Rugaciune pentru mantuire

Rugaciune pentru mantuire Mareste imaginea.

Rugaciune pentru mantuire

Dupa rugaciunile incepatoare, cu multa evlavie roaga-te asa:

Dumnezeul meu, cred intru Tine si ma rog Tie, intareste-mi credinta! Te iubesc, sporeste-mi dragostea! Ma pocaiesc, fa-mi cainta sa prisoseasca! Te slavesc ca pe intaiul meu inceput! Te doresc ca pe cea mai inalta dorinta a mea! Iti multumesc ca Binefacatorului meu cel vesnic! Te chem ca pe puternicul meu ajutor. Dumnezeul meu, binevoieste si povatuieste-ma cu intelepciunea Ta, calauzeste-ma cu dreptatea Ta, mangaie-ma cu milostivirea Ta, apara-ma cu puterea Ta. Iti inchin, o, Dumnezeule, gandurile, faptele, suferintele mele, ca in viitor sa ma gandesc la Tine, sa graiesc de Tine, sa lucrez dupa voia Ta, sa sufar pentru Tine.

Doamne, eu voiesc ceea ce voiesti Tu, pentru ca Tu voiesti sa ma supun voii Tale si fagaduiesc sa fac ceea ce voiesti Tu. Te rog cu umilinta, lumineaza-mi mintea, oteleste-mi voia, curateste-mi trupul si-mi sfinteste sufletul!Dumnezeule preabun, ajuta-ma sa ma curatesc de gresalele trecute, sa biruiesc ispitele viitoare si sa lucrez cuvintele virtutii. Umple inima mea de dragoste pentru bunatatea Ta, de ura pentru gresalele mele, de ravna pentru binele aproapelui si de defaimare pentru desertaciunile lumii. Fa-ma sa fiu supus mai-marilor mei si cu dragoste catre cei mai mici, credincios prietenilor si iertator vrajmasilor mei.

Vino, Atotputernice, intru ajutorul meu, ca sa biruiesc cele sapte pacate de capetenie, care sunt pricina tuturor pacatelor. Sa biruiesc adica: mandria, prin smerenie crestineasca,- iubirea de argint, prin milostenie,- invidia, prin dragoste si bucurie

pentru binele aproapelui,- desfranarea, prin infranare si curatie,- lacomia, prin cumpatare,-mania, prin rabdare,- lenea, prin barbatie crestineasca. Asemenea sa biruiesc si toate celelalte pacate si patimi ce izvorasc din acestea.

Si-mi da virtutile crestinesti: credinta, nadejdea si dragostea. Dumnezeul meu, fa-ma intelept intru lucrarile mele, curajos in primejdii, rabdator in nenorociri si smerit in propasire. Nu ma lasa sa uit vreodata a fi cu luare-aminte la rugaciuni si in biserica, cumpatat la masa, repede la implinirea datoriilor si statornic in hotarari. Doamne, insufla-mi grija sa am totdeauna constiinta dreapta, infatisare cuviincioasa, vorbire folositoare si purtare in buna randuiala.

Da-mi harul Tau, ca sa ma deprind a-mi stapani totdeauna patimile, a ma invrednici de darurile Tale, a pazi legea Ta si a merita mantuirea. Dumnezeul meu, fasa cunosc cat de mici sunt bunatatile pamantesti si cat de mari sunt cele ceresti, cat de scurt este timpul acestei vieti si cat de nemarginita este vesnicia. Ajuta-mi sa fiu intotdeauna gata de moarte si sa nu ma cutremur de judecata Ta, sa scap de chinurile cele vesnice si sa dobandesc raiul prin lisus Hristos, Domnul nostru. Amin.

Pe aceeaşi temă

16 Martie 2017

Vizualizari: 147286

Voteaza:

Rugaciune pentru mantuire 4.75 / 5 din 4 voturi. 4 review utilizatori.

Comentarii (4)

 • Daniela Larisa FofiuPostat la 2012-05-30 00:46

  Rugaciunea sufletului, formarea constiintei drepte, foarte folositoare omului.

 • m vass Postat la 2011-03-14 08:40

  Amin. Bunule Doamne, Iti multumin ca esti mereu cu noi. Slava Tie acum si pururea si in vecii vecilor Amin.

 • Costica DimaPostat la 2011-03-09 08:58

  DOAMNE ISUSE HRISTOASE,FIUL LUI DUMNEZEU IARTA-MI GRESELILE CELE DE VOIE SI CELE FARA DE VOIE SI BINECUVINTEAZA-MA SA FAC IN TOATE VOIA TA,SA TE MARESC SI SA TE SLAVESC IN VECII VECILOR,AMIN! INTOARCE-I CU BUNATATE SI CREDINTA CATRE TINE PE TOTI CEI CE MI-AU FACUT MIE RAU SI BINECUVINTEAZA-I SA-SI PLATEASCA TOATE DATORIILE CE LE AU CATRE MINE,NEVREDNICUL ROBUL TAU!

 • Credincios Mihail Postat la 2011-02-06 05:35

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu, milueste-ma pe mine pacatosul Mihail. Amin.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE