Admitere la Facultatea de Teologie din Bucuresti

La sfarsitul acestei saptamani, vineri, incep inscrierile pentru admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti. Cei interesati, care au promovat examenul de bacalaureat, se vor putea inscrie pentru concurs pana la jumatatea lunii. Facultatea ofera cursuri la zi cu frecventa, pentru 4 specializari: Teologie Pastorala, Teologie Didactica, Teologie Asistenta Sociala si Arta Sacra. Pentru inscriere, toti elevii trebuie sa aiba binecuvantare din partea Chiriarhului locului.

Mai multe informatii cu privire la numar de locuri bugetare a oferit pentru TRINITAS TV, parintele prof. dr. Stefan Buchiu, Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti: „Avem 290 de locuri bugetare, ca si anul trecut, ele fiind repartizate astfel: 140 pentru Teologie Pastorala, 50 pentru Teologie Didactica, 50 pentru Teologie Asistenta Sociala si tot 50 pentru specializarea Arta Sacra. In cazul necompletarii locurilor, avem o a doua sesiune de admitere in luna septembrie a anului curent”.

Probele de concurs vor avea loc pe 19 iulie.

„Ea este prevazuta pentru specializarea Teologie Pastorala si consta intr-un test de teologie dogmatica si pentru specializarea Arta Sacra unde este prevazuta o proba eliminatorie de desen. Pentru celelalte doua specializari este prevazut un concurs de dosare”, a mai spus parintele prof. dr. Stefan Buchiu.

Pe parcursul anilor de studiu, studentii au posibilitatea, prin intermediul diverselor programe, de a urma cursuri si in strainatate. „Pe parcursul anilor de studii, care sunt in numar de patru la Teologie Pastorala sau trei la celelalte trei specializari, studentii care urmeaza cursurile facultatii noastre pot beneficia, pe langa studiile din facultate, de burse Erasmus pentru un semestru, ceea ce inseamna ca pot studia in tari din Europa”, a spus parintele prof. dr. Stefan Buchiu.

Facultatea de Teologie Ortodoxa functioneaza in cadrul Universitatii din Bucuresti si se afla sub dubla coordonare a Bisericii Ortodoxe Romane si a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Mai multe informatii despre admitere, inclusiv despre actele necesare inscrierii, pot fi obtinute de la secretariarul institutiei, dar si de pe site-ul institutiei.

Sursa: basilica.ro
 

06 Iulie 2011

Vizualizari: 735

Voteaza:

Admitere la Facultatea de Teologie din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE