2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana

La initiativa Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, in sedinta de lucru din 17 februarie 2011, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat ca anul 2012 sa fie declarat Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana.

In acest sens, Cancelaria Sfantului Sinod a elaborat un program-cadru cu caracter national bisericesc pentru realizarea in anul 2012 a proiectului religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic si mediatic intitulat 2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana.

In anul 2012, Patriarhia Romana si eparhiile din tara si strainatate vor organiza conferinte pastoral-misionare, colocvii teologice, dezbateri si seri duhovnicesti despre Taina Sfantului Maslu (prezentare biblic-patristica si istorica, semnificatie teologica si existentiala, repetabilitatea si efectele Sfantului Maslu, inovatii si practici neortodoxe privind savarsirea acestei Sfinte Taine etc.). De asemenea, profesori de la institutiile de invatamant teologic ortodox vor realiza studii, comentarii, bibliografii cu continut biblic, patristic, istoric, dogmatic, liturgic, omiletic-catehetic, pastoral si social-medical despre Taina Sfantului Maslu. O atentie speciala va fi acordata acestei Sfinte Taine in cateheza ortodoxa, lucrarea pastorala, social-filantropica si medicala a Bisericii si slujitorilor ei pentru ingrijirea bolnavilor.

Ca parte a programului-cadru national bisericesc, la Conferinta pastoral-misionara semestriala din primavara anului 2012 se va trata tema 2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana, care va fi aprofundata la una dintre conferintele preotesti administrative lunare pe care o va stabili fiecare eparhie.

In toamna anului 2012, la Palatul Patriarhiei va avea loc o sedinta solemna a Sfantului Sinod cu tema 2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana. Cu acest prilej, va fi organizata o expozitie de fotografii cuprinzand cele mai frumoase si reprezentative fresce, icoane, miniaturi, broderii si tesaturi, mozaicuri si vitralii care reflecta tamaduirile savarsite de Mantuitorul Iisus Hristos, minuni ale sfintilor pentru vindecarea celor bolnavi, asezaminte social-filantropice si medicale din trecut si prezentul Bisericii Ortodoxe Romane. De asemenea, va fi prezentat un raport sinteza privind activitatile eparhiilor consacrate anului omagial 2012.

Manifestarile organizate in Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor vor fi mediatizate de catre Centrul de Presa BASILICA al Patriarhiei Romane (Radio Trinitas, Televiziunea Trinitas, publicatiile Lumina, Agentia de stiri Basilica, Biroul de Presa), mass-media bisericeasca eparhiala si presa laica.

Ca parte a programului-cadru national bisericesc, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat elaborarea si publicarea de catre Patriarhia Romana a unui volum “Asistenta social-filantropica si medicala din Biserica Ortodoxa Romana in trecut si prezent”, precum si a unui album intitulat “Sfantul Maslu si ingrijirea bolnavilor”, insotit de un DVD.
BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE
 

31 Decembrie 2011

Vizualizari: 588

Voteaza:

2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor in Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE