 2006

Vizualizari: 13245

Voteaza:

Mihai Viteazul 0 / 5 din 0 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Pompiliu SimionPostat la 2011-05-27 12:35

    Avand in vedere ca Mihai Viteazul a fost primul Domnitor care a realizat Unirea Principatelor Romane si ca a luptat pentru pastrarea Credintei Ortodoxe, dandu-si viata pentru idealurile romanilor, cand va binevoi Sfantul Sinod al BOR sa-l canonizeze si pe Mihail Viteazul la fel ca si pe alti Domnitori care se numara printre Sfintii Romani? Lumineaza-i Doamne, pe romani!

  • Miaunescu MamonaPostat la 2009-06-16 00:00

    Daca nu avea datorie la Poarta 1 milion de galbeni - fiind astfel nevoit sa porneasca razboi in contra Portii ca sa-si pastreze capul - ar fi fost canonizat in locul lui Stefan cel Mare ca mare aparator al crestinismului.
    Respect hotararea BOR (biserica ortodoxa romana) de canonizare a lui Stefan cel Mare si ma supun, dar folosesc cuvintele marelui ganditor roman Petre Tutea relativ la Stefan cel Mare: "asa sfant, asa popor" si plusez cu o intrebare, zic eu legitima: BOR este biserica neamului nostru romanesc sau biserica universala?
    Fara tagada ca BOR este pastratoarea Adevarului dar in ce masura cei ce nu sunt romani pot fi integrati in BOR?

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE