Actiuni ale Arhiepiscopiei Dunarii de Jos pentru familiile afectate de caderile masive de zapada

In urma evenimentelor meteorologice extreme de viscol si ninsori, Arhiepiscopia Dunarii de Jos, prin Centrul Eparhial, protopopiate si parohii au organizat mai multe actiuni social-filantropice.

In Insula Mare a Brailei, care a fost complet izolata datorita sloiurilor mari de gheata de pe Dunare, preotii Constantin Tureac de la parohia Marasu, George Postolache de la parohia Frecatei si Stefan Davidov de la parohia Tacau au trimis medicamente in valoare de peste 550 lei persoanelor bolnave. De asemenea, au trimis in zona apa plata sau minerala.

Parohia Florica a fost izolata aproximativ o saptamana, pana cand a fost redeschis drumul Tataru – Rosiori. Pc pr.

Teodor Popa din parohia Coltea, impreuna cu membrii Consiliului parohial, au deblocat 4 gospodarii si au oferit alimente de prima necesitate.

In data de 13 februarie a.c., Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, prin Sectorul social-filantropic sprijiniti de 6 voluntari a organizat o actiune filantropica prin care au fost trimise ajutoare constand in alimente neperisabile in parohia Jirlau.

Datorita drumurilor impracticabile, donatiile pentru parohiile Caineni, Galbenu si Visani au fost lasate in grija organismelor parohiale din localitatea Jirlau.

Preotii din Protoieria Galati au venit in sprijinul celor 123 de persoane de la Centrul de Primire a Persoanelor fara Adapost „Elisabeta Doamna”, prin oferirea de obiecte igienico-sanitare si articole de imbracaminte. In urma colectelor efectuate in parohii, in zilele urmatoare va pleca un transport cu alimente neperisabile catre zonele afectate din judetele Braila, Galati, Vrancea si Buzau.

La Protoieria Braila au fost stranse ajutoare (alimente neperisabile) in valoare de peste 20.000 lei, urmand ca acestea sa fie trimise in zonele sever afectate din judetele Braila, Vrancea si Buzau.

Sursa: edj.ro
 

.

15 Februarie 2012

Vizualizari: 208

Voteaza:

Actiuni ale Arhiepiscopiei Dunarii de Jos pentru familiile afectate de caderile masive de zapada 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE