A aparut volumul “Mitropolitul Bartolomeu al Clujului (1921-2011) In Memoriam”

La Editura Renasterea a aparut volumul «Mitropolitul Bartolomeu al Clujului (1921-2011) In Memoriam», dedicat personalitatii vrednicului de pomenire Ierarh, la un an de la trecerea sa la Domnul.

Volumul este insotit de cuvantul IPS Andrei Andreicut, care evidentiaza credinta, ca cea mai mare virtute a Mitropolitului Bartolomeu, care l-a facut ferm si de neclintit in fata oricarui fel de compromis.

Despre continutul acestui volum ne-a vorbit consilierul cultural, pr. Stefan Iloaie: "Cuprinde la inceput o Cronologie si o lista partiala a scrierilor Arhiepiscopului si Mitropolitului Bartolomeu, deschizandu-se cu un prim capitol in care este descrisa activitatea la Cluj, ca Arhiepiscop si Mitropolit, a celui care a fost Bartolomeu Valeriu Anania. Cea de-a doua parte, intitulata Calatoria spre imparatie, contine prezentarea funeraliilor inaltpreasfintitului, volumul continuand cu cel de-al treilea capitol, de Evocari in care diferite personalitati ale vietii bisericesti si ale societatii, il evoca pe scriitorul dar si Ierahul clujean.

in cea de-a patra parte am inclus Testamentul Mitropolitului Bartolomeu, care in cuvinte putine ne-a aratat ceea ce a considerat important a fi pentru noi ceea ce putem numi Mostenirea Bartolomeu. Ultimele  pagini sunt ocupate de imagini din intreaga viata a Mitropolitului”.

Cartea va fi disponibila in toate librariile Arhiepiscopiei Clujului.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

31 Ianuarie 2012

Vizualizari: 183

Voteaza:

A aparut volumul “Mitropolitul Bartolomeu al Clujului (1921-2011) In Memoriam” 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE